• kto? Autor: ~xx [79.184.237.*]
    lipka ma teraz okres zamkniety,wiec kto teraz kupi tego gniota jesli nie on?tylko waldi nakrecal troche kurs,reszta to zabawa posranej leszczyny kilkoma akcjami.bez inf nieurosniemy.prawda jest taka rze spadamy i ciezko bedzie sie wybic z trojkata.karsyk ma racje,przylanczam sie do jego wypowiedzi.lipa panie lipka
  • Re: kto? Autor: ~xx [79.184.219.*]
    jak widac mialem racje.
  • Re: kto? Autor: ~karsyk1980 [194.28.203.*]
    no jak widać na wzrost przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać a i spadać coś nie chce a ja się już tak ładnie ustawiłem ;). Teraz to na infa nie ma co liczyć, powinny być jak byliśmy na górce żeby dalej kurs ciągnąć, teraz powinniśmy wystartować po wynikach i po nich powinny przyjść jakieś dobre informacje i wtedy do góry. Ja chciałbym żeby Banaszku zwiększył zaangażowanie.... ona ma pole do popisu spore a i kapitału mu nie brakuje......
  • Obawiam sie Autor: ~Znany [83.15.252.*]
    że wyniki tu dużo nie pomogą a moga być wręcz gorsze niz w I kw , myślę że bzg miał większe obciążenia niz ozg samo przeszacowanie wartości nabytej nie daje powera co było widać za i kw poza tym nie ma mody na misie , przychody wzrosna oczywiście ale czy zysk z działalności podstawowej wzrośnie to byłbym ostrozny na tym etapie ........ no jak Lipka porobi porzadki to i owszem , i owszem
  • chyba jednak racji nie masz Autor: ~karsyk1980 [194.28.203.*]
    bo analizując rynek poligraficzny wyniki za pierwszy kwartał zazwyczaj są gorsze od następnych w których drukuje się m.in. podręczniki itp, poza tym z uwagi na wyższy vat na książki bardzo dużo wydawnictw zdecydowało się zwiększyć produkcję (druk) przed końcem 2010r aby nie płacić większego vatu i wprowadzić jego zmianę bardziej płynnie dlatego wyniki za I kwartał były ogólnie słabe jeśli chodzi o działalność podstawową. W II kwartale sytuacja ta powinna zmienić się diametralnie biorąc pod uwagę zarówno rynek jak i moce przerobowe kompapu tu juz z nowymi spółkami. Uważam że wynik skonsolidowany z bzgrafem ozgrafem i kompapem z działalności podstawowej powinien być co najmniej przyzwoity. oczywiście ma dużo pytań a w zasadzie zastrzeżeń bo biorąc pod uwagę to co lipka mówił podczas wywiadów a o czym nie absolutnie żadnych informacji to:
    -sprzedaż zbędnego majątku - miało być tego mnóstwo (hotele, ogólnie kwidzyń), że nie wspomnę o plotkach sprzedaży gruntów OZgrafu i Bzgrafu bo o rozbudowie zakładów mowy nie ma
    -dzierżawa nieruchomości - szczególnie nieużywanych biurowców
    Gdyby Lipka chciał taktycznie rozegrać Kompap i wzrost jego kursu na pewno byłoby dużo informacji z samych zagadnień w/w a nie wspone że mógłby (nie ma oczywiście obowiązku ale nic nie stałoby na przeszkodzie) wypościć kilka informacji o zawieranych umowach strategicznych czy znaczących zwał jak zwał na druk, tak jak kiedyś drukował broszury i instrukcje dla philipsa tak pewnie też teraz robi podobne rzeczy w ozgrafie bzgrafie i kompapie ogólnie rzecz biorąc a informacje takie na pewno pozytywnie podkręcałby rynek i nastawienie inwestorów do spółki.
    Dlatego uważam że ostatnie pół roku jest co najmniej przespane przez Lipke i odwala lipę, przy nadzieji trzyma mnie fakt iż jakby nie było osobnik w postaci naszego prezesa ma jednak nos do interesu pytanie tylko czy zrobi on go sam a nas powiezie czy uda sie pojechać na jednym wózku. No a dzisiejsze i wczorajsze notowanie akcji spółki to po prostu kpina.....oczywiście jest to tylko i wyłącznie moje osobiste spostrzeżenie

[x]
KOMPAP 0,00% 24,00 2025-12-05 10:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.