Ja tam czekam do przyszłego roku, wszystko wskazuje, że zysk bez większego problemu przekroczy 2 PLN na akcje, chyba obecnie jedna z najlepszych i najmniej stresowych lokat, szczególnie przy zbliżającej się bessie.
Dokładnie. Grecja i południowa reszta Europy z ich problemami nas nie dotyczy. Tak samo jak i USA. Nasza Gwiazda działa w East Europe i chwała im za to.
Nie przesadzaj z tym 2PLN na akcję. Zwłaszcza, że będzie 4,5mln akcji. Ale można to w przybliżeniu policzyć.
Po dwóch qwr mamy.
408 k $ Fesenko daje nam trochę ponad 1mln zł.
BG za I qwr miał 300k, niech teraz mają 500k to mają ok 800k po pół roku.
Niech w drugiej połowie mają 80% tego co wypracowali to daje nam ok1,5mln (BG + Fesenko)
I będzie trzeba doliczyć RO. Niech ma za całe pół roku 500k. (Liczę konserwatywnie)
To po całym roku będziemy mieć 3,8mln. Dam nam to jakieś 70-80gr na akcję.
Ale są to konserwatywne założenia. Myślę, że do 1zł dobiją. Niewiadomą jest tu RO.
Pisałem przecie, do przyszłego roku, a chodzi mi dokładnie o koniec 2012 :-)
moje założenia są bardzo konserwatywne.
Pamiętajmy, że same Fasenko docelowo może przerabiać ponad 60 tys. ton produktów ropopochodnych, już z samej tej firmy przy docelowym dojściu do górnego limitu zysk spokojnie może przekroczyć z 12-13 baniek.
A gdzie reszta czyli Broad i RusOil :-)
Swoją drogą musimy się przyzwyczaić, że z kwartału na kwartał zysk będzie rósł, bo innego wyjścia nie ma, jak zwiększanie produkcji :-)))
Sorry to źle zrozumiałem.
Pytanie, czy zarząd od razu będzie modernizował zakład do max wydajności. Dajmy im popracować. Ale faktycznie pod koniec 2012 możliwe 2PLN na akcje.
A Ty ciągle puszczasz tą samą śpiewkę, staje się to już nudne.
Jak firma inwestuje w aktywa trwałe i przy okazji jest też to zabezpieczeniem kredytu obrotowego na dalszy rozwój, to żle tak.
Ojoj brak słów, a że przy okazji to zabezpieczenie jest przyjemne w użytkowaniu, to co w tym złego. :-)))
Nie bardzo rozumiem te trzydniowe skoki BDG, od 5,3 do 8,8 by znowu na 7 dzisiaj i bez ruchu ... nie zwalajcie tylko na leszczy lub na gre papierem, bessa ?