11sierpnia jest walne, gdzie bedzie zmiana w RN - wejdzie Legg i moze ktos jeszcze - a to bedzie sygnal ze spolka jest pod katrola i co roku bedzie budowac wartosc firmy i placic dywidende.
ja probuje kupic 20k w przedziale 3,5-3,8 nieprzeplacajac nie jest to latwe.
Ilu jest takich jak ja, którzy marzą o tym, aby odzyskać swoje i wyjść z tej spółki? Przydałaby się jakaś konkretna informacja o dywidendzie, może to coś by zmieniło...
Podaje konkrety:
-glowny udzialowiec bez lock upu na akcjach - papier sie trzyma
-18% lezy w Legg mason (kto wie ile u innych)
-dziury w podazy w tabelce mowia iz takich co chca wyjsc ze swoja kasa nie ma zbyt wielu ?
-spolka do polowy stycznia nie wykonala zadnych postojow - wciaz pracowala wiec generowala kase
- planuja kolejna akwizycje
-branza rentowna i stabilna
-dywidenda - ok 30-40gr
to byly plusy, minusem jest niska plynnosc, o to ze kierunek jest na polnoc jestem wiecej jak pewien
chyba kto mógł to już kupił swój pakiecik teraz czekamy albo na rekomendacje albo jakies info chociażby wyniki za2011 a te z uwagi na zwiekszenie produkcji słabą zime będą rekordowe ja mysle ze 5zł jest realne
Obawiam się o 1 kw o wyniki , zima ostra i nie wiadomo ile potrwa
papier wskażnikowo dobry ale zachowanie tragiczne.Po takich wzrostach wigu krok do przodu a dwa kroki w tył,.
to sie dopiero zacznie jazda,
super wyniki za 4q
dywidenda
czas na to aby wyszedl z cienia kolejny fundusz ktory wchodzi w libet
jak ulica odda papier w okolicy emisyjnej to dopiero polecimy :)
na libecie dopiero sie zaczyna, pamietajcie w maju cena 9-10zl bedzie historia - kurs rozpoczyna wspinaczke na 20zeta :) wycena wskaznikow bedzie porownywalna z firmami ogolnobudowlanymi.
z całym szacunkiem kolego ale poniosła cie fantazja to tylko kostka brukowa a nie wielomilionwe portfele zamówien duzych firm z branzy budowlanel typu GTC mysle że 7-8zł tez bedzie dobrze ale jak by co to wolałbym abyś to ty miał racje
nie porownuj libeta z gtc to calkiem inny biznes - jedni zyja z produkcji a drudzy z najmu powierzchni.
popatrz na wyceny cementowni, firm produkujacych mat budowlane - i porownaj wyceny z nimi a do tego ciekawostka polskie i wegierskie firmy z tego segmentu nie placa dywidendy a libet tak zamierza - ok 35-40gr netto.
oczywiscie to moje zyczenie co do kursu ale zyczenie jest realne do osiagniecia. Akwizycja nowego zakladu jest po to aby zwiekszyc wolumen sprzedazy a pik takiej sprzedazy bedzie w marcy - maju (przed euro) a pozniej ....
żałujmy, że nie dobieraliśmy jak było taniej, ale teraz też jest szansa puki nie jesteśmy na poziomach emisji. Zgadzam tu się z większością wypowiedzi, kolega z 20zł przesadził ale jak na tej spółce nie zobaczymy przed dywidendą 6zł to ogolę sobie nogi.
Pozdrawiam zniecierpliwionym od poziomu 4.65 i polecam się wysypać jak najszybciej, żeby nam przestoju nie robili jak ruszy.
Podaje fakty:
-glowny udzialowiec bez lock upu na akcjach - papier sie trzyma
-18% lezy w Legg mason (kto wie ile u innych)
-dziury w podazy w tabelce mowia iz takich co chca wyjsc ze swoja kasa nie ma zbyt wielu ?
-spolka do polowy stycznia nie wykonala zadnych postojow - wciaz pracowala wiec generowala kase
- planuja kolejna akwizycje
-branza rentowna i stabilna
-dywidenda - ok 30-40gr
to byly plusy, minusem jest niska plynnosc, o to ze kierunek jest na polnoc jestem wiecej jak pewien