--to robi.
Widać że komuś zależy przerzucić papier na rynku nie powodując wzrostów,
a jak z tego wyjdzie spadek to jeszcze lepiej.
Do tego dochodzi jeszcze całkowita dezorientacja,tymi ruchami i brak infa.
Troszkę to dziwne,może ktoś ma jakieś inne zdanie na ten temat,zapraszam...
Akurat to co napisałeś miałem napisać. Widać totalny brak zainteresowania małych. to jest tak jak się nie zajmuje swoją działalnością a kombinowaniem na papierach.
--Fakt,ulica jakby stała z boku,ale?
Gdyby jak to piszesz chodziło o gre na papierach,to chyba chodzi też
o zarobek,a tu wyraznie jest deptanie po własnych palcach:)
Zaczną się obroty takie jak wczoraj,poparte dużym wybiciem,dołączy ulica,
i wtedy kurs sam popłynie,ale tu chodzi o coś innego,tylko cholera,O CO!!
Każde grubsze zainteresowanie papierem jest korzystne dla kursu, ponieważ gdy ktoś grubo sprzedaje, to ktoś inny grubo kupuje. Zawsze oznacza jakieś zmiany a to wpływa na kurs.
Wczorajszy wolumen to ok 7% papierów spółki, lub 19% FF. dzisiaj może być ciąg dalszy...
tak to jest jak sie gada na GG pisze komentarze i czyta newsy...;)
Chodziło mi oto, ze wczoraj mogła być "ustawka" i bez względu na to czy odbyła się z kieszeni do kieszeni, czy jeden grubszy opchnął innemu grubszemu będzie miało to swoje odbicie na kursie akcji. Tak sądzę.
kiedy jakies wyniki.mnie to wyglada na porcjami wyzbywanie się za te cenę(niestety)która jest.jeśli przekładanie papierów w inne ręce można to zrobić za jednym razem.i nikomu nie trzeba sie tłumaczyć czyzacierać ślady.może już nawet ten jeden asortyment cegły ma problem nawet ze zbyciem.a tak poza tym jak na dzisiaj 60 tys wolumenu to raczej znikomy obtót-jak narazie.także mogło tak być ż ektoś chciał wyjść i znalazł się nabywca wczoraj...zachęcony sztucznie?
--Już raz był taki ruch(niedawno),gdzie kurs poleciał przy wysokim
wolumenie na 0,12gr,po czym został zwalony na wiadome poziomy.
Coś mi tu nie pasuje,może potrzebują kasy na produkcje(wypłaty)
i znalazł się ktoś kto kupi dużo i tanio,aby potem zarobić.
To jednak zle świadczy o zarządzie,takie kombinacje to jak łapanie się brzytwy.
Pozdrawiam i zapraszam do przemyśleń...
pod względem dynamiki wzrostu nie jest to wprawdzie Inwazja PC, ale i tak całkiem dobrze jak na zdołowaną i zeszmacona spółkę. Temu papierowi należy się jakieś konkretne wybicie jak psu micha.
A mnie się wydaje, że skupuje ktoś akcje pomalutku i jak zbierze odpowiednią ilość to....potem sprzeda wszystko w okolicach 30 groni, a ulica popłynie na 50 gr.
Dokładnie hagi, 6mln wolumenu mamy do 13gr jeszcze 4mln i jest już kurs 40 gr..... Na miejscu jakiegoś basiora też bym wysysał za marne 8gr jak najwięcej a później sajonara na 50 gr :D.
Popatrzcie na date, dzisiaj ktoś się ustawił z 450 000 na 50gr
Autor: ~hmmm [89.74.36.*], 2011-08-24 15:03
...
A ta banieczka na 8gr to nie stoi dla zabawy.
--------------------------------------
Taki pewny jesteś...? ;))
--Na razie wystarczy 130 000zł żeby sprzątnąć to co po 0,10
później,no cóż później trzeba będzie wydać dużo dużo więcej za tę ilość papiera.
Ja nie mam kasy,zostanę do co najmniej 40gr,ale ci co mają(nie naganiam)??