Kolega , juz napisal ze wielka gra w h.... sie odbyla, pytam dalej gdzie inwestor i 200 mln , nie ma i nie bedzie, leszcze wydymane na calego, prezes zrobil dill zycia i to wszystko. Teraz pajac sie juz nie odezwie.
Jak dla mnie super, spóła pozyskała "za darmo" (8 tys. zł) 1,5 mln zł na rozwój działalności, co do ceny 10 gr to była ona już znana wcześniej. W chwili obecnej do wyjścia z formacji, która nam się od jakiegoś czasu tworzyła już dużo nie brakuje. Przy sprzyjających wiatrach i jutrzejszym dobrym humorze Bena drukarza powinniśmy wybić górą. Znalazł się chętny na objęcie emisji, chyba na to czekaliśmy, tak? Do tego można dorzucić jeszcze dzisiaj opublikowane bardzo bardzo dobre wyniki MW Trade a przecież Remek to MWTrade x2:) Magellan dzisiaj też pisał, że rynek rozwija się wyśmienicie i zapotrzebowanie na dziś to ponad 10 MLD zł, a na razie firmy o tym profilu mają dopiero 10% rynku. Jak to wszystko połączyć to jest wyśmienity czas na mój ulubiony MEGA ODPAŁ:) Na nowe akcje jest minimum 2 lata lockupu, a z 1,5 mln będą mieli 100-150 tys. zysku netto gratis:)
Jeszcze tylko dodam, że dzisiejsze zachowanie kursu i pojawiające się zlecenia (w tym straszaki po 10-30 tys. akcji) dawało do myślenia i można było czuć, że już ktoś coś wie. Jeszcze pewnie nie zauważyliście może, że główny akcjonariusz KLN Investments jest aktywnie zaangażowany w robienie jazd na spółce:) Otóż na 31.03.2011 posiadał 19,6 mln akcji, natomiast na WZA 20.06.2011 miał już tych akcji o 3 mln mniej, a było to zaraz po jeździe z 70 groszy na 2,20zł:) Całkiem możliwe, że ta kasa poszła na ostatnie pożyczki bo kase Remek w tym momencie miał chyba pustą... Nie było żadnego komunikatu o zmniejszeniu zaangażowania a 3 mln to grubo ponad 10% akcji, a to oznacza że były one pożyczone, a przecież trzeba oddać i chyba skup po taniości mamy już zakończony. Zdecydowanie mamy ze sobą sternika;] No już Was nie zanudzam, do jutra inwestora!
nie wiem czy to dobre info mialo byc motorem napedowym a to co dostalismy za takie pieniadze to mogli zrobic z prawem poboru a nie oczy mydlic wedlug mnie jutro nie dobrze bedzie sam za bardzo sie nastawilem na ta spolke i jestem w kropce coprawda w dluzszym horyzoncie powinna da zarobic ale jutro to tu bedzie dzialac prawo tlumu a raczej wiekszosc bedzie zawiedziona jak ja
Dnia 2011-08-25 o godz. 21:05 ~do fly napisał(a):
> nie wiem czy to dobre info mialo byc motorem napedowym a to
> co dostalismy za takie pieniadze to mogli zrobic z prawem
> poboru a nie oczy mydlic wedlug mnie jutro nie dobrze
> bedzie sam za bardzo sie nastawilem na ta spolke i jestem w
> kropce coprawda w dluzszym horyzoncie powinna da zarobic
> ale jutro to tu bedzie dzialac prawo tlumu a raczej
> wiekszosc bedzie zawiedziona jak ja
Hmm... zawiedziony ale czym? Pisali, że po 10 groli emisję zrobią, nie rozumiem.
Dnia 2011-08-25 o godz. 21:12 ~Easy go napisał(a):
> Dnia 2011-08-25 o godz. 21:05 ~do fly napisał(a):
>
> nie wiem czy to dobre info mialo byc motorem napedowym a to
> > co dostalismy za takie pieniadze to mogli zrobic z
> prawem
> poboru a nie oczy mydlic wedlug mnie jutro
> nie dobrze
> bedzie sam za bardzo sie nastawilem na
> ta spolke i jestem w
> kropce coprawda w dluzszym
> horyzoncie powinna da zarobic
> ale jutro to tu
> bedzie dzialac prawo tlumu a raczej
> wiekszosc
> bedzie zawiedziona jak ja
Hmm... zawiedziony ale czym?
> Pisali, że po 10 groli emisję zrobią, nie rozumiem.
rozumiem tylko ja rozumiem to tak by nie rozwadniac kapitalu dla inwestora strategicznego robimy emisje nie za 1,5 mln jak by to bylo za 20 mln to bym zrozumial przliczyles jaki to jest procent w ogolnym akcjonariacie zludnie podobne jak swego czasu na OPT
PKC - em to Ty z rana walnij barana w sciane, mozesz oddac swoje akcje po 1 gr, ale tu chodzi o to , ze miał byc inwestor a go nie ma, z czego będa udzielane pozyczki, jak kasa pusta ?
Co do infa to jestem trochę również zawiedziony.
Co dalej ?..... zobaczymy
moze napisz czego sie spodziewales skoro jestes zawiedziony.............
ja pitole ale leszczyna, pozyskli 1,5 banki a pisza ze kasa pusta
Akcje serii C zostały objęte przez 1 osobę prawną. -( przeciez nie musza podac w tym infie kto pozyskal, nabywca moze zadac aby zastrzec informacje lub moga podac w odrebnym infie nieco pozniej ............?
jesli twiedrzisz ze jest inaczej trudno kazdy wyraza swoj poglad ale jesli ktos obejmuje po 0,10 i do tego bez wiekszego udzialu w akcjonarjacie to przepraszam i to ma byc inwestor strategiczny jestem zawiedziony a czy jutro bede wywalal zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie
przeciez ponoc bylo wiadomo ze po takiej cenie obejmie, wiec skad takie zdziwko....
sadzac po waszym sraniu w gacie na forum to jutro wszyscy po kolei bedziecie
wywalac w pospiechu i sami sobie zrobicie zjazd ......
no ale coz, niektorzy to lubia wdu...piac .....)) (bez wzgledu na srednia)
mi nie chodzi o cene tylko o wielkosc jaki to inwestor strategiczny za 1,5 mln jesli myslisz inaczej trudno mimo to jedziemy na jednym wozku ale napewno nie bede wywalal z rana tylko moj horyzont sie zmienil
Dnia 2011-08-25 o godz. 21:42 ~do fly napisał(a):
> mi nie chodzi o cene tylko o wielkosc jaki to inwestor
> strategiczny za 1,5 mln jesli myslisz inaczej trudno mimo
> to jedziemy na jednym wozku ale napewno nie bede wywalal z
> rana tylko moj horyzont sie zmienil
Dalej ja również nie rozumiem, nie wiem kiedy spółka wspominała o inwestorze strategicznym? Nie zaprzeczam takiej informacji tylko sobie nie przypominam i nie wiem czy to nie jest nasza wyobraźnia. Wszystko przed nami czekamy na następne pożyczki i emisje obligacji. Inwestor strategiczny może też i kiedyś się pojawi. Natomiast co nie co ułożyło mi się w całość: akcje objął podmiot zależny od p. Krzysztofa Nowaka a jedyny taki podmiot to KLN Investments, sprytnie, sami sobie zrobili emisję po fajnej cenie no niestety wałek. A w dodatku te 1,5mln zł to z nawiązką uzyskali w okresie kwiecień-czerwiec kiedy to KLN Investments pozbył się 3 mln akcji... Trochę śmierdzi klocem, ale nie wywalajcie bez potrzeby z rana kurs ładnie dziś się zachowywał. Do jutra
Poczytaj uważnie to może zrozumiesz ze akcje objął prezes , ma je rozdawać pracownikom ale dopiero za 2 lata, ja sie pytam dlaczego emisja sie nie odbyla z pp ? Ludzie byli pewni ze emisja jest pod inwestora a nie prezesa, rozumuj ze inwestor obejmuje 14 mln akcji po nominale i zabezpiecza kredytowanie firmie na 200 mln. Na dzisiaj to wielkie gowno i tyle w temacie.