wyniki kwartal do kwartalu powinny byc lepsze patrzac ednak na wykonalnosc umow-najlepsze bedzie 2 polrocze.przy takiej panice jaka ma miejsce niska plynnosc jest zabojstwem a bipromet jest oaza spokoju.polecam ostatni wywiad baja na stronach spolki.spolka z moznym protektorem.wolna kasa .znakomite wyniki nadejda plus ew.przejecia.rynek indii i azjii stoi otworem a referencje daje sam mittal.malo wam jeszcze.spolka wciaz tania.kto ma wolna kase niech patrzy na elektrotim-dzis mi jednak uciekl-ale caly czas skubalem.jesli przejma elektromontaz poznan bedzie elekrtobudowa 2 i polecam jej historyczny wykres.a czemu-polska elektroenergetyka to epoka kamiena lupanego-cala infrastruktura jest rodem z komuny.ja akurat obstawiam sektor budownictwa energetycznego.ale to jest moj osobisty poglad i nigdy nie slucham anali/pozdro
prosze jeszcze raz zwrocic uwage na fragment wywiadu pezesa baja gdzie po raz pierwszy potwierdzil ze spolka bedzie uczestniczyla w pracach w nowej hucie wytopu miedzi w glogowie.nie ma jeszcze infa oficjalnego-jesli nadejdzie nikt juz podczs handlu biprometu nie dostanie.zwazywszy na rekordowe wyniki kghm -nowy piec zawiesinowy w gogowie przejdzie z fazy projektowej w rzeczyczywistosc-wtedy klekajcie narody/pozdro
Nie wiem tylko , czy KGHM zaintereowany jest pompowaniem wyceny giełdowej.Najwazniejsze , że roboty mają do oporu.Rentowność tego segmentu jest dużo większa od klasycznej budowlanki.Pozdrowienia.
Dnia 2012-03-15 o godz. 13:45 ~ktos napisał(a):
> No i poszło 49k i 9k, kto wywalałby takie ilości przed
> podaniem wyników jest przerzucany i tyle.
O wyniki raczej bylbym spokojny. Chyba że będą coś mącić w raporcie.
Dnia 2012-03-16 o godz. 11:38 ~abc napisał(a):
> najwazniejsza jest dywidenda. Wynikami sie nie najecie
Wszystko jest ważne. Za III kwartały 2010 wartość księgowa akcji wzrosła ponad 60 gr.
Po iV pewnie też coś przybędzie. Dywidenda, plus systematyczny wzrost wartości musi w końcu przełożyć się na kurs. Tu praktycznie nie ma ryzyka.
Póki co, france ewidentnie blokują kurs. Nie sądzę jednak, żeby na tych poziomach ktoś im oddał papier.
co ta spolka robi na tym poziomie to nie wiem.kghm po zamachu tuska wraca do swietnosci po b.glebokiej korekcie a inzynieria z biprometu stoi-dzieki za 5.04 i 5.85 .sprzedajacy to jacys kamikadze.wezwanie bylo po 7.5 zl a kurs wyladowal bez zadnej przyczyny na 5 zl/pozdro