• Jest strata jest nadzieja Autor: ~Grzegorz J [89.231.126.*]
    na wzrosty - bo teraz taka moda na NC że rośnie to co permanentnie przynosi jeszcze straty: Victoria, Veno itd
    nie ma zysku to nie ma co liczyć C/Z itd

Oprócz Nemex-a mam jeszcze Bluetax-a, który za pierwsze półrocze miał 0,5 mln zysku netto a prognozuje 1 mln za 2011. przy dzisiejszym zamknięciu na poziomie 4 gr spółka ma C/Z = 4 i niestety nie bedzie rosła :(
  • Re: Jest strata jest nadzieja Autor: ~jupiter [195.117.31.*]
    jutro się okaże czy jest ktoś większy na papierze kto będzie bronił kursu czy nie, czy raport jest w cenach czy nie
  • Re: Jest strata jest nadzieja Autor: ~Grzegorz J [89.231.126.*]
    no i dupa - nie utrzymali kursu na zamknieciu.
    Mysle ze jutro testujemy 20 groszy.

Jak myslicie ?
    ktoś próbuje bronic kursu ale wydaje mi się, że oddaje papiery zaraz po tym jak się ktoś następny podłoży -
    raport niestety jaki jest każdy widzi wywalanie po zdjęciu lockkupy odbywało się pewnie pod raport taki to nasz banan
    niska kapitalizacja w świetle raportów nie zachęca
    a kto miał lock-up i na ile akcji ?
    nie chce mi się szukac - gdzieś czytałem ale nie wiem czy nie na forum parkietu - tam zajrzyj - fakt nie sprawdzałem u sprawdzonego żródła

to nie jest złe zakończenie sesji w świetle raportu który jest tragiczny a komentarz do niego przypomina wiele firm które się nie podniosło po czymś takim
    ale pocieszający jest fakt, że ktoś się odważył bronic kursu - determinacji zabrakło ale pamiętajmy, że ktoś mógł się przez nieuwage i pozornie atrakcyjną cene nachapac po średniej w okolicach 0,2... pytanie co zrobi z tym dalej..
    dlaczego przez nieuwagę ? :) przecież tutaj fundamenty nie grają żadnej roli.
    Mam Bluetax-a z C/Z =5 i co z tego ?
    no tak bardziej istotne czy jest ktoś większy kto odebrał te wyrzucane ilości i co z tym zrobi jednak póki co kolejny raz przetestujemy okolice 0,2 raczej przynajmniej intraday
    - gdyby nie raport powiedziałbym że będzie grubo:))))
    szczerze mówiąc liczyłem na stratę - nie wiem czy aż tak dużą ale to bez znaczenia bo bilans spółki zdrowy i upadłość jej nie grozi - zresztą czy ktoś słyszał o upadku spółki z NC - zawsze można przecież zrobić emisję :)

to co jest fajne to to że spółka była nie tak dawno po 1,78 a teraz jest po 0,25 i jakby nie patrzeć zainteresowanie spółką jest i to nawet bardzo duże. Jak się jednego dnia przewala 150% ff to jest szansa że coś pozytywnego dla kursu się wydarzy.

https://www.bankier.pl/forum/temat_28-lipca-koniec-lock-upow-byl-bedziecie-ubrani,10164872.html

info apropo lock-up ów powyzej.

Nie wiem jeszcze po ile (i czy w ogóle) obejmowali wlasciciele - wartosc nominalna 10 gr

Myślę jednak, że sprzedaż przez nich akcji poniżej 95 gr byłoby oficjalnym przyznaniem sie do tego że nabili inwestorów w butelkę.

nie widze narazie pretekstu do gry - bez tego przy tym rynku bez szansu a nie widac póki co aby ktoś miał jaja i chęci to ciągnąc
    pzdr
    trzeba przyznać że atmosfera nie ciakawa ale wszyscy anale w koło już twierdzą że jest mega tanio nawet uwzględniając scenariusz recesji
    1. NC to nie giełda - zero odzwierciedlenia rynku i punktu w którym się znajduje i 0 racjonalności - to zabawa - i tylko w takich kategoriach można to traktowac - mówie zupełnie serio
    2. nie wiem co będzie ale licze że sprzedam analom na chwile papiery przy 1260 na S&P bo wtedy beda krzyczec że mają sygnał kupna
    3. jedynie W.Białek miewa momenty przebłysku jak dla mnie ale on jest teraz dostepny dla mas a wiec tez nie dobrze - ale jest dobry a analizach rynku w długim horyzoncie czasowym i dobrze dobiera składowe do analiz
    ale czasami sie myli :)
    W 2010 roku wczesną wiosną byłem u niego na szkoleniu - przewidywał że na początku 1Q 2011 bedziemy mieli drugie dno i znowu 1200 na WIG20 po czym czeka nas MEGA HOSSA :)

Raczej nie obstawiam juz powrotu do 1200 na WIG20 - pytanie co musiałoby sie stać w realnej gospodarce żebyśmy musieli tam wrócić ?
    pamiętam to przewidywanie:) jego wadą jest to, że się za często wypowiada:):)
    ale to też zaleta bo czesto to później koryguje tym bardziej na szkoleniach CDMPEKAO:)
    poza tym taki job przy prognozowaniu w średnim terminie (uda się będę wielki, nie uda - taki job:))
    bobrze dobiera dane - wnioski wypada samemu wyciągnac
    pisałem( właśnie sprawdziłem) 09 sierpnia na watku nemexa o prawdopodobnym odbicu w dniu kolejnym przypomne to było jak S&P zaliczał --4% to jest dużo prostsze niż średni termin przy "wielkiej" polityce
    przepraszam 10 sierpnia
    dobra kończe dobranoc
    jutro ważny dzień u usraków i nie tylko - franio znowu chce poszalec
[x]
NEMEX -25,00% 0,03 2015-10-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.