Uwazam ze Kuchar ktory kupil za 6.50 ponad 700tys akcji sprzedawal akcje caly czas nie dajac przez dluzszy czas im sie wybic
Mysle zakladajac teorie spiskowa ze dogadal sie on z Sawickim i ten cos mu jeszcze obiecal np sprzedaz telefonow po preferencyjnej cenie np do jego telefoni powiekszajac przez to przychody spolki ale oczywiscie nie poszedl za tym zysk netto
Ksiegi to zanotowaly i wskazniki zaczely wygladac optymistycznie
Kuchar z kolei dajac reklame spolce nie interesowal sie by byc w niej na dluzej bo i po co
Zobaczymy 30 sierpnia jak wyglada radzenie dalsze spolki w trudnej sytuacji swiata
Mimo ze II kwartal jest z regulu najgorszy dla tej spolki
Najwazniejszy bedzie wynik netto
Jezeli bedzie mniej wiecej taki jak 1 kwartal czyli okolo 700 tys zysku bede optymista
Pomysl na 4 kwartal spolka ma
Nikt z oprocz Sawickiego nie kupil dotad ani 1 akcji by tym sie pochwalic to mialoby bardzo wazne znaczenie
Z kolei chyba wszyscy sprzedali akcje motywacyjne tak przypuszczam
zobaczymy
Nie sadze ze masz racje ze bedzie az tak zle ,ze bedzie strata i to siegajaca 3 mln
Zastanawia mnie tylko nowy rzecznik spolki za pania Magdalene od jakiegos czasu odpowiada na pytania niejaka pani Joanna Siedlaczek
Z tego co mozna sie doszukac jest za mloda na te funkcje czyzby poprzedniczka zorientowala sie ze ja nabijaja w butelke i podaja niespojne informacje
Joasia chyba jest na 1 roku studiow
Zastanawiajace ze choc pochodzi ze srodowiska wroclawskiego studiuje na wybrzezu
Co zastanawia czy mam racje z moja teza o wyjsciu pana Kuchara z tego biznesu
Bo to jakos laczylo by sie w jakas calosc
Zobaczymy
bardzo malo ludzi stara sie cos napisac czyzby wjekszosc wyjechala na wakacje?
To piekne bo znaczylo by ze naszym kraju za tego rzadu jest coraz lepiej i polskie spolki maja sie bardzo dobrze
Nie wiem czy to co pisze wprowadza optymizm czy negatywna atmosfere
Staram sie myslec i oczywiscie zycze tej polskiej spolce powodzenia na kazdej plaszczyznie
W ostatnim oswiadczeniu zarzadu jest zastanawiajace jedno slowo "znaczaco"
Mozna by bylo wysnuc wniosek ze sa jednak przeslanki ktore sa powodem obnizenia kursu
A jedynie w oczach emocjonalnie zwiazanych z ta spolka czyli w oczach zarzadu one nie sa znaczaco wplywajace na kurs Komu wierzyc?
O czym Wy piszecie, przecież komunikat jest jasny:
"Spółka i cała grupa kapitałowa konsekwentnie realizuje założoną strategię, systematycznie generuje zyski i ma dobrą sytuację płynnościową. Jednocześnie zapewniam, że kondycja finansowa spółki jest korzystna i nie ma racjonalnych powodów do niepokoju."
Oczekuję, że w I półroczu 2011 Grupa uzyskała przychody ze sprzedaży na poziomie 50 mPLN i zysk (w zależności od dalszych nakładów inwestycyjnych) na poziomie 1,5 mPLN. Ludzie, kapitalizacja wynosi obecnie 25 mPLN! 1,5 mPLN to mało? Uważam, że Grupa rozwija się bardzo dobrze i jest kierowana przez ludzi myślących, dlatego zainwestowałem w nią cały mój kapitał.
I jeszcze jedno, nie sugerujcie jakiejś dywidendy, bo mnie krew zalewa. Jak chcecie dywidendę to zapraszam na Orlen lub KGHM, ta Grupa powinna inwestować w rozwój, szukać nowych możliwości i to właśnie robi.
Zgadzam się z przedmówcą w kwestiach, że na tej spółce nie ma co liczyć na dywidendę i że obecna cena czyli 3 złote jest adekwatna do wartości spółki.
Natomiast stwierdzenie:
"że Grupa rozwija się bardzo dobrze i jest kierowana przez ludzi myślących"
-jest absurdalne!!!, gdyż wtedy kapitalizacja powinna wynosić minimum 200mln zł jak na starcie 4 lata temu podczas pierwszej emisji.
Dla mnie dobry zarząd to taki który systematycznie zwiększa wartość kierowanego przez siebie przedsięwzięcia a Ten za wszelką cenę jedynie próbuje utrzymać swoje stanowiska.
Przykre.
Po takich zjazdach chyba należy się spodziewać straty ale ja zakładam następujace wariaty wyniku za 2gi kwartał:
1. wariant zdyskontowany w cenie - wynik <300 tys. zł -
2. wariant neutralny 300-600 tys. zł (można się zastanawiać czy erozja marzy będzie trwała nadal, czy to tyklko sezonowośc, czy kontynuacja pogorszenia wskaźników)
3. neutralnie/pozytywnie 600-1000 tys. (w mojej ocenie spadki były zbyt duże i wynikające z ogólnej bessy)
4. pozytywne >1000 tys. zł. (nie rozumiem aktualnej ceny, nawet bessa nie tłumaczy takj przeceny)
Myślę, że spłata kredytu w ING mogła się wiązać z jakimiś prowizjami za przeterminową spłatę, drugi kwartał jest słabszy więc najbardziej prawdopodobny wydaje się wariant 2, zobaczymy.
Czy te Twoje warianty to wynik netto? Jeżeli tak no to grubo się pomyliłeś bo to rolowanie kredytu daje kilka baniek w plecy wiec chyba nie liczycz na kilkumilionowy zysk z działalności i ogólny +? Trzeba jeszcze ten tydzien odczekać choć cała Świta już zna wyniki za kolejny kwartał:) Kurs może cały czas sie tak kisic niezależnie od wyników.