Tak sobie tłumacz jacy to ludzie głupi itd .Ja ci powiem tak 3gr za ten hit to drogo ,zobacz ile oni są warci tak naprawde 200 -400tys.zł ? tyle tylko a mieli bodajże 5milionów z emisji .A akcje ile wyceniają?Wiesz co dziwisz mnie swoją naiwnością .Przejdz się do nich i zobacz co to za firma itd.Moim zdaniem blutax zaliczy zgon,rynek na którym oni działają sie zesrał tak będzie też z ich zyskami. chyba że nowa emisja będzie itd...itd...
a jakie znaczenie ma wartość księgowa spółki w przypadku doradztwa podatkowego itd
Tu się liczą kompetencje ludzi a tych sie nie uwzględnia w WK.
przy 3 gr C/Z to 3 a po przecenie na szerokim jest to powyzej 10 - do tego pewnie pojawi się niebawem jakiś inwestor który poszerzy zakres kompetencji.
Katastrofa na Giełdach,
niestety ma to wpływ i na Blue,
moim zdaniem trzeba przeczekać,
obserwujmy komunikaty Blue,
może już nie będzie forumowiczów tak bardzo udzielających się negatywnie na naszym forum, bo na tle innych społek nie jest tak żle, chodzi zwłaszcza o wyniki z 1 H
na CNBC mówią że są już superokazje gdzie c/z zbliża się do 10, na blue jest to 4-5,
tak masz racje najlepiej wszyscy niech chwalą blutaxa ,Wiesz co nie zartuj jaka to okazja zakup firmy wartej 200-400tys.zl placac 5-10mil.Tak jak pisałem wcześniej rynek sie psuje ,zyski znikną ,a za wynajem i pracownikom trzeba płacic.Mam nadzieje ze sie myle ale blu następny do odstrzału.
Walduś piszesz że spólka jest warta 200-400 tys zl a tym czasem w 1H zarobili na czysto ponad 0,5 mln zl. Poziom absurdu w Twoich wypowiedziach jak widać sięgnął bruku.
Liczyłem, że kupie troche akcji po 3 gr na fali strachu i kolejnej przeceny na szerokim rynku, ale odnosze wrażenie ze nie bedzie to raczej mozliwe
Uwazam że gdyby Blutax miałby upaść to zostałby wyrzucony po 20 gr. Gdyby było naprawdę żle to by była podbitka na tym poziomie . 04.02.2011 ,15.04.2011, 10.05.2011byly wielomilionowe obroty po 3-5 gr. Nikt mi nie powie że to był wyrzut akcji . Jakby chcieli to by wyrzucili po 15-30 gr bez problemów ...........
wiesz rare jeszcze przed bankructwem to czeka nas nowa emisja,zobaczysz ze bedzie ze kryzys ze się rozwijają itd ze ...itd bla bla.Znam blu od początku mase spraw bym ci napisal ale miejsza o to .wiesz dla nich to jest bez znaczenia no bo co oni mogą stracic,otworza nowa firme itd.kiedys wierzylem w blu ale jak przerąbali te piec baniek z emisji i w jaki sposób to normalnie szok.teraz jak sądzisz prezes ile zarabia? mało napewno nie jak zechce to szybko wypompuje kapitał i gowno mu zrobią.Uważajcie na nich i nie inwestujcie całego kapitału bo tutaj z ich tupetem to może byc wszystko.
Widze ze Waldus chce skupic jak najtaniej. Zakup po 3 gr wydaje sie byc mega promocja przy zysku 1 mln netto i do tego jeszcze ta licencja dzisiaj - brawo !!!!!
re Waldus masz rację . Często jestesmy okradani przez prezesów dla których jesteśmy baranami do oskubania . Ale na gieldzie nawet największe gówna mają swoje 5 minut , więc wykorzystajmy to . Gielda to wojna na pieniądze , równie okrutna jak prawdziwa . Tylko my mali mamy tylko szabelki przeciw czolgom POZDRAWIAM
BLUETAX (BTG): Wyznaczenie pierwszego dnia notowań akcji serii D Spółki Blue Tax Group S.A. (raport nr 82/2011)
25.08.2011 18:50
Zarząd Spółki Blue Tax Group S.A. informuje, że dnia 25.sierpnia 2011 roku otrzymał informację o wyznaczeniu pierwszego dnia notowań w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect akcji zwykłych na okaziciela serii D spółki Blue Tax Group S.A.
Uchwałą nr 1108/2011 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. dniem pierwszego notowania 29.600.000 (dwudziestu dziewięciu milionów sześciuset tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii D będzie 29.sierpnia 2011 roku. Wartość nominalna akcji wynosi 0,01 zł (słownie: jeden grosz) każda. Akcje serii D Spółki Blue Tax Group S.A. będą notowane na rynku kierowanym zleceniami w systemie notowań ciągłych pod nazwą skróconą "BLUETAX" i oznaczeniem "BTG"