jakby się pojawił nowy inwestor to wtedy podejrzewam, że możemy w końcu ruszyć bo wstępne pronozy na 2012 mówią, że może być prawie 2 mln zysku netto a jak spółka jest po 4gr to mamy C/Z~2 :) troche paranoja, ale jak sie wszyscy wszystkiego boją to niestety tak jest.
Poza tym jak będzie na szerokim tak jak jest to nawet to nie spowoduje duzych wzrostów a szczerzę mówiąc liczyłem nawet na 40 gr
teraz potrzebny jest spokój na świecie ( a z tym może być różnie ), a swoją drogą dziwię się Tobie, że wiedząc o przyszłościowym odpale i mając okazję kupić po 0,04-0,05 czekasz na przebicie 0,07 (to prawie 100% drożej), a po 0,07-0,08 będą wywalać Ci co kupują teraz i znowu może się zakorkować
Nie przekonuje mnie to co piszesz o szerokim rynku i płynności na innych spółkach, jak pamietam to chyba ty sprzedałeś ze stratą pakiet w panice ponad 1,5 mln papiera po 4 kilka dni temu i zwaliłeś kurs jak kolejni "super akcjonariusze blue", Blue sam się obroni, a grać możecie gdzie indziej, jest cholernie ciężki okres dla spekulantów, to oni robią w "gacie".
Albo sie gra albo sie inwestuje, ci co grali to mają w plecy, dopóki nie sprzedsz papiera to nie ma straty, więc nie płaczcie bo to tylko żal czytać
Spółka miała jedne z najllepszych raportów za I i II kwartał,
a leci w dół, zysk na połrocze 0,50 mln, przychody prawie 1,70 mln, perspektywa na koniec roku około 1 mln zysku
a kurs w dół i w dół, na konieec sesji zawsze ktoś zwala,
jutro pewnie będzei już po 0,03 a pod koniec sierpnia po 0,02 bo nie ma silnych, akcjonariat do "d....."
Dzisiaj "rewleacyjna " Causa pokazała "super wyniki" i już kapitaliazacja na ponad 8 mln,
a mają przychody tylko 30 % tego BLUE, nie mówię o innych spółkach,
taki jest własnie NC, tylko spekuł i układy, fundamenty nigdy się nie liczyły
mam i Bluetaxa i Cause. dlaczego Causa bedzie rosla to oczywiste - tam Sokolowski dba o kurs bo ma w tym interes - zbieral akcje z rynku nawet po 7gr a dzisiaj mozna spokojnie kupic po 5; teraz powiedz mi kto na Bluetaxie dba o kurs, bo z tego co widze to chyba jedynie my drobni, nie majacy nic do powiedzenia akcjonariusze. mimo wszystko wierze ze kiedys to sie zmieni....
nie musi kupować Prezes może sam Bluetax - mają 0,5 mln zysku w tym roku - mogliby kupić z rynku np 2 mln akcji po 5 gr za 100 tys zl i dać komunikat - myślę, że to mogłoby ruszyć kursem. Nie muszą umarzać tych akcji mogą kupić i odsprzedać drożej jak tak wierzą w spółkę
Dzsiaj było kolejne dobre info tak więc musi spadać i to jest tutaj regułą:
typ raportu Raport bieżący
numer 77/2011
data dodania 2011-08-16 12:33:21
spółka BlueTax
Blue Tax Group S.A. pozyskał dotacje unijne dla kolejnych klientów
Zarząd Blue Tax Group S.A. (dalej "Emitent") informuje, że 16.sierpnia 2011r. otrzymał oficjalną wiadomość o przyznaniu dwóm klientom Emitenta: firmie Cybor-Tech Iwona Halat i Tur Małgorzata Orzechowska dofinansowania w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Dolnośląskiego, Działania 1.2.C "Dotacje dla MŚP w zakresie nawiązywania kontaktów gospodarczych (targi, misje)". Przedmiotowy wniosek aplikacyjny został kompleksowo przygotowany przez Dział Funduszy Unijnych Blue Tax Group S.A.
Zarząd Emitenta informuje również, że w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, Działanie 6.1. "Paszport do eksportu" Dział Funduszy Unijnych Blue Tax Group S.A. realizuje usługę opracowania Planu Rozwoju Eksportu na rzecz Klienta Emitenta - spółki PPHU Mega sp. z o.o.
Realizacja wyżej wymienionych usług doradczych pozwoli Emitentowi na osiągnięcie przychodów w wysokości ok. 25 tys. zł. netto w III kwartale 2011 roku.
Podstawa prawna: §3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect".
nie ma aż takiej tragedii - pojawił się spory popyt na 4 gr więc chyba już niżej nie spadnie.
Myślę, że chyba warto pomału wracać na papier bo jak podadzą info o inwestorze strategicznym to może być jazda.
Warunek: uspokojenie na szerokim rynku.
Ciekawe czy ktokolwiek ma pojęcie jaki są raporty innych spółek za II kwartał,
przy nich Blue to diament,
wycena Blue jest od nich niższa od 50 do 80 %,
przykłady można mnożyć,
dalej akcjonariat !!!! nie zwracajmy uwagi na raporty,
np.
przy cenie 0,04 c/wk blue jest ( uwzględniając cały rok) 4,00 w 2011,
a CWPE ( raport fatalny, przeszacowanie udziałów w spółce która dostała dotacje) strata na działalności operacyjnnej prawie 1 mln a wycena prawi 9 mln,
PIA ( śladowe przychody, strata na działaności operacyjnjnej 0,5 mln, a wycena prawie 7 mln'
Goadviser ( już się tłumaczą a jeszcze nie pokazali ogromnych strat po III kwartale, a po drugim już mają chyba z 400 tys. straty i też spadek przychodów, w raporcie piszą coś o dywersifikacji usług) a wycena kilka razy wyższa niż Blue
inne spółki które mają akcje w innych notowanych jeszcze nie nie pokazanych w wynikach II kwartału, tragedia co będzie po III kwartale, spółki finansowe będa mięć
straty liczone w milonach
Mogę sie jedynie cieszyć że nie uległem panice i nie wyszedłem z BLU,
Po tych raportach się już lepiej czuję, chyba że ktoś wogóle na nie zwraca uwagi, ale tak chyba sie nie da
Niestety Panowie na podstawie ogłoszonych raportów Blue to rodzynek, zdobyli doświadczenie ( prawie zejście w 2008/2009) i się czegoś nauczyli.
Ten sam prezio i jego klan przezyli niewytlumaczalna i nagla metamorfoze i to na rynku w kompletnej zapasci.
A Roman i jemu podobni melduja nam to tutaj konsekwetnie bezinteresownie.
Pytanie brzmi: co w tej bajce jest nie tak?
Wiedziałem że się odezwiesz Dobrzepounformowany, cały czas jad wobec Blue, nienawiść i po raz kolejny pytam co ci zrobił Blue
już raz Tobie zwróciłem uwagę że tylko jesteś na Nie wobec Blue, czy masz jakieś osobiste urazy, przyznaj się to może to zrozumiemy
Skad taki pomysl?!
Dlatego, ze jestem OBIEKTYWNY I nie pozwalam tobie naganiac flemingi aby ladowaly kase w kieszenie prezia to robie cos zlego?
FAKTY mowia za siebie! Nic co tu od dawna konsekwetnie wmawiasz naiwnym sie nie sprawdza.
Naprawde nietrudno zgadnac kim jestes i dla kogo tutaj "pracujesz".
W takim razie zbędna dyskusja, będziesz dalej piał z niewnawiści.
Chciałem tylko poznać motywy Twojego działania może bym to zrozumiał.
Dziwi mnie jednak twoje stwierdzenie że chcesz dbać o interesy innych w domyśle nie chcesz aby kupowali Blue bo masz taką bezinteresowną chęć działania, chcesz innych uchronić przed czym, być może przed tym co Ciebie spotkało.
Nie przekonuje mnie Twoja krucjata wobec Blue, a na pewno niemożliwe jest abyś dbał o innych interes bez powodu.
Pozdrawiam, już nie chcę wchodzić z Tobą w polemikę bo to jest bez sensu.
Twoja niewybredna propaganda a raczej nagonka na kupno Blue tymbardziej nikogo tu nie nieprzekonuje = niemożliwe jest abyś dbał o innych interes bez powodu.
Pozdrawiam, już nie chcę wchodzić z Tobą w polemikę bo to jest bez sensu.