Zamknięcie na dziennym maksie przy niezłych obrotach może zwiastować kontynuację ruchu wzrostowego w dniu jutrzejszym co sądzicie ? Może pod wyniki zaczynamy rosnąć ? Pamiętać należy że drugi kwartał zeszłego roku to niska baza dla kwartału obecnego roku dla pagedu tak więc wyniki za pierwsze półrocze mogą być miodzio . Czekam na opinie . Pozdro !
Ciekawe kto kupił ten pakiet akcji w czasie sesji ? Zamknięcie całkiem udane jak na spadki głównych indeksów może zwiastować ruch w górę przy uspokojeniu się rynku a nawet może w trakcie . Wyniki tu mogą być kluczowe dla kursu .
wyniki będą podane w listopadzie za IIQ jako skonsolidowany półroczny z IIIQ https://www.bankier.pl/wiadomosc/PAGED-terminy-przekazywania-raportow-okresowych-w-2011-roku-2277138.html. Najpewniej nastapila wymiana miedzyportfelowa 80k papiera miedzy fundami.
Kiedy skończą się te kpiny ? Przecież za chwilę paged będzie kosztował tyle ile sama przejęta przez niego sklejka pisz . Przecież to jest jakieś nieporozumienie ten dzisiejszy kurs.
Rynek od wczoraj na zielono a to gówno wali na ryj . Jestem niezadowolony . Mzyka za takie zarządzanie pozostali akcjonariusze powinni wywalić . OBU MZYKÓW . Nierozumiem dlaczego zarządzające fundusze które są w akcjonariacie nie skupią z rynku akcji dających prawo przegłosowania tych panów i zmarginalizować ich działanie .
Będą drukować warranty w ilości nie większej niż 400 tyś żeby zmotywować menagierów. Czy dlatego tak nisko ktoś trzymał kurs ? Czy teraz go już uwolnią ? Tylko gdzie ta wartość pagedu dla mniejszościowych akcjonariuszy ? Czy wreszcie rynek dostrzeże że paged jest teraz śmiesznie tani ? To jest tylko moje zdanie .
PROBLEM polega na tym ze nie wiadomo czy jest tani.Wskazniki sa dosc niskie dla was pewnie żenująco niskie z tym że na rynku liczy sie przyszlosc a ta dla całej branzy ta moze nie wygladac tak dobrze jakby sobie tego zyczyli posiadacze akcji.Krotko mówiąc meble nie ida" kiedy potrzebna jest kielbasa do lodówki.Wiele miesiecy wstecz mialem tu wymiane zdan niejedna odnosnie sytuacji w calej branzy ktora byc moze jest znacznie gorsza niz wielu z was sądzi.
reasumując dobra firma o niezlych perspektywach ,ciekawych rozw technologicznych ,duzym majatku trwalym moze miec bardzo cienkie perspektywy z zasadniczego powodu Ograniczonego popytu na jej produkty.Ale paged ma dlugi i z tego co pamietam jest tych dlugow troche do splacenia co firma zawdziecxza "doskonalym" menegeriom.
jak dzis wygladalaby sytuacja firmy gdyby nie to przejęcie??Smiem twierdzic duzo lepiej.Ale moge sie mylic jak zawsze.
Ja uważam że przejęcie sklejki było dobrym pomysłem zobacz sobie na różnicę w przychodach po pierwszym kwartale za ten i za zeszły rok . Na sklejkę jest większy popyt niż na meble i w moim odczuciu paged powinien sprzedać część meblową i zająć się sklejką . Jeśli chodzi o wartość akcji to jest to firma w tej chwili "nie grana " i może też z tego powodu wartość akcji jest teraz według mnie niska .
Nie wiem jakie sa przychody pagedu nie mam czasu przeczytac sprawopzdania mam inne spolki na glowie.Wiem ze sprzedaz siadla i na razie nie zanosi sie zeby bylo lepiej.Z tego co pamietam paged emitowal obligacje za spora kwotę 80 baniek?zabezpieczpnych nieruchomoscią wyceniana na niewiadomo ile.Co sie dzisiaj dzieje z cenami nieruchomosci wszyscy widzą.A ta nieruchomosc spolka chce czy nie bedzie musiala sprzedac i straci na tym.
Eh... kolego nie wiem gdzie ci ta sprzedaż siadła ! Zobacz jakie są przychody i zyski . Jeszcze się nie zagłębiałem w raport to tylko moje wrażenia po pobieżnym obejrzeniu raportu . A kurs w czarnej dupie . Nie wiem co widzi rynek ja widzę że te akcje są skandalicznie niedowartościowane . To jest moje zdanie . Pozdrawiam .
Ładnie na tle tej całej tragedii żeśmy wyglądali . WIG 20 prawie na pięcioprocentowym spadku my prawie jeden procent do przodu . Niestety tak jak już mówiłem wcześniej przydałaby się jeszcze jakaś wymiana akcji bo obroty na spółce uśpione .
cierpliwosci wg mnie gieldy sa bliskie kapitulacji,kazda negatywna informacja poglebia podaz i ceny akcji. jeszcze sie obkupisz za grosze nie tylko tutaj.