Ktoś duży od dawna wywala z ukrytego, kurs już dawno by podskoczył mocno ale ta sprzedaż to jakaś sudnia bez dna. Dopuki nie wywali wszystkiego nie ma co liczyć na odbicie. Ale zachowanie jego jest conajmniej dziwne , najpierw duszenie popytu z ukrytego, potem wywalanie a na koniec jak zbliżamy się do dolnych widełek sprzedaż po pkc, wczoraj postraszenie na fixingu do ostatniej minuty -50% , o co tu chodzi ? I ta sama strategia jest codziennie.
Trza uśredniać i tyle. Ja już zszedłem z 5,5 na 3zł :) Zobaczymy czy lepiej było to włożyć do skarpetki. Tak min rok czasu sobie zapodałem przy pewnych rezerwach gdyby dalej spadało. Kilkadziesiąt tysi w portfelu. Jeżeli jest taki/cy co rzeczywiście dołują to muszą mieć już coraz większe nerwy co dalej robić. No bo po co ktoś celowo wywalać by chciał?
1. Skup przy niższej średniej - po kilku dniach moglo by się okazać że niewiele skupią a kurs podbiją masakrycznie. Ludzie zmieniają podejście o 180st w jednej chwili z desperatów sprzedających PKC do pazerniaków czekających na lot w chmury.
2. Wymuszenie emisji bez pp po niskiej cenie - ale tu i tak wszystko w rękach zarządu
Problem z tym co zrobić aby zwiększyć zainteresowanie/obroty bo sama sytuacja firmy nie jest chyba wcale taka zła a na pewno nie taka jak pokazuje wycena. Czesć drobnicy wycofała się nie widząc perspektyw na szybki zarobek a grubasy nie wejdą z powodu braku ruchu.
A bierze ktoś z Was pod uwagę możliwość wycofania się TFO z GPW? Bo ten interes jest chwiejny bardzo i przy konkurencji jaka jest na rynku to bardzo ciężko się utrzymać w dłuższej perspektywie? Co myślicie o takim scenariuszu i czy sytuacja jaką mamy może potwierdzać te plany? Nie sądzę, iż przyczyną spadku tak dalekosiężnego jest tylko i wyłącznie sytuacją światowa, tutaj kurs spada juz od 1,5 roku ....
nie no jeżeli już to przejęcie przez inna spolke, tfo to nowoczesne centrum logistyczne o powierzchni 12 tys merow kwadratowych, wlasna marka urządzeń mobilnych, wlasna siec sprzedazy 90 placówek ( teletorium ) to lakomy kasek do przejęcia dla wielu firm. sama wartość nieruchomości to 40 mln zl a obecna kapitalizacja 20 mln . A tak naprawde to poczekajmy na koniec roku, mysle ze umowy z hipermarketami dadzą efekty.