• Zelmer : Rośnie eksport sprzętu Autor: ~KJK [77.222.226.*]

http://www.parkiet.com/artykul/7,1080313-Amika--Zelmer---Rosnie-eksport-sprzetu-.html

W I kwartale polskie fabryki AGD wyeksportowały sprzęt o wartości 2,5 mld zł. To o 10 proc. więcej niż przed rokiem – wynika z danych unijnego biura Eurostat, opracowanych przez CECED Polska.

– Eksport stanowi istotną część przychodów Zelmera i w naszych wewnętrznych szacunkach zakładamy, że jego udział w sprzedaży będzie nadal rósł – powiedział Tomasz Modzelewski, prezes spółki Zelmer Market odpowiedzialnej za sprzedaż w grupie Zelmer.

W I kwartale eksport małego sprzętu AGD, którego rzeszowska spółka jest w Polsce największym producentem, wzrósł aż 77 proc. Wartościowo nie jest to na razie wielka kategoria – w I kwartale było to ponad 290 mln zł.

Amica też jest zadowolona ze sprzedaży zagranicznej.

– W I kwartale wzrosła ona o 17 proc. W kolejnych okresach też oczekujemy jej zwiększenia. Szczególnie obiecujący jest dla nas rynek rosyjski, na którym notujemy najbardziej dynamiczne zmiany – stwierdził Filip Mayer, dyrektor ds. handlu zagranicznego w Amice. Prezes Jacek Rutkowski mówił, że firma mogłaby sprzedawać więcej kuchni niż jest w stanie wyprodukować. Szuka więc zakładu do zakupu.

PARKIET

• Re: Zelmer : Rośnie eksport sprzętu Autor: ~optymista [31.174.76.*]
    dla zelmeru który 50% swojej produkcji wysyła na export wysoki kurs euro jest na ręke. beda bardzo dobre wyniki kwartalne, do tego przeniesienie produkcji do strefy ekonomicznej, trzeba wytrzymac te pare tygodni
  • Rośnie eksport, kurs dołuje Autor: ~mdf [217.30.156.*]
    Mamy bessę.
    Choć by Zelmer miał nie wiem jak dobre wyniki, kurs będzie spadać, gdyż większość kieruje się emocjami - głównie strachem.

Uważam, że po przebiciu wsparcia na poziomie 30 PLN otwarcie drogi do dalszych spadków na poziom 15 PLN jest prawdopodobne.

• Re: Rośnie eksport, kurs dołuje Autor: ~mt [81.219.253.*]

Besse to ty masz w głowie. Są minimalne sygnały o spowolnieniu gospodarczym w USA, jak na razie tylko indeks PMI spadł. Za kilka dni ogłoszą, że nie wiadomo dlaczego były takie spadki, gdyż świat się rozwija, pkb usa rośnie, jest pięknie i wspaniale. Tylko takie leszcze jak ty wszystko sprzedadzą w dołku z gigantyczną stratą. Natomist cierpliwi zostaną wynagrodzeni.
  • Re: Rośnie eksport, kurs dołuje Autor: ~mdf [217.30.156.*]
    Sam jesteś leszczem, który kupił na górce i teraz zaklina rzeczywistość. Może jesteś jednym z tych, którzy by chcieli wkrótce zobaczyć 60 PLN ?
    Ja jestem po drugiej stronie, waloru pozbyłem się dobry miesiąc temu i spokojnie czekam na uformowanie się dołka. Wtedy odkupię od Ciebie, jak już ostatecznie zwątpisz w swoją teorię.

I widzę, że szybko to nie nastąpi, bo bessa potrwa kilka miesięcy.

Kryzys na rynku nieruchomości też zaczynał się niewinnie...
  • Re: Rośnie eksport, kurs dołuje Autor: ~mt [77.222.226.*]

Pisałem ci już, że bessa to jest tylko w twojej głowie i głowach tobie podobnych leszczy.
  • Re: Rośnie eksport, kurs dołuje Autor: ~mdf [217.30.156.*]
    To ty jesteś leszczem, którego ktoś inny ubrał w akcje po 43 PLN i teraz ci łyso.
  • Rośnie eksport, kurs dołuje Autor: ~mwf [192.109.190.*]
    No i gdzie te wzrosty ?
    Bo ja widze, ze przebite zostalo wsparcie na 30 PLN.
    To sugeruje dalsze spadki nawet do 15 PLN.
    Jest BESSA, to fakt. I nikt nie patrzy na fundamenty spolki.
[x]
ZELMER -0,03% 39,50 2013-04-11 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.