Pozyskano 10.67mln, koszty obydwu emisji wyniosły jedynie 33800pln.
Średnia cena w emisji akcji serii C i D, w sumie1,088mln akcji, wyniosła 9.806pln za 1 akcję
Po rejestracji emisji będziemy mieli 3,94mln akcji
.
Zysk netto za ostatnie 4 kwartały przypadający na 1 akcję przy uwzględnieniu nowej emisji wynosi 59.6groszy.
C/Z przy cenie 7pln wynosi 11.7
C/Wk przy cenie 7pln wynosi 1.94 (uwzględniając koszty emisji)
C/Z wg zapowiedzi na 2011 przy kursie 7pln wyniesie 4.24
sie mi wydaje, że się Pan pierdyknoł w obliczeniach - koszty emisji to chyba połowa kwoty podanej przez Pana - jest odnośnik iż koszty są podane łacznie dla obu emisji
W przypadku emisji akcji serii C mamy jednego inwestora- przekroczy próg 10% po rejestracji emisji- de facto będzie miał blisko 15% akcji.
W przypadku emisji akcji serii D mamy trzech inwestorów, przy symetrycznym rozkładzie żaden z nich nie przekroczy 5%, przy delikatnej asymetrii jeden z nich przekroczy próg 5%, przy mocniejszej dwóch.
Inwestorzy nie pochodzą z Ukrainy(źródło: ostatni artykuł w Parkiecie). Stawiam na Rosjan. Już niedługo się dowiemy kto to taki....
> Naiwność twoja jest wielka.
Już widzę Rosjan kupujących
> akcji o nom.10gr po 13zł.
Zaraz pęknę ze śmiechu.
Zaraz pęknę ze śmiechu z twojego śmiechu.Aż boki zrywać z twojego śmiechu.Czy ty człowieku (już na spokojnie powstrzymałem się od śmiechu) masz wątpliwości do tych wyliczeń Broadera?Naprawdę coś tam jest (+-) żle?Gdybyś napisał,że jest marazm na spólce,to wtedy nie śmiałbym się ale przecież na całym rynku jest 600 milionów na sesję,to co biedaku możesz wymagać od New Conect?Dziś już przekroczyło miliard i napewno po wakacjach wszystko ruszy z kopyta albo na minus albo na plus ale napewno ruszy.
Dzięki Broader za podsumowanie.Myślę że nie powinieneś wdawać się w pyskówkę z artem.On nie posiada akcji Broad Gate i ma fobię na punkcie nieruchomości.Ma też dużo wolnego czasu i czekam na bardziej spektakularne w sensie absurdalnym wypowiedzi z jego strony.
Żartujemy sobie. Ja mam spory dystans do jego wypowiedzi i myślę,że on również, ale z nudów snuje aferę nieruchomościową.
No i kolejna errata: C/Z wg zapowiedzi na 2012 a nie 2011 wyniesie 4.24.
Za 2011 powinien być w granicach 7-8. Chyba,że RusOil, przejęty w lipcu, pokaże pazur i dołoży istotny zysk do wyniku grupy na co troszkę liczę.
a teraz na poważnie bo dzisiaj przytrafiła mi się niecodzienna sytuacja związana z bdg - nie chcę teraz pisac o tym publicznie - czy mogę nawiązac z Tobą kontakt poza tym forum - powiem tylko, że nie wiem co o tym wszystkim myślec i potrzebuję porady