• poważne pytanie Autor: ~cer-bear [213.25.19.*]
    i liczę na poważne odpowiedzi

Jak sądzicie jak duży wpływ na kurs ma to co sie dzieje na giełdzie (giełdach).
    NC leży. Parkiet podstwaowy też ostro w dół.
    Poproszę o rzeczowe odpowiedzi i ewentualny szacunek w procentach (Waszym zdaniem)
  • Re: poważne pytanie Autor: robert____1 [31.61.128.*]
    Szanowny Panie. Wpływu tutaj ni ma żadnego, jest efekt stadny, ucieczka i tyle. Szkoda trochę tej spółki. Dwie cegielnie to za mało. Same dodatnie dochody to za mało aby się utrzymać na tych wyższych poziomach. NC preferuje spółki dynamicznie rozwijające się, cerek dopadła zadyszka, pozdro dla akcjonariuszy. Ps. sam byłem kiedyś posiadaczem tej spółki, nie zapomnę momentu kiedy dzwoniono do mnie z biura odnośnie zakupu akcji w cenie emisyjnej, ile to wtedy było? 17 gr? Chyba tak. Pewnikiem bym wziął, ale nie miałem wtedy kasy, na całe szczęście. Jeszcze raz pozdro
  • Re: poważne pytanie Autor: ~cer-bear [213.25.19.*]
    piekny wywód, ale jakoś nie wierzę w bezinteresownośc tego wpisu
    pozdrawiam
    i jeszcze jedno
    poważne odpowiedzi to nie to samo, co stylizowane na poważne
  • Re: poważne pytanie Autor: ~Kosynier [79.184.78.*]
    jakby nie było takiej zwały na giełdach to bysmy nie zeszli poniżej 10 gr.
    ale spokojnie. w bliższej lub dlaszej perspektywie bedziemy powzej 10.
    chocby dlatego że szykuje sie nowa emisja która wg mojej wiedzy nie moze być poniżej nominału, czyli 10 gr. żeby ją uplasowac trzeba podciagnac kurs powyzej 10, bo nikt jej nie weźmie jak kurs na rynku bedzie niżej.
    przypomnę ze ostatnia emisja byla po 15 i z prawem poboru. ta emisja bedzie zakmnieta - czyli bez prawa poboru. po jakiej cenie ? obstawiam ze z przedzialu 10-15.
    zatem czekamy na te kilkanascie groni na rynku
  • Re: poważne pytanie Autor: ~mamy [83.21.112.*]
    ceche taką ze w kazdej złej sytuacji sie pocieszamy, a rzeczywistość robi co chce z nami, rzeczywistośc, to znaczy władający rynkiem
    rynkiem władają ... siły rynkowe :-P
    a propos sił rynkowych, skąd popyt, skoro wszyscy zakładają, ze społka ponoć idzie na dno?
    ja dzisiaj dokupuję :-)
    właśnie sie zastanawiam czy jest możliwe, że to Ci co kupowali wysoko dążą do obniże nia kursu, aby zrobić zakupy i przy najbliższym wzroście odrobić straty?
  • Re: poważne pytanie Autor: ~maniek [91.192.88.*]
    Tylko że tamtej emisji Mitrowscy nawet nie tkneli, to kto teraz będzie chciał objąć. A prezes wtedy głupa klejił, że jest ździwiony że tylko tyle zostało objętych. Jak by spółka taka super była to ich fundusz założony dla picu by już skupował po 6 7gr. Ten Drugi Mitrowski nie miał wyjścia i nie opierdzielił akcji bo są uprzywilejowane. Jak by tylko zaczoł zamieniać na okaziciela to ta spółka już dawno by chodziła po 2 3 gr. I kombinują że jeden wszytko wywala a potem małą część fundusz odkupuje na giełdzie. Spółka dno.
    jeżeli wiekszośc jest wywalana wg Ciebie i idzie w rynek, to gdzie sie ustawiają kupujący?
    chyba nie chowają do skarpety?
    do funduszu zostaly przełożone uprzywilejowane i częśc skupionych dla picu, reszta poszła do ciebie i do takich jak ty, do mnie też troche poszło ale wywaliłem po tyle co brałem tylko prowizja mnie kosztowała a brałem po 10 gr i wywaliłem po 10 gr
    załóżmy, że tak, a późniejsze ruchy i to co sie teraz dzieje?
    teoretycznie nikt z głową nie powinien kupować, tak? a jednak ...
    ... ja też mam coś z głową ;-))))
    Czy przy kupowanie kurs cały czas leci w dół, zastanów się co piszesz, a czy jak kurs leci w dół to nikt nie kupuje. Tylko że bierze i sprzedają z lewej a potem budzi się z ręką w nocniku. :)
    no właśnie ja pytam gdzie są z lewej Ci, co ostatnio kupili po prawej?
    czy ty naprawde jesteś taki głu.. czy udajesz gł ????
    chyba do Ciebie nie dociera o co pytam;
    trudno, nie da się tak dyskutować;
    zauważyłem, ze po ostatnich transakcjach (w zakresie od 6 do 8) wolumen wystawionych na sprzedaży nie wzrósł
    Jednak jesteś gł nie ma chętnych do kupna to i przy małej podaży spada. Przy kursie też 10 gr i niżej też była mała podaż i co ??
    nie chciałem tego pisać, ale muszę;
    jak nie rozumiesz pytania, to nie odpowiadaj :-P
    Chłopcze ic pobaw sie klockami, narka bez odbioru
    dobrze dziadku już idę ;-)
    możesz przy okazji wrzucić coś do worka z klockami; czekam po 6 :-)))
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.