skoro to taka perła to co sie dzieje opada pod wlasnym ciezarem,to jest spolka gieldowa gdzie komunikat co? .zenada tu wlozyc chociazby 1o tys to nie wiadomo jak to wyjac.ostatnia podbitka widac dobrze komus wyszla wywalil i ma spokoj.nie zebym wyl bo mam po 0.95 gr ale kurs to jest w czarnej dupie
obkupilem sie w zeszlym tygodniu w czw. w czasie paniki,
obecnie wszystko na poziomie 090 i ponizej mam sieci ustawione, wiec lekko dobieram
juz troche wpadlo .....
najlepsze bylo wczoraj jak ktos wystawil ok 20 klio po 097
i zaraz leszcze zaczely sypac, a jak kurs wrocil juz batona nie bylo ...))
# Zaczerpnięte z forum Parkietu: ~hm, 2011-08-23 13:49
# (wiadomość usunięta przez moderatora) (usunięty), 2011-08-23 15:41
xxx
zobacz wczoraj napisalem post na watku powyzszym
" ze ktos wystawil ok 20 klio po 097 ciekawe czy chce sprzedac czy tylko straszy
i leszcze zaczely sprzedawac, dalej ojj i 15 kilo po 095 "
kurs sie osunal i wrocil, a 15 klio i ponad 20 kilo poznikaly z karnetu )))
ZASTANAWIAM SIE TYLKO PO JAKIEGO GRZYBA MODER USUNAL TEGO POSTA
PRZECIEZ NIC W NIM NIE BYLO TAKIEGO ABY GO USOWAC ????
MODER MA JAKIS INTERES W TYM ???
jesli wczoraj sprzedal i dzis nie kupil to znaczy ze jak jutro kupi ponizej 0,90 to zarobi nie prawdasz wiec raczej leszczem go nazwac nie mozna tez to obserwowalem i takie numerki moza tu zaobserwowac od dluzszego czasu
Totalne dno, gdzie info kto stoi za zakupem 14 mln akcji - rzekomo zamrozonych na 2 lata , albo firma jest powazna i informuje rynek o wszelkich posunieciach, albo jest szambo i gra z akcjonariuszami w h......?
takie numerki zanizajace kurs moga rowniez swiadczyc o zbieraniu akcyjek przez fundusz a tym bardziej jezeli mowisz ze od dluzszego czasu ...
i nie zdziwie sie jak za jakis czas ujawni sie fundusz np. TFIQuercus (to przypuszczenie)
tym bardziej ze wyniki beda narastajace w kolejnych kwartalach
do tego trzeba dodac przekroczenie prognoz in plus( moja subiektywana opinia)
wystarczy przeanalizowac obroty na wzrostach sa duzo wyzsze
przy ostatnim wybiciu intraday do 1.10 bylo chyba cos kolo ponad 300 tys,
na spadku czwartkowym byly o polowe mniejsze, na kolejnych sesjach
to juz mizeria 15-30 kilo( takze kurs podbic lub zwalic mozna malym kosztem)
a zebrac pozniej wieksza ilosc jest o wiele trudniej ............
i wcale sie nie dziwie ze przedluzaja aby podac info zeby tylko nerwowi oddali .....
Ps. Dan
Ty sobie moze daj spokoj z gielda " totalne dno" ojjj zebys sie nie zdziwil
spolka nie powazna ....,
moge ci dac kilka innych przykladow spolek gdzie kontakt ze spolka jest praktycznie nie mozliwy bo nie ma osoby odpowiedzialnej za relacje inwestorskiej, a na odpowiedz mailowa nigdy sie nie dostaje odpowiedzi, juz nie mowiac o zatajaniu informacji istotnych dla akcjonariuszy ....
a remek pisze newslettery, prezes udziela wywiady na nurtujace nas pytania,
mozesz zadzwonic do spolki i pogadac z kim trzeba, na maila zawsze odpowiadaja
PODAJ MI TAKA SPOLKE ( ktora tak dba o relacje inwestorskie ?)
potrzebujesz kasy wywal i po bolu....,
zobacz jak napisali w prasie o obligach do 200mln to dopiero byl wyszczal ze prze dwa dni kurs wisial na widlach po +80% okolo, a przeciez bylo o tym wiadomo wczesniej i mozna bylo brac do woli po 60-70 groszy .............
(to sa moje osobiste dywagacje, prosze nie traktowac jako rekomendacja ............)