• dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Oponent [95.49.97.*]
    1. Bo cena rynkowa to niecałe 150 mln euro
    2.C/WK to 0,75
    3. bo przy tym poziomie ceny opłaca się Amerykanom dać wezwanie i mieć swięty spokój
    A jak stoją aktualnie Akcje Goodyear,a na rynku amerykańskim.?
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~jaho [80.238.99.*]
    napiszę ci dlaczego masz ich nie kupić:

1. bo będzie jeszcze taniej
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Oponent [95.49.96.*]
    zobaczymy. Moim zdaniem wahadełko zmieniło kierunek.
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Zenek [95.49.96.*]
    może to i racja. Jakie są poglądy pozostałych byłych i obecnych akcjonariuszy ?
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~br [194.106.193.*]
    sprzedaj i zapomnij na rok. lub obstawiaj spadki. mnie sie na krótkich już zwróciła starta z debicy.
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Oponent [95.49.50.*]
    zbyt wielu inwestorów gra dzisiaj na spadki a milczenie forumowiczow po ostatnim dniu giełdowym jest dosyć wymowne.
    Wycena całej Dębicy jest na tyle atrakcyjna, ze akcji których dotąd nie miałem po cenie 40 42,50 PLN kupuje. I nie jest to naganianie w żadną stronę.
    pozdrawiam
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    Jak to pisal poprzednik na tym forum ,na Debicy bedzie jeszcze taniej !!! Tak w okolicach 30 - 32 zl mozna myslec o kupowaniu akcji Debicy ,nic wczesniej !!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.138.241.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    Inwektywa za inwektywe !!! A co ty durniu do kwadratu myslisz ,ze w rozpoczynajacej sie bessie, Debica bedzie rosla !!! Przeciez to bardzo jest na reke Jankesom !! A technicznie ,ignorancie gieldowy, na Debicy tez to wyglada zle , powazne dlugoterminowe wsparcie jest wlasnie w okolicach 30 - 32 zl !!!
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Piotr [91.94.87.*]
    Cos mi sie wydaje Panowie Techniczni, ze sie nie doczekacie poziomu 33.
    Teraz chyba następuje ostatnie strzyzonko.....
    Pzdr
    Piotr
    gdzie to odbicie na debicy moi drodzy "miszczowie" rynku.....?........
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Piotr [178.73.51.*]
    Na razie lepiej niz rynek...
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Plikot [83.28.61.*]
    Jutro bedzie wielka proba na rynku?
    zapewne, test na 40 zł, albo pożegnanie czwórki z przodu, czy na zawsze?
    pewni inwestorzy mogą zacząć szukać spółek takich jak debica, pytanie przy jakim poziomie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.24.11.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: dlaczego kupiłem Rydzyka Autor: ~br [194.106.193.*]
    ciebie to nalezałoby w kaftan, widze ze juz nic nie pomoze, gdzie to twoje wybicie przy 60, gdzie przy 45, zajmij sie czymś innym...
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Oponent [83.24.164.*]
    1. Wszyscy wiemy, ze sytuacja na rynkach jest nie najlepsza.
    2. Najprawdopodobniej, nie nasza jesień wyprzedawała akcje spółki. Bowiem zmniejszyła by zaangażowanie poniżej 12 % głosów a komunikatu jak na razie brak.
    3. Wychodzenie ze spółki o ile było to wychodzenie było raczej paniczne ale daleko do udowodnienia przez Prokuratora w świetle ostatnich spadków na giełdach.
    4. Wszyscy głosujemy nie tyle na Forum co na GPW i nikt nikogo nie winien namawiać co ma zrobić z własna kasą.
    5. Zyczę wszystkim mniej negatywnych emocji i chłodnej kalkulacji.
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~waldi [83.24.11.*]
    Nikt tu nie wychodził z funduszy z żadnych akcji Debicy tylko nabywali jeszcze fundusze od leszczy,obecnie na Dębicy jest 12 funduszy które maja od 0,5 do 3% akcji Dębicy.
    Ja mogę jechać w świat i całkiem spokojnie mogę zostawić akcje Dębicy na GPW bez obaw tak jak Żywiec ,Świecie ,Kęty.Puławy ,Bogdanka
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Piotr [91.94.9.*]
    I gdzie jest ten slynny test. Nikt nie sprzedawal tylko leszcze napedzani przez sprzedawczyka. Spolka jest na tyle wyleszczona, ze nic sie wiecej nie stanie zlego. A jakby sie stalo to dokupie.
    Ja nie mysle schematami, dla mnie najwazniejsze sa fundamenty. I nie mysle ze zarobie krocie w perspektywie kilkunastu dni. Moge poczekac.
    Pzdr
    Piotr
    Buhahhhaa
    "Czy na zawsze"
    Buhahahahahhah
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~tom [188.95.28.*]
    nadchodzi wielkie tsunami .
  • Re: dlaczego kupiłem o. Rydzyka Autor: ~waldi [83.31.247.*]
    Nic nie będzie był mocny spadek będzie mocne odbicie i tyle w temacie.
    Wszystkie fundusze juz mają Dębice bo wiedzą ,że tu kasa jest pewna i zajmują pozycje przed ostatecznym starciem z goodyearem.
    Goodyear jest oblężony i musi ogłosić kapitulacje wcześniej czy później i kazdy będzie zajmował tu pozycie.
  • Re: dlaczego kupiłem o. Rydzyka Autor: ~Piotr [91.94.9.*]
    Waldi, szacunek za trafna prognoze.
    Tez uwazam, ze fundy nie sprzedawaly (poza panem Animatorem) i odkupily od leszczy.
    Pzdr
    Piotr
  • Re: kto sprzedał Autor: ~Oponent [95.49.102.*]
    obroty w czerwcu wynosiły 85.000 lipcu 130 tys sierpniu ( jak na razie) 131 tys. czyli nieco ponad 2 % kapitału i 4-5 krotnie więcej niż w poprzednich miesiącach. Moim zdaniem to nie leszcze sprzedawały pakiety akcji nawet po 10.000 sztuk jednym zleceniem.Mógł to zrobić fundusz inwestycyjny na potrzeby umarzanych certyfikatów akcyjnych.
    Dzisiaj obie strony wyczekują jak potoczy się sytuacja. Pozdrawiam
    Piotr tu są ludzie którzy nie potrafią myśleć sami, tylko kupują gotowe myślenie tych co nimi sterują.
    O tym już głośno mówią naukowcy ,ze w szkołach wyższych studentów nie uczy się samodzielnego myślenia tylko im podsuwa się i narzuca gotowy punkt widzenia, to jest ogromny problem społeczny,który również widać na tym forum.Gdyby choć trochę pomyślał poco buduje się gazociąg północny i południowy to jest 100mild.m. sześciennych gazu dodatkowo co roku to musi spalić gospodarka europejska a więc musi się rozwijać.
    A nie jakieś e maile od Moniki kształtują rozum i posunięcia.
    Powtarzam jeszcze raz Ci co nie rozumieją fundusze nie wychodziły z akcji Dębicy tylko robiły zlecenia sprzedaży i kupna swoich akcji Dębicy tak też się zarabia bo można odpisać straty od podatku.
    To nie jest takie trudne do rozwikłania, to jest zadanie z matematyki z I klasy podstawowej ,jeśli ktoś pisze inaczej to jest spekulantem i chce kupic taniej proste jak gwoźdź
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~waldi [83.31.247.*]
    Te załamanie gospodarce na zachodzie i w Ameryce mają uderzyć w Putina bo wybory Prezydenckie w Rosji mają odbyć się w I kwartale 2012 r.
    Przed wyborami musi nastąpić w Rosji załamanie gospodarcze by nie umożliwić Putinowi wygrania prezydentury bo chce wcielić Białoruś do 2014 roku do Rosji
    właśnie podwoiłem kapitał na krótkich, dziękuję państwu za uwagę. moze łaskawie dokupie troche tej super wzrostowej spółki, debicy, jeszcze zobaczę. :)
    Jakos nie ma wielkiego handlu, kupuj br, bo nie zdazysz:)
    Powodzenia.
    Piotr
    Teraz piszę do części tu oszołomów jak działa mafia u nas w kraju,nie ma litości jeśli są jej interesy zagrożone przykład Smoleńsk i Lepper większości dotyczyło w tych 2 przypadkach interesów Rosji dlatego musieli zginać.
    Jakoś TVN z tego nic nie robi , jak by nic się nie stało a jak Ubeka 4 lata temu Ziobro powalał o 6 rano na podłogę za przestępstwa to TVN robiło wielką wrzawę,że mamy państwo policyjne a teraz mamy państwo mafijne i jest wszystko w porządku według nich.
    To jest przykład dla normalnie myślących ludzi a nie dla oszołoma
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~oh oh [84.205.27.*]
    Fajnie chłopaki jest. ok, a oh oha to już nikt o zdanie nie zapyta??
    Może i by urosło ale dziwnym trafem znów uaktywniliście się za bardzo-czyli w dół.
    oh.
    ładnie sobie fundusze robią zlecenia sprzedaży i kupna akcji Dębicy odpiszą sobie straty od podatku tak tez się zarabia na spadkach. Kasy mają w brud takie tranzakcie i manewry na swoich akcjach to dla nich pikuś 60tys akcji.
    Logika podpowiada ,ze poniżej 40zł akcje Dębicy nie spadną przez takie tranzakcie.
    Za miesiąc prawdopodobnie załamie się gospodarka Chin albo i wcześniej to będzie dopiero spadek na GPW a Dębica chyba się obroni chciałbym zeby spadło jeszcze trochę widac ,ze fundusze trzymają kurs na 35zł mogło by jeszcze spasc
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Plikot [83.28.76.*]
    Waldi juz trabiles ze ponizej 45 pln nie spadnie. Teraz mowisz o 35 pln zaraz powiesz 25 pln itd. Nie rozumiem tylko w jakim celu fundusze maja generowac sobie strate jak one sa zwolnione z podatku.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Palikot z podatku giełdowego nikt nie jest zwolniony nawet fundusze nic mi o tym nie wiadomo gdyby było inaczej juz bym dawno miał tą informacje wiem ,że zwolnieni są chyba Ci którzy wpłacają pieniądze co miesiąc na swoją indywidualną emeryturę w ZUS-ie jeśli wyciągnął jakaś kasę przed 60 rokiem życia z tego konta od razu potrącony jest podatek za cały okres oszczędzania,chyba tylko to jest jeszcze.

Dlatego tak piszę ,ze będzie 35zł jeśli w Chinach się załamie gospodarka a ryzyko tego jest bardzo duże bo jest nie sprzedanych 2 mil. mieszkań na rynku lub więcej i do tego inflacja już jest ponad 6% albo nie myslę już sam tylko ktoś za mnie lub na podstawie snów podjąłem taką decyzję sam nie wiem co się dzieje zemną,może się zaraziłem od kogoś bo to łatwo przechodzi na inną osobę. Postaram się poprawić na przyszłość.
  • Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~Plikot [83.28.76.*]
    Podatek gieldowy z zysku wypracowanego przez fundusze placi zwykly Kowalski umarzajac jednostki jezeli ten zysk wogole ma w innym przypadku gdy wystapi strata nie placi podatku. Fundusze zarabiaja na prowizjach ktore pobieraja przy sprzedazy jednostek i od tego placa podatki. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: czy warto kupić Dębicę Autor: ~Oponent [95.49.102.*]
    Jeśli już doszliśmy do konsensusu, że fundusze nie płacą podatku dochodowego, że leszcz Kowalski może wygenerować jedynie stratę, że Złota Pora Roku nie sprzedała akcji, że fundusze emerytalne mogły zakupić od funduszy inwestycyjnych akcje aby mieć środki nu wzrastające umorzenia to czy warto już kupić akcje Dębicy?
    a stopa zwrotu co to jest? każdy fundusz chce mieć dodatnią stopę zwrotu niż ujemną na koniec kwartału lub roku i pokazać to swoim inwestorom ,ze zarządza ich portfelem profesjonalnie.
    Chyba jest logiczne ,ze z 42 zł na koniec roku stopa zwrotu będzie większa niż 62zł dotyczy Dębicy tak się wypracowuje zyski.
    Pan Kowalski może spać spokojnie bo fundusz zarządza tymi tylko pieniędzmi.
    W moim przypadku muszę ja sobie sam robić takie odpisy a nie przez fundusz bo sam inwestuje na GPW. i tylko jest taka różnica a więc podatek jakby go nie nazwał.
    Pan Kowalski zapłaci podatek w tedy jeśli wyciągnie jakaś kasę z tego funduszu, może być to nawet za 10 lat ale zapłaci i to automatycznie będzie odtrącone.
    wszystko pieknie
    tlumaczycie fundy robia sobie strate sratata itp itp itp.
    A przeciez nie musialy tego robic 3 lata pozwolily spadac kursowi ,teraz znowu za pomoca wyroku sadu goodyear je wypie.....
    WIec jak przyjdzie kolejna hossa za 5 lat to jak kurs debicy wzrosnie do 60 zl
    to bedzie sukces.
    i tyle w temacie.

ps)a te spadki z 60 zł na 40 zawdzieczamy ni mniej ni wiecej tylko pzu,
    wiec to nie jest tak ze pzu zrobilo sobie strate ,lecz dzieki pzu mamy kurs 40 zł
    a to jest zasadnicza roznica .

• Re: dlaczego mam kupić Dębicę Autor: ~waldi [83.31.245.*]
    Następna hossa rozpocznie się od 2014 r. teraz będziemy wisieć przez 2 lata w tym przedziale co byliśmy.
    Dow Jones do 2016 roku osiągnie poziom 40tys.pkt. t,j ze wzrośnie o 300% trzymać kasę, teraz radzę dorabiać na zbieraniu butelek to czas szybciej zleci.
    Dębicy chyba juz nie będzie na GPW i za tą kasę można będzie stać się milionerem tylko trzeba wiedzieć będzie w jaką spółkę zainwestować,przy dobrym trafieniu w tym okresie przebicie można będzie osiągnąć do 1000%
    np. jak w tym okresie zainwestujesz 500tys. zł przed 2014 r. to na koniec 2016 r osiągniesz zyski do 5mil. zł,później tą prawie całą kasę wycofać z GPW i kupić złoto będzie w tym czasie chodziło po 800$
    tak a na ksiedza zorro wolam ;)))))

wsztystko odbije a debica bedzie lezec na 40 zł i taka prawda
    haha tak Tom będzie a później od roku2020 do 2022 nastąpi krach na giełdzie światowej z lat 30-tych i może tu wybuchnąć wojna światowa ona jest nie nieunikniona tak i tak tylko może byc odwleczona trochę w czasie. Tom zapamiętaj te daty jak będziemy żyli to Ci przypomnę tak jak o o. Rydzyku haha.
    Ten krach co był teraz w sierpniu to miał nastąpić w połowie września do października a w sierpniu miała byc jeszcze podbitka ale nikt nikomu już nie chciał wieżyc i nie było zgrania,każdy grał tu na własną rękę ale jeszcze nic nie jest straconego do konca sierpnia jeszcze daleko i może być wzrost jeszcze większy od tego spadku najbliższe ni to pokażą.
[x]
DEBICA -0,36% 82,00 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.