• Apel do antagonistów. Autor: ~Broader [46.113.57.*]
    Uważajcie na to, co piszecie, bo Wasze analizy sesji giełdowych z obrotami na poziomie kilku tysięcy złotych i wyciąganie wniosków nt. Broad Gate, wystawiają świadectwo raczej Wam, a nie spółce.

W spółce się nic nie zmieniło:

-BDG kilkaset tysięcy zysku kwartalnie
    -Fesenko mocne kilkaset tysięcy zysku kwartalnie
    -RusOil- nie wiadomo, ale spółka swoją działalnością na rynku handlu paliwami obejmie całą Rosję i chyba nie wierzycie,że skończy swój rozwój na 100czy200mln pln przychodów rocznie :)

NC to w tej chwili zamrażalnik z tendencją do kilkudziesięcioprocentowych wyskoków raz na jakiś czas, bez stabilnego popytu (nie ma pieniędzy) a za to ze zniecierpliwioną stroną podażową. Sami się jednak zastanówcie co to za podaż :)
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~U2 [89.228.204.*]
    Ci co mają świadomość ,akcje i kasę wiedzą o tym.Reszta się nie liczy.Ci co mają to milczą a ja z racji tego że mam też troszkę(12 tyś) dołączę do nich.Szkoda klawiatury na uświadamianie czegoś takiego...
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~no dobrze [83.11.99.*]
    nadajecie, ale jest jednak tak, ze zwykle komus zalezy na utryzmaniu przynajmniej pewnego poziomu kursu, to nie od pisania tu na forum kurs zalezy, ze spada w tej chwili, ale od tych co maja strategiczne pakiety, wiec zastanawia mnie fakt, iz o ni własnie maja to zupełnie gdzies, co, nie wierza samym sobie, w swoja przyszłośc, nie rozumiem tej postawy, a wy tylko jaka to swietna spolka, moze i tak, ale tylko moze ?
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~Broader [46.113.57.*]
    Pozwolę sobie się nie zgodzić. Posiadający strategiczne pakiety maja jednak nieco inne sprawy niż pilnowanie kursu, zwłaszcza w krótkim terminie. :)
    Druga sprawa to: czy faktycznie piszemy,że ta spółka jest fajna czy może praktycznie ograniczamy się do przedstawienia bieżącej sytuacji Broad Gate(na podstawie oficjalnych danych) dodając jedynie garść własnych wniosków ?
    Wydaje mi się,że to jednak przeciwnicy nie mają nic szczególnego do przekazania i ograniczają się do pisania jaka ta spółka zła, bo kurs spada.
    Osobiście nie mam nic przeciwko piszącym źle o spółce. Zarówno ja jak i oni nie mamy wpływu na kurs i tu się zgadzam. Nie zgadzam się natomiast z Twoimi zarzutami, chyba nie do końca przemyślanymi.
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~no dobrze [83.11.99.*]
    Ja tez nie mam w tej chwili nic spolce do zarzucenia, raczej sprawy wyglądają obiecująco, a ponadto nic wiecej nie da sie powiedziec, troche tej wiedzy na bieżąco mało, poza tym , że zaskakuje jednak ciagla obniżka kursu, ale moze nie ma swiętych i tak musi byc, generalnie jestem juz nieco zmeczony tymi dywagacjami , gdy nie lepiej a gorzej sie rzeczy mają.
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~jac [83.9.169.*]
    Zgoda spółka jest bardzo dobra ale jako fundusz emerytalny. Trzeba czekać latami i dopiero wtedy się opłaci ale za to na pewno.
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~123 [92.107.203.*]
    czy ktos ma wiedze jak bedzie zaksiegowane wynagrodzenie za zarzadzanie Fesenko , bo sa dwie mozliwosci - bezposrednio w koszty i wtedy w 3 kw mamy ogromna strate i nie zobaczymu rowniez duzej czesci pieniedzy z emisji w bilansie a wiec wartosc ksiegowa bedzie mniejsza o 6 mln niz mi sie jeszcze ostatnio wydawalo lub wariant 2 kwota zostanie zaliczona jako naklady inwestycyjne i podniesie wartosc inwestycji wtedy zobaczymy to w bilansie po stronie aktywow i wszystko jest ok. Jak to ustalic ?
    Opłata za zarządzanie teoretycznie "domyka" przejęcie rafinerii.
    Spółka przejmująca płaci określone wynagrodzenie za przejęte składniki aktywów netto i dlatego dla potrzeb księgowego rozliczenia połączenia nie wykorzystuje się wartości księgowych wynikających z ksiąg rachunkowych spółki przejmowanej, ale "wartości godziwe" przejętych aktywów netto.

Moim zdaniem wycena tej inwestycji będzie równa na początek całkowitej cenie nabycia- w przyszłości mogą zostać dokonane przeszacowania aktywów m.in. w związku z większą lub mniejszą ich zyskownością.

Jeśli zaliczą opłaty za zarządzanie niezależnie od tego,że są częścią transakcji,to wtedy najprawdopodobniej będziemy mieli rozliczoną transakcję w 2 punktach rachunku zysków i strat. Na minus będzie opłata za zarządzanie w kosztach działalności operacyjnej; z drugiej będzie przeszacowanie wartości aktywów niefinansowych do wartości godziwej, czyli wg wyceny rzeczoznawcy albo na podstawie sumy zdyskontowanych przepływów pieniężnych.

Zawsze możesz upewnić się pisząc do Spółki.
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~Niki [77.253.113.*]
    Nie ma co narzekać. Można będzie dokupić po piątaku a może i niżej. Wszystko jest możliwe. Wcale nie zdziwię się jak się okaże, że po zapłaceniu za Fasenko (ciekawe komu) 8XEBIT Q2 nagle się okaże, że wyniki za Q3 Fasenko już wcale nie będą takie dobre a wtedy to i 2 zł będzie możliwe.
    Dnia 2011-09-02 o godz. 20:54 ~Niki napisał(a):
    > Nie ma co narzekać. Można będzie dokupić po piątaku a może
    > i niżej. Wszystko jest możliwe. Wcale nie zdziwię się jak
    > się okaże, że po zapłaceniu za Fasenko (ciekawe komu)
    > 8XEBIT Q2 nagle się okaże, że wyniki za Q3 Fasenko już
    > wcale nie będą takie dobre a wtedy to i 2 zł będzie
    > możliwe.

Zatem po co kupować poniżej 5 ;)
    Sprzedawcą jest Rosjanin. Resztę sobie poszukaj sam. 10 minut wystarczy :)
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~we [194.117.241.*]
    Dnia 2011-09-02 o godz. 20:54 ~Niki napisał(a):
    > Nie ma co narzekać. Można będzie dokupić po piątaku a może
    > i niżej. Wszystko jest możliwe. Wcale nie zdziwię się jak
    > się okaże, że po zapłaceniu za Fasenko (ciekawe komu)
    > 8XEBIT Q2 nagle się okaże, że wyniki za Q3 Fasenko już
    > wcale nie będą takie dobre a wtedy to i 2 zł będzie
    > możliwe.

Po 1zł to dopiero będzie frajda ..co nie?
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~123 [92.107.203.*]
    ale jak ustalic wartosc godziwa , skoro kupili po jakiejs cenie to tojest wartosc rynkowa a wiec godziwa , czyli kapital w formie gotowki nam odjedzie a bedzie to zamienione na inwestycje z przeszacowania . A samo przeszacowanie tylko na podstawie wynikow jest watpliwe bo wszyscy by tak robili a nie jest to takie proste zdyskontowane przeplywy to jedna z metod ale tutaj chyba trzeba by to polaczyc z wycena majatku . Zaplata akcami jednak wcale nie byla glupim pomyslem bo gotowka pozostawala w firmie a tak ? No ale zobaczymy , szkoda ze nie pokazuja bilansu po kwartale bo wszystko bylo by jasne . Czy ktos znalazl strony internetowe Fesesnko i Russoil bylo by ciekawie poczytac jak tam sie rozwija biznes , ja nie znalazlem nic poza komunikatami o przejeciu Fesenko ale od tego czasu cisza .
    Cena nabycia a priori = wartości godziwej i tak raczej będzie w tym przypadku.
    A link do strony internetowej RusOil dałem dzisiaj, ale jak widać zaginęła w akcji zniechęcaczy :)
    A tak przy okazji to gotówka nam poszła z akcji po 13pln, więc to chyba na to samo wychodzi, a nawet lepiej? :)
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~mario [88.156.170.*]
    broader i u 2 pierdu pierdu ale się produkujecie na forum z tymi kilku K akcji chłopy dajcie se na luz tu ludzie mają więcej akcji i nie piszą tylu pierduł co wy musicie swoje odczekać by zarobić i tyle w temacie ale najpierw zobaczycie 4xx
  • Uwaga Mario to jasnowidz !! Autor: ~Mandelbrot [46.7.102.*]
    Znasz numery na totka !!!! Po co grasz na NC ?
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~felt lajt [83.26.132.*]
    Dnia 2011-09-03 o godz. 22:18 ~mario napisał(a):
    > broader i u 2 pierdu pierdu ale się produkujecie na forum z
    > tymi kilku K akcji chłopy dajcie se na luz tu ludzie mają
    > więcej akcji i nie piszą tylu pierduł co wy musicie swoje
    > odczekać by zarobić i tyle w temacie ale najpierw
    > zobaczycie 4xx

~mario,pierdu pierdu ale się produkujesz na forum z kilkoma wypocinami-to tyle za klasykiem.Teraz poważnie.Ty to pewnie jesteś już miliarderem z giełdy,pomijam już gry liczbowe.Czy ty myślisz,że przestraszysz kogoś (no chyba początkującego leszcza czy pucybuta) swoimi liczbami wziętymi z sufitu,nie popartymi nawet kiepskimi,prowizorycznymi wyliczeniami?To jest to samo gdybym ja napisał,że ludzie mi mówili,że ty jesteś gołębiarzem.Ale przecież to może być nieprawda o tym gołębiarzu i mógłbym ci wyrządzić krzywdę pisząc tak o tobie bez dowodu.Nie gniewaj się ale to twoje zdanie ma taką samą wartość jak ostatnie propozycje Kaczyńskiego co do debaty.
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~nnn [79.186.41.*]
    Ma zadna wartośc to jego mario mn iemanie, a pisze tak dlatego , ze ma w tym interes, bo tu nic nie jest bez interesu
  • Re: Apel do antagonistów. Autor: ~Broader [46.112.98.*]
    Dnia 2011-09-03 o godz. 22:18 ~mario napisał(a):
    > broader i u 2 pierdu pierdu ale się produkujecie na forum z
    > tymi kilku K akcji chłopy dajcie se na luz tu ludzie mają
    > więcej akcji i nie piszą tylu pierduł co wy musicie swoje
    > odczekać by zarobić i tyle w temacie ale najpierw
    > zobaczycie 4xx

"Pierdu, pierdu" - Może i masz rację. Zawieszam z tym wpisem swoją działalność na forum, bo jest raczej źle odbierana, a sensownej dyskusji chyba nie udało się zapoczątkować.

Powodzenia wszystkim życzę!!!

p.s.Co, do ilości akcji, to nawet nie masz pojęcia jak się mylisz. Zapamiętaj,że to kobiety mają intuicję, a mężczyźni najczęściej powinni polegać na rozumie :)
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.