• Nisetety! Autor: ~samm [178.212.25.*]
    --Dziś kto mądry zarabia,ale na szerokim
    a taki idiota jak ja,długo jaszcze będzie czekał
    na odbicie i obroty na NC:((
  • Re: Nisetety! Autor: concept [77.114.133.*]
    Jak zarabia się na "szerokim"? ;)))
  • Re: Nisetety! Autor: ~samm [178.212.25.*]
    -No przepraszam,trzeba być ślepcem żeby nie zauważyć,Ze NC jest obecnie
    najbardziej dołowanym rynkiem(brak obrotów),z którego niestety
    nie idzie wyjść ,bez straty.
    A na szerokim,dwa dni spadków i jazda,dwa dni dół i góra,zawsze gdzieś się zaczepisz
    i zawsze jest szansa że wyjdziesz in plus.
    Ale ja nie płacze,tylko tak sobie przemyślenia swoje wylewam,delikatnie:)
    Pozdrawiam...
    NC jest elementem tzw "szerokiego rynku", chcąc zarabiać na tzw "szerokim rynku" musiałbyś inwestować w udziały w funduszach inwestycyjnych akcji lub w obligacje rządowe. Niestety to inwestycje na lata, lub długie miesiące, więc jak chcesz zarabiać na "szerokim rynku" skoro tracisz cierpliwość już po tygodniu siedzenia na CER? :)
  • no niestety kurs ani drgnie stoi i stoi 300 tyś jak stoi tak stoi Autor: ~jdb [81.26.5.*]
    no niestety kurs ani drgnie stoi i stoi 300 tyś jak stoi tak stoi kiedy zaczną brać po 0.08

może jeszcze w tym roku oby bo w tym bo papier nie lubi się kisić
  • Re: no niestety kurs ani drgnie stoi i stoi 300 tyś jak stoi tak stoi Autor: concept [77.114.133.*]
    Jak już kiedyś napisałem tutaj na forum, "grubas" zawsze ma dwie rzeczy, kasę i czas.
    Ma czas i kasę, ponieważ ma rozum i nie pcha całej kasy w jeden papier.

Ci, którzy nie wywalili całej kasy w jeden papier nie odczuwają chwilowego postoju, gdyż handlują w tym czasie na innych spółkach. Jednak drobni często kupują jedna spółkę a potem nie wytrzymują presji czasu i oddają ze stratą...
    Widziałem to już na dziesiątkach spółek.

• Re: no niestety kurs ani drgnie stoi i stoi 300 tyś jak stoi tak stoi Autor: ~samm [178.212.25.*]
    --Na cerku kolego to siedzę od debiutu,i dał nie powiem zarobić
    nie posłuchałem niestety przeczucia że po drukowaniu będzie jazda w dół
    i zostałem z papierem.
    A teraz sobie poczekam,bo nie zwykłem wychodzić ze stratą.
    A myśląc o zarabianiu na szerokim,myślałem o kilku spółkach w które
    inwestowałem zanim nie wessał mnie NC.
  • Re: no niestety kurs ani drgnie stoi i stoi 300 tyś jak stoi tak stoi Autor: concept [77.114.133.*]
    Autor: ~samm [178.212.25.*], 2011-09-08 11:54
    ...
    A teraz sobie poczekam,bo nie zwykłem wychodzić ze stratą.
    ...
    ------------------------------------
    To rozumiem!
    Szczególnie, że nie ma najmniejszych sygnałów, że spółka ma jakieś poważne kłopoty a na dodatek główny udziałowiec konsekwentnie od końca maja powiększa udział:

"26 maja, 22:24 CERABUD S.A. CERABUD S.A.: Zawiadomienie o nabyciu akcji CERABUD S.A. przez T.I. QUANTUM S.A. "

"31 sie, 18:22 CERABUD S.A. CERABUD S.A.: Zawiadomienie o nabyciu akcji Cerabud S.A. oraz zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów na WZA Cerabud S.A. posiadanych przez T.I. QUANTUM S.A. "

"6 wrz, 14:56 CERABUD S.A. CERABUD S.A.: Zawiadomienie o nabyciu akcji Cerabud S.A. oraz zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów na WZA Cerabud S.A. "
    Autor: ~samm [178.212.25.*], 2011-09-08 11:54
    ...
    A myśląc o zarabianiu na szerokim,myślałem o kilku spółkach w które
    inwestowałem zanim nie wessał mnie NC.
    --------------------------------
    To tylko nie frazeologiczne porozumienie. ;)
    Przyjęło sie w powszechnej świadomości, że "szerokim rynkiem" są indeksy lub grupy indeksów jakiegoś kraju. ;)
  • Re: no niestety kurs ani drgnie stoi i stoi 300 tyś jak stoi tak stoi Autor: ~jdb [81.26.5.*]
    ja coś czuję że musi cyknąć 0.09 chociaż jedną sztuką w tym albo w przyszłym tygodniu więc ustawiać się na 0.08 bo wybierze wszystko mam takie psie czucie

będzie dobrze pytanie tylko jak dobrze
  • Do samma Autor: concept [77.114.133.*]
    Nie jestem zwolennikiem uśredniania w dół, czyli powiększania udziału pod spadki, czyli pod "promocyjną cenę", jednak po ostatnim infie, że Quanum znowu kupiło papier postanowiłem trochę dokupić CERa.

Liczę, że "gruby" ma lepszy wgląd w kondycje firmy, szybciej uzyskuje informacje niż my FF. Ruch grubego zazwyczaj poprzedza znaczny wzrost, lub spadek ceny papieru, podyktowany fundamentalnymi przesłankami. Tutaj będzie podobnie. Gruby (w tym wypadku zarząd Quantum) już wie lub domyśla się jaka będzie najbliższa kapitalizacja CERa.

Mając prawie 50% własności spółki i ponad 50% głosów na walnym Quantum jest rozgrywającym i na pewno zadba o swój interes a tak się szczęśliwie złożyło, że my FF jedziemy razem z Quantum na jednym wozie. ;)
  • Re: Do samma Autor: ~samm [178.212.25.*]
    -Mam podobne zdanie na ten temat.
    Po ruchach na papierze łatwo wywnioskować zamiary inicjatorów zamieszania.
    W tym momencie obserwujemy kolejną(psychologiczną )fazę gry
    tym razem pt.dezorientacja i zniecierpliwienie.
    Myślę że może to spowodować osunięcie kursu do granicy 5gr.
    I tego mi szkoda bo miałem przy ostatniej podbitce wywalić po 0,10,
    niestety jak zwykle zachłanność:))uśpiła czujność.
    Pozdrawiam...
  • Re: Do samma Autor: concept [77.114.133.*]
    Autor: ~samm [178.212.25.*], 2011-09-08 12:44
    ...I tego mi szkoda bo miałem przy ostatniej podbitce wywalić po 0,10,
    niestety jak zwykle zachłanność:))uśpiła czujność...
    -------------------------------------------
    Natomiast ja odwrotnie, planowałem zostać z papierem i nie wywalać na 10 groszach, jednak dzięki koledze "wystrczy", zmieniłem zamiar i sprzedałem wszystko po 10 groszy (zapewne pamiętasz naszą rozmowę) ;)

Dzięki temu mam znacznie lepsza pozycje wyjściową od Twojej, jednak jeżeli zrealizują się chociaż w połowie moje prywatne oczekiwania to różnica naszej średniej globalnie nie będzie miała większego znaczenia. ;)
  • Re: Nisetety! Autor: ~Leopold [79.184.118.*]
    ktoś zrobił pompkę z 7 do 11 i spieprzył z akcji,z tonsilem i hmsg będzie pewnie podobnie,za dużo spółek jest na NC,śmieci więcej niż na głównym będzie niedługo.
    --To szczera prawda NC stał się swoistą przystanią
    gdzie w świetle prawa roluje się naiwnych.
    Przyrzekłem sobie ze jak się uda wyjść z twarzą to już tu nie wrócę...
    Autor: ~Leopold [79.184.118.*], 2011-09-08 12:46
    ktoś zrobił pompkę z 7 do 11 i spieprzył z akcji,z tonsilem i hmsg będzie pewnie podobnie...
    ---------------------------
    ...więc już dawno powinno być info, którego nie było. ;)
  • Re: Nisetety! Autor: ~Leopold [79.184.118.*]
    Dnia 2011-09-08 o godz. 12:53 concept napisał(a):
    > Autor: ~Leopold [79.184.118.*], 2011-09-08 12:46
    ktoś
    > zrobił pompkę z 7 do 11 i spieprzył z akcji,z tonsilem i
    > hmsg będzie pewnie podobnie...
    > ...więc już dawno powinno być info, którego nie było. ;)

miałem na myśli akcjonariat grubszy z ulicy ubrany w kwietniu tego roku na 10 i 11 groszach na sporych obrotach,w tonsila ubrali na największych obrotach w przedziale 15 i 17 groszy,na HMSG podobnie,więc na poważne wybicie nie ma co liczyć na tych pozostałych dwóch spółkach groszowych,ale wychodzi na to że mogą pójść wyżej na podbitce niż cerabud.
    Autor: ~Leopold [79.184.118.*], 2011-09-08 13:13
    Dnia 2011-09-08 o godz. 12:53 concept napisał(a):
    > Autor: ~Leopold [79.184.118.*], 2011-09-08 12:46
    ktoś
    > zrobił pompkę z 7 do 11 i spieprzył z akcji,z tonsilem i
    > hmsg będzie pewnie podobnie...
    > ...więc już dawno powinno być info, którego nie było. ;)

miałem na myśli akcjonariat grubszy z ulicy ubrany w kwietniu tego roku na 10 i 11 groszach na sporych obrotach,w tonsila ubrali na największych obrotach w przedziale 15 i 17 groszy,na HMSG podobnie,więc na poważne wybicie nie ma co liczyć na tych pozostałych dwóch spółkach groszowych,ale wychodzi na to że mogą pójść wyżej na podbitce niż cerabud.
    -----------------------------------------------------
    Jeżeli Twoim zdaniem grubo ponad 30 milionów akcji obrotu (ponad 30% spółki, prawie cały FF) zrobiła ulica, to wypada się tylko CIESZYĆ! Ponieważ prawie 10 mln skupiło Quantum (być może więcej, niedługo upływa termin ujawnienia) a kolejne 20 milionów kupiły nowe ręce mniej zestresowane czekaniem i bardziej skłonne do oczekiwania wysokich poziomów.

Popatrz na to co pisze SAMM, jeżeli wierzyć w to co napisał (a nie mam powodów aby nie wierzyć) to jest inwestorem siedzącym od dawna na tym papierze i ma już go szczerze dość. Tylko czeka aby wyjść na zero i zapomnieć. Na pewno nie jest jedynym tak zniecierpliwiony. Jeżeli to właśnie tacy zniecierpliwieni wyszli z papieru (jak piszesz) to właśnie mamy nową ekipę, która jest pełna optymizmu i gotowa na drogę na szczyty.

Nie mam racji?
  • Re: Nisetety! Autor: ~jdb [81.26.5.*]
    Mówi się tak kto ma rację stawia kolację

Ale jak patrze na to to jest super nikt się nie dokłada jest taki spokój że hej

poczekamy zobaczymy wydaje mi się że będzie 0.09 dotknięte w tym albo w przyszłym tygodniu jest ok
    Należy pamiętać jeszcze o tym że ten co wczoraj wybrał z 5mln to będzie jeszcze chciał się poczęstować pytanie tylko kiedy zacznie pewnie się trochę odpocznie by znowu przyłożyć by kupić a nie wyciągnąć kurs,,,,,

ale widać że oporem teraz jest 0.08 i obstawiam jak go przebijemy jedziemy na 10 gr

czyli gra warta świeczki dziwi minie tylko że nikt nie wybiera tego 311 tyś jak zaczarowane stoii i stoii fajnie ale jak się wkurzę sam wezmę z 60 patoli jeszcze to mi się uśredni jeszcze do -0.09 gr udanych zakupów
    Autor: ~jdb [81.26.5.*], 2011-09-08 14:40
    Mówi się tak kto ma rację stawia kolację...
    ----------------------------------------
    Bardziej logiczne jest takie powiedzenie: Kto ma racje tego stać na kolacje... ;))
    --Oj concept,concept,ale z ciebie Confucius:D
    To tylko indukcja logiczna. ;)
  • Re: Nisetety! Autor: ~jdb [81.26.5.*]
    Zgadam się z tobą kto będzie miał racje tego będzie stać na kolację

ja obstawiam że mnie będzie stać czyli pojedzie do góry minimum na 0.09 w okolicach tygodnia +-- 2dni i jak by tak było to będzie mnie stać na kolacyjkę
    Wielkość wzrostów zależy od od tego jaką cegielnię znajdą (może dwie), jak przeprowadzą emisję i jak bardzo wywindują kurs przed emisją.

Tak czy inaczej 9 groszy to nawet nie preludium...;)
  • Re: Nisetety! Autor: ~mao [195.242.183.*]
    Dnia 2011-09-08 o godz. 14:57 concept napisał(a):
    > Autor: ~jdb [81.26.5.*], 2011-09-08 14:40
    Mówi się tak kto
    > ma rację stawia kolację...
    > ----------------------------------------
    Bardziej logiczne
    > jest takie powiedzenie: Kto ma racje tego stać na
    > kolacje... ;))

Ja powiem że ten ma racje kto stawia kolacje :)
  • Re: Nisetety! Autor: ~toldo00 [46.151.23.*]
    znow sie przejedziemy na tej spolce. od pażdziernika przeżywam "Déjà vu" , co 2-3 msc to samo
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.