Dlaczego ktoś tak zwala kurs przed PP skoro jeśli sytuacja na spółce będzie taka dramatyczna i kurs będzie leciał w dół to nikt ale to nikt nie będzie chciał wejść w PP?.
byłem na pbs od roku ,teraz już wycofałem 90 % i dziękuję za prawa do balona i nowe wspaniałe akcje ..ale każdy sam musi podjąć decyzję czy warto w to w tym momencie wchodzić
Aby po odcięciu cena starych nie była niższa od ceny nowych akcji, stare powinny kosztować 1,04 a jak dobrze pójdzie to i wyżej zobaczymy. Osobiście obstawiam cenę na zamknięciu 09.08.2011 na poziomie 1,35 zł.
Gra na PBF jest techniczna i taka cena wynika z techniki, a nie z tego czy komuś na tym zależy czy nie. Będzie intradayowy sygnał kupna to poleci jak strzała, a jak nie to nie. Sygnał kupna generują drobni, a dalej to już kula śniegowa oparta na technice, do której przyłączają się ci co wiedzą o co chodzi.
To tylko moje wyliczenia na temat minimum ceny przed odcięciem PP, a jak będzie to niedługo i ja się dowiem. Jeśli tak będzie to zapewniam Cię, że to tylko przypadek, bo cena będzie tam, gdzie ją zaniosą akcjonariusze. A poziom 1,04 to minimalny poziom wzrostu z obecnego poziomu (zakładając, że do niego dojdzie). Równie dobrze może być 1,5x.
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki podjęło uchwałę w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego, poprzez emisję akcji serii G (uchwała nr 8/11 z 19 maja 2011 r., rap. bież. nr 13/2011z dnia 19 maja 2011 r.). Akcje zostaną zaoferowane dotychczasowym akcjonariuszom w ramach prawa poboru.
1. emisja obejmuje 52.260.000 akcji serii G, o wartości nominalnej 0,28 zł,
2. w zapisach podstawowych, 1 prawo poboru upoważnia do złożenia zapisu na 1 akcję serii G,
3. dzień ustalenia prawa poboru - 12 sierpnia 2011 r.,
4 . cena emisyjna akcji - 0,32 zł.
powiedz mi skad te przekonanie ze musi byc minimum 1.04 ????bo ja tego nie rozumiem ..z czego to ci wynika ???
Tak to widzę: cena 1,04 w dniu PP, teoretyczna wartość PP wtedy zgodnie ze wzorem wyniesie 0,36, po odcięciu cena starych będzie 1,04 - 0,36 = 0,68 zł. Poziom 1,04 nie wynika mi z wyliczeń tylko pasuje do wyliczeń, aby cena starych akcji została po odcięciu na odpowiednim poziomie cenowym. A jak będzie to nie mam akurat bladego pojęcia.
Myśle ze tak jak pisze STARY,koniec spadków jest bliski,ale czy to bedzie 0.73 a może 0,55 tego nie wiem.Wim jedno,pierdolnij pracą na pare dni i bądź czujny.
Wykres bardzo ciekawie wygląda. Po ubiegło rocznej wspinaczce, kurs wszedł w trend spadkowy z jedną podbitką, ale już dołki były coraz niżej. Nie będę się zagłębiał co było, mnie interesuje co może być. Długo terminowy trend wzrostowy trwa od początku hossy, jest dość płaski (0.15gr początek hossy - 60gr piątkowa sesja) Na 0.63gr jest opór ale czy on ma jeszcze jakiś sens? Tak czy inaczej do długoterminowej wzrostowej zostało 13goni, wskaźniki elegancko wychłodzone (rynek wyprzedany). Czy kurs zjedzie do 60gr, nie wiem (może). Jak na razie papiera nie mam, ale bacznie obserwuje. Myślę że po odbiciu kurs wskoczy w okolice 1.2. Później fusy mi się rozmazują.