na wzrosty - bo teraz taka moda na NC że rośnie to co permanentnie przynosi jeszcze straty: Victoria, Veno itd
nie ma zysku to nie ma co liczyć C/Z itd
Oprócz Nemex-a mam jeszcze Bluetax-a, który za pierwsze półrocze miał 0,5 mln zysku netto a prognozuje 1 mln za 2011. przy dzisiejszym zamknięciu na poziomie 4 gr spółka ma C/Z = 4 i niestety nie bedzie rosła :(
ktoś próbuje bronic kursu ale wydaje mi się, że oddaje papiery zaraz po tym jak się ktoś następny podłoży -
raport niestety jaki jest każdy widzi wywalanie po zdjęciu lockkupy odbywało się pewnie pod raport taki to nasz banan
niska kapitalizacja w świetle raportów nie zachęca
nie chce mi się szukac - gdzieś czytałem ale nie wiem czy nie na forum parkietu - tam zajrzyj - fakt nie sprawdzałem u sprawdzonego żródła
to nie jest złe zakończenie sesji w świetle raportu który jest tragiczny a komentarz do niego przypomina wiele firm które się nie podniosło po czymś takim
ale pocieszający jest fakt, że ktoś się odważył bronic kursu - determinacji zabrakło ale pamiętajmy, że ktoś mógł się przez nieuwage i pozornie atrakcyjną cene nachapac po średniej w okolicach 0,2... pytanie co zrobi z tym dalej..
no tak bardziej istotne czy jest ktoś większy kto odebrał te wyrzucane ilości i co z tym zrobi jednak póki co kolejny raz przetestujemy okolice 0,2 raczej przynajmniej intraday
- gdyby nie raport powiedziałbym że będzie grubo:))))
szczerze mówiąc liczyłem na stratę - nie wiem czy aż tak dużą ale to bez znaczenia bo bilans spółki zdrowy i upadłość jej nie grozi - zresztą czy ktoś słyszał o upadku spółki z NC - zawsze można przecież zrobić emisję :)
to co jest fajne to to że spółka była nie tak dawno po 1,78 a teraz jest po 0,25 i jakby nie patrzeć zainteresowanie spółką jest i to nawet bardzo duże. Jak się jednego dnia przewala 150% ff to jest szansa że coś pozytywnego dla kursu się wydarzy.
1. NC to nie giełda - zero odzwierciedlenia rynku i punktu w którym się znajduje i 0 racjonalności - to zabawa - i tylko w takich kategoriach można to traktowac - mówie zupełnie serio
2. nie wiem co będzie ale licze że sprzedam analom na chwile papiery przy 1260 na S&P bo wtedy beda krzyczec że mają sygnał kupna
3. jedynie W.Białek miewa momenty przebłysku jak dla mnie ale on jest teraz dostepny dla mas a wiec tez nie dobrze - ale jest dobry a analizach rynku w długim horyzoncie czasowym i dobrze dobiera składowe do analiz
ale czasami sie myli :)
W 2010 roku wczesną wiosną byłem u niego na szkoleniu - przewidywał że na początku 1Q 2011 bedziemy mieli drugie dno i znowu 1200 na WIG20 po czym czeka nas MEGA HOSSA :)
Raczej nie obstawiam juz powrotu do 1200 na WIG20 - pytanie co musiałoby sie stać w realnej gospodarce żebyśmy musieli tam wrócić ?
pamiętam to przewidywanie:) jego wadą jest to, że się za często wypowiada:):)
ale to też zaleta bo czesto to później koryguje tym bardziej na szkoleniach CDMPEKAO:)
poza tym taki job przy prognozowaniu w średnim terminie (uda się będę wielki, nie uda - taki job:))
bobrze dobiera dane - wnioski wypada samemu wyciągnac
pisałem( właśnie sprawdziłem) 09 sierpnia na watku nemexa o prawdopodobnym odbicu w dniu kolejnym przypomne to było jak S&P zaliczał --4% to jest dużo prostsze niż średni termin przy "wielkiej" polityce