Warto poczytać co pisał zarząd: "Rada Nadzorcza BIPROMET S.A. uchwałą nr 9/2011 z dnia 20 kwietnia 2011 roku zatwierdziła
przedłożony przez Zarząd Budżet BIPROMET S.A. na 2011 rok. Przyjęty Budżet zakłada
osiągnięcie w 2011 roku przychodów ze sprzedaży w wysokości 94,6 mln PLN. Główną
podstawą opracowania Budżetu na 2011 rok stanowił pozyskany portfel zleceń wynikający
z zawartych w I półroczu 2011 roku znaczących umów wymienionych w punkcie 5 niniejszego
sprawozdania jak również pozyskanych kontraktów w IV kwartale 2010 roku".
Poki co w 1 półroczu mieli 27M przychodu z czego ich zysk brutto wynosił 14,9% przychodów. A więc na 2 półrocze pozostało im 67M i podstawiając ten sam procent zysku brutto to wychodzi ok 10M.
Warto też zauważyć że za półrocze spółka musiała zapłacić 600tyś zaległego podatku za 2010r. Ponadto wkradł się jakiś błąd w aktywach za 2010r. i musieli je przesunąć z roku 2011 na sumę ok 1,2M.
Moim zdaniem jak na spółkę co ma 6,2M akcji z czego ff wynosi 24% to tutaj będzie jeszcze pięknie. W listopadzie po Q3 widzę jakiś konkretniejszy ruch. Ale warto mięć papier i czekać na zaksięgowanie konkraktu z KGHM na ponad 50M
sorry nie mialem internetu kilka dni -wiadomo neostrada.wg mnie najlepsze bedzie 2 polrocze ale juz teraz widac znaczaca poprawe no i rosnie wolna gotowka.panie prezesie -prosze o przejecia-jest kryzys i mozna kupowac spolki za bezcen/pozdro
Witam... Póki co się nie myliłem. Mówiłem ze w II półroczy spółka wypracuje 10M zysku... no i prosze IIIQ i 5M dochodu.... a IV moim zdaniem będzie lepszy. Pozdrawiam
po raz kolejny okazuje sie ze w zlych czasach bipromet jest oaza spokoju a papier plynnoscia nie grzeszy co mu raczej nie sprzyja.widac twardy akcjonariat/pozdro
poniewaz nie moze sie dogadac z CPA w sprawie polityki dywidendowej czyli najlepij odkupic w wezwaniu niz ciagle dyskutowac. Tym bardziej ze CPA przeniosl akcje do FIZ i to prawdopodobnie w celu optymalizacji podatkowej. Jesli w takij sytuacji nie wezwanie to co?
Capital siedzi na Bipromecie długo i 12 zł przyjmie z pewnością .Jeżeli wezwanie to szybko bo jest taniutko i można dodać nawet 50 % do kursu na GPW.Z drugiej strony 12 zł za takie perspektywy i wykwalifikowany specjalistycznie kapitał ludzki to MAŁO.DO Krisa B.......Arctc Paper radzę prześledzić.
modlcie sie aby nie bylo 2 wezwania przez kghm-zreszta po co.zgadzam sie z icm -kghm ma tyle wolnej kasy ze nie musi sciagac biprometu z gpw-dla nie go to pchla.ktora jesli pozwola b.ladnie sie rozwija.co do arctic p.-spolka na samym dnie .plus fatalne wyniki dobija ich cena celulozy.nie obraz sie sie icm -mimo ze spolka b.tania to nie jest sygnal kupna/ale na dzisiaj moje oczysa zwrocone na fam sa-dobre wyniki.pozbyli sie kul u nogi.startuja do przetargu na spoilke z inowroclawia.cynkownie ogniowe teraz sa u mnie na tapecie.jest tamtanio i modle sie aby mi nie uciekly.wczoraj kupilem za bezcen warfarme/pozdro icm
zgadzam sie z toba co do hajdarowicza z wsi.ale w famie jego kci przegrywa walke z bielowickim.nie wiem dlaczego ale glowa kaze mi zwrocic uwage na ten przemyslwy holding.czy mam racje to czas pokaze/pozdro
Ta spółka to ma dobrego opiekuna - jak na razie.Wszystko leci na pysk od dłuższego czasu a ta się kiwa w widełkach. Zero zainteresowania ze trony inwestorów to powinna być tańsza o te 50 % ,czyli ktoś trzyma na razie łapę na walorze.
spolka matka -kghm mocno spadala a bipromet stoi jak zaczarowany.wg mnie zostala kupiona tanio przez kghm w ostatniej chwili.mittal by ja sprzatnal .ale sie spoznil.w ramach ciekawostki polecam przygladniejcie sie spolce b.podobnej do biprometu-prochem sa.tez malo plynna ALE NA WYKRESIE PODWOJNE DNO I TEZ PODOBNIE ZUPELNIE NIEZNANA/POZDRO
Witam... Póki co się nie myliłem. Mówiłem ze w II półroczy spółka wypracuje 10M zysku... no i prosze IIIQ i 5M dochodu.... a IV moim zdaniem będzie lepszy. Pozdrawiam
progresja z ogromna dynamika w kazdym segmencie.jedna z najtanszych spolek .w dodatku zdrowa.z aktywami i gotowka z moznym protektorem.radze-zakopac i zapomniec w ramach prywatnego ofe.z tej maki bedzie dobry chleb/pozdro
KGHMowy animator działa od 1500 szt......do 1500 szt. Oby nie pod kolejne wezwanie.Ale ewentualnie kto odpowie ?Papierka mało na rynku w wolnym obrocie.Jedna z niewielu spółek która oparła się spadkom.Teraz jest dużo bardzo dobrych ,przecenionych papierów , więc chyba poczekamy.
Tobie nie muszę mówić o paranojach GPW. Np MOJ ma więcej kasy niż wycena.Dobrze określiłeś Bipromet jako fundusz na przyszłe lata.Jutro niewierni przeczytają w Parkiecie to może................
Blisko 5000 wiecej na moim rachunku .Ostanio gram jak w mega hossie.4 kw. wygnie nogi niedowiarkom + developerka na swoich gruntach( czyli rentowność do 40 % ).
W katowicach dewelop nie jest takie proste. Cale szczescie , ze to KGHM polozy kasy inaczej skonczyliby jak inni czyli ze stratami. Ale przy KGHM brzmi obecujaco. Jutro przebijemy 9