• Będą wzrosty? Dobre wyniki Autor: ~Jurek Q [77.254.119.*]
    Cóż ze coś ruszyło. Spółki należące do PRD przynoszą pokaźne zyski. Najlepszy opis sytuacji znajduje się w raporcie

"
    Po skorygowaniu zysku brutto o aktywa i rezerwę na odroczony podatek dochodowy Grupa osiągnęła zysk netto w wysokości 442 tys. zł wobec zysku netto uzyskanego w porównywalnym okresie ubiegłego roku w kwocie 124 tys. z "

Chyba nic dodać nic ująć. Choć sam procad nie zaskoczył nas, to jednak cała grupa przyniosła pokaźny dochód. Widać Ci co zerknęli do wyników w pierwszej zakładce pośpieszyli się, stąd te spadki.....

Bo głębszej analizie jednak zostaję i czekam.... Mamy nawet dziś bardzo dobrą płynność mimo, że dla odmiany jesteśmy na południowym końcu wigu....

Moje zaangażowanie w procad to 20%, stan wolnej gotówki to 30%. Mogę więc sporo jeszcze tutaj włożyć. Choć przyznaję się bez bicia, że wczoraj troszku sprzedałem akcji kupionych po 1.30..... Każdy chce zarobić. Jednak moim zdaniem zbyt wcześnie na ewakuację-> kompletną.
  • Re: Będą wzrosty? Dobre wyniki Autor: ~life [77.253.24.*]
    w zeszlym roku startowali z minusa, a na koniec roku byl zysk i dywidenda, skoro teraz juz maja zysk to koniec roku powinien byc duzo lepszy to i pewnie dywidendy zaplaca wiecej, zawsze przeciez placili. Ja dzis skozrystalem z okazji i dokupilem
  • Re: Będą wzrosty? Dobre wyniki Autor: ~Jurek Q [77.254.119.*]
    Też biłem się z myślami czy by nie dokupić....

-> wynik choć samego procadu zdaję się gorszy to całej grupy wygląda fantastycznie. Jednak nie dokupiłem.... Mam sporo papierka na koncie i to chyba jedyny powód dla którego się wstrzymałem.
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.