• bez przyszłości Autor: rafall3 [213.231.195.*]
    Ta spółka nie ma przyszłości od emisji cały czas spada a przez kryzys i zimę kiedy nie ma produkcji spadnie o wiele niżej niż jest teraz
  • Re: bez przyszłości Autor: ~antywskaznik [83.25.195.*]
    11sierpnia jest walne, gdzie bedzie zmiana w RN - wejdzie Legg i moze ktos jeszcze - a to bedzie sygnal ze spolka jest pod katrola i co roku bedzie budowac wartosc firmy i placic dywidende.

ja probuje kupic 20k w przedziale 3,5-3,8 nieprzeplacajac nie jest to latwe.
  • Re: bez przyszłości Autor: ~uji [69.46.69.*]
    cfvgbhn
  • Re: bez przyszłości Autor: recroot [89.191.152.*]
    Ilu jest takich jak ja, którzy marzą o tym, aby odzyskać swoje i wyjść z tej spółki? Przydałaby się jakaś konkretna informacja o dywidendzie, może to coś by zmieniło...
  • Re: bez przyszłości Autor: ~antywskaznik [109.197.58.*]
    Podaje konkrety:
    -glowny udzialowiec bez lock upu na akcjach - papier sie trzyma
    -18% lezy w Legg mason (kto wie ile u innych)
    -dziury w podazy w tabelce mowia iz takich co chca wyjsc ze swoja kasa nie ma zbyt wielu ?
    -spolka do polowy stycznia nie wykonala zadnych postojow - wciaz pracowala wiec generowala kase
    - planuja kolejna akwizycje
    -branza rentowna i stabilna
    -dywidenda - ok 30-40gr

to byly plusy, minusem jest niska plynnosc, o to ze kierunek jest na polnoc jestem wiecej jak pewien
  • Re: bez przyszłości Autor: mario_puzo [94.75.123.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=2&_OID=43&_Lang=&_RowID=2021871&category=31,32,33,35,5,6,7,10,9,8,15,41,18,13,42,16,43,14,44,17,45,11,36,47,48,58,59,54,55,56,57&_CheckSum=547670060

Polecam, a propos przyszlosci.
  • Re: bez przyszłości Autor: ~LG [84.38.111.*]
    chyba kto mógł to już kupił swój pakiecik teraz czekamy albo na rekomendacje albo jakies info chociażby wyniki za2011 a te z uwagi na zwiekszenie produkcji słabą zime będą rekordowe ja mysle ze 5zł jest realne
  • Re: bez przyszłości Autor: ~liv [195.13.38.*]
    Obawiam się o 1 kw o wyniki , zima ostra i nie wiadomo ile potrwa
    papier wskażnikowo dobry ale zachowanie tragiczne.Po takich wzrostach wigu krok do przodu a dwa kroki w tył,.
    jak podadzą wyniki za 2011 i ogłoszą termin dywidendy to będzie 3 kroki do przodu i ewentualnie jeden w bok
    jesli wyniki beda dobre (licze ze 20%lepsze niz w 2010) do tego wiosna szybko sie zacznie w budowlance to nie beda kroki a skoki.

• Re: bez przyszłości Autor: recroot [89.191.152.*]
    Na razie cieszy, że coś się zaczyna się dziać. Mimo że ruchy są baaardzo delikatne, to przynajmniej coś się dzieje :)
    jak pierdyknie w góre to nagrodzi nas cierpliwych
  • Re: bez przyszłości Autor: ~Paco [95.51.107.*]
    Wyraźnie ktoś zbiera papier nie przepłacając.
    to sie dopiero zacznie jazda,
    super wyniki za 4q
    dywidenda
    czas na to aby wyszedl z cienia kolejny fundusz ktory wchodzi w libet
    jak ulica odda papier w okolicy emisyjnej to dopiero polecimy :)
    mówiłem opłacało sie czekac libet do zarobic oj da miałem chwile zwątpienia ale nie sprzedalem czekałem niedługo zbiorę plony
  • Re: bez przyszłości Autor: ~akumulator [83.11.23.*]
    na libecie dopiero sie zaczyna, pamietajcie w maju cena 9-10zl bedzie historia - kurs rozpoczyna wspinaczke na 20zeta :) wycena wskaznikow bedzie porownywalna z firmami ogolnobudowlanymi.
    z całym szacunkiem kolego ale poniosła cie fantazja to tylko kostka brukowa a nie wielomilionwe portfele zamówien duzych firm z branzy budowlanel typu GTC mysle że 7-8zł tez bedzie dobrze ale jak by co to wolałbym abyś to ty miał racje
  • Re: bez przyszłości Autor: ~akumulator [83.11.23.*]
    nie porownuj libeta z gtc to calkiem inny biznes - jedni zyja z produkcji a drudzy z najmu powierzchni.
    popatrz na wyceny cementowni, firm produkujacych mat budowlane - i porownaj wyceny z nimi a do tego ciekawostka polskie i wegierskie firmy z tego segmentu nie placa dywidendy a libet tak zamierza - ok 35-40gr netto.
    oczywiscie to moje zyczenie co do kursu ale zyczenie jest realne do osiagniecia. Akwizycja nowego zakladu jest po to aby zwiekszyc wolumen sprzedazy a pik takiej sprzedazy bedzie w marcy - maju (przed euro) a pozniej ....
    tak wszystko prawda ale nie zapominaj ze n a GPW rządzą spekulanci a nie rzetelna wycena spólki
  • Re: bez przyszłości Autor: ~12inch [109.95.144.*]
    żałujmy, że nie dobieraliśmy jak było taniej, ale teraz też jest szansa puki nie jesteśmy na poziomach emisji. Zgadzam tu się z większością wypowiedzi, kolega z 20zł przesadził ale jak na tej spółce nie zobaczymy przed dywidendą 6zł to ogolę sobie nogi.

Pozdrawiam zniecierpliwionym od poziomu 4.65 i polecam się wysypać jak najszybciej, żeby nam przestoju nie robili jak ruszy.
  • przypominam Autor: ~antywskaznik [109.197.58.*]
    Podaje fakty:
    -glowny udzialowiec bez lock upu na akcjach - papier sie trzyma
    -18% lezy w Legg mason (kto wie ile u innych)
    -dziury w podazy w tabelce mowia iz takich co chca wyjsc ze swoja kasa nie ma zbyt wielu ?
    -spolka do polowy stycznia nie wykonala zadnych postojow - wciaz pracowala wiec generowala kase
    - planuja kolejna akwizycje
    -branza rentowna i stabilna
    -dywidenda - ok 30-40gr

to byly plusy, minusem jest niska plynnosc, o to ze kierunek jest na polnoc jestem wiecej jak pewien
  • Re: przypominam Autor: ~LG [84.38.111.*]
    to my juz wszyscy wiemy pytanie kiedy ruszymy jakbys odpowiedzial na to pytanie to było by cos
[x]
LIBET -2,55% 1,33 2026-05-21 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.