• Rozważmy nową emisję. Autor: ~Wanad [83.27.26.*]
    Zabawmy się w szanownych prezesów. Co takiego kombinują. Emisja ?
    Brakuje 20 milionów. Więc 1 : 1. Ale akcje padnięte - więc załóżmy, że 10 groszy byłoby atrakcyjne. Pozyskamy 15 milionów minus koszty. Ale co z naszymi pp ? Czy drugi raz zrobimy inwestorów w konia ? Pzrzecież doskonale już wiedzą, że nie chcemy dokładać do biznesu, tylko kasować to, co już mamy.

Emisja ma moim zdaniem małe szanse.
  • Re: Rozważmy nową emisję. Autor: ~ja [83.18.172.*]
    Wanad wez mi wytłumacz jak to jest że oni nie moga znalescc inwestora?, niby taka firma , takie perspektywy, co tu jest grane?
  • Re: Rozważmy nową emisję. Autor: ~Wanad [83.27.26.*]
    Przyczyn jest wiele. Prezesi są dyletantami, jeśli chodzi o rynki finansowe. W ich otoczeniu sporo jest mętnych typów, którzy kiepsko im doradzają ( choć cyckanie z kasy EUI juz mają nieźle opanowane niestety ).
    Same instytucje finansowe. Po co miałyby inwestować w tak mocno spadające akcje ? Rozmowy w maju, przy cenie 43 - 48 groszy - jaki miały sens ? Prezes K, chciał wcisnąć akcje EUI po prawie 50 groszy, a za moment będą za połowę tej ceny. I nie ma gwarancji, że przecena o 50 % się znowu nie powtórzy.
    Poza tym, inwestor musiałby zaakceptować taką strukturę akcjonariatu, w której wyłożyłby kasę i nie miał żadnego wpływu na to, co się dzieje. A zarząd EUI nie zna się kompletnie na biznesie. To wychodzi na jaw, po kilku minutach rozmowy.
    Więc jak tu inwestować. W co ?
  • Re: Rozważmy nową emisję. Autor: ~roku [193.59.148.*]
    biora po 29
    no tak ale przeciez Kiselinski pracowal w Łukoilu , ma tez wlasny biznes, troche moze sie zna , no bo tych dwoch pozostalych to fakt kompletnie nic nie znaja sie
  • Re: Rozważmy nową emisję. Autor: ~ciekawy [95.50.18.*]
    jeśli jesteś taki mądry za jakiego się uważasz to co tu robisz?
    Przecież to niegodni ciebie zawodnicy.
    Niestety chyba jesteś na garnuszku budżetówki i próbujesz dowartościowania.
    Weź się więc do roboty lub innego konstruktywnego działania.

pozdrowienia dla Anki
    juz?, wyładowałes sie?, to teraz sobie piernij to ci przejdzie!
  • Re: Rozważmy nową emisję. Autor: ~AS [91.150.196.*]
    Rzecz jest trywialna.

Potrzebują 10 mln - inwestor wchodziłby pewnie po cenie 10 gr, co daje 100 mln akcji. Wtedy liczba wszystkich głosów wynosiłaby około 320 mln, z czego prezesi mieliby tylko 130 mln (mimo, że mają akcje uprzywilejowane) - czyli straciliby stabilny pakiet większościowy. A sami nie zamierzają dokładać do interesu, wolą wydoić was. Tak więc inwestora nie będzie.
    Otóż inwestor musi być.
    Akcjonariuszy już nie ma z czego doić. Są wydojeni do cna.

Trywialna sprawa, to kredyt bankowy. No i nie trzeba dzielić się władzą w interesie, który przynosi same straty :))
  • Re: Rozważmy nową emisję. Autor: ~sena9 [109.110.223.*]
    ostatnio brakowało im 10 baniek, miszcz AS pisze o 10 bańkach, miszcz Łanad o 20 bańkach...chłopaki dogadajcie się co do wersji straszenia motłochu...
    Poczekaj, przekonasz się kto ma rację ( w tej sprawie ).
    jak będzie nowa emisja to mogą na mnie liczyć, traktuje tą inwestycję już jak swoją firmę:) dzisiaj zieleń, otwieramy szampana, jutro dalej smarowanie dupy leszczom i jazda na 15 groni:) pozdrawiam twardzieli i tych z pampersami też:)...:)...a może to DON zbiera??????????????????????:)
  • Re: Rozważmy nową emisję. Autor: ~maxx [46.112.116.*]
    łanad jak zawsze wyskakuje jak pajac z rzekomymi rewelacjami..najpierw sobie chłopczyku zajrzyj w CV zarządu a dopiero pleć bzdury..jak będziesz miał przynajmniej 1/10 tego doświaczenia i wiedzy co oni to wypowiadaj się na forum..na razie udajesz wielkiego znawcę w sprawach w których jesteś absolutnym dyletantem
    Dziwne tylko, że wciąż mam rację. Jak to jest ??? :))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.113.186.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Ulżyłeś sobie ? To dobrze. Trzymanie akcji na takich stratach boli. Musisz to przetrzymać.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.113.145.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Wanad, ty nie masz racji ani trochę, kurs spada a ty poprostu dostosowujesz swoje zdanie do sytuacji, to normalka w tym kraju, jak się pojawią konkrety, w jedną czy drugą strone to oki, nie ma inf a ty ciągle coś wymyślasz, wiem że na niektórych to działa, mnie już śmieszy...jak bedzie źle wtedy można pierdzieć, sytuacja w spółce nie ulega zmianie od dłuższego czasu
  • Re: Rozważmy nową emisję. Autor: ~Wanad [83.27.17.*]

> sytuacja w spółce nie
    > ulega zmianie od dłuższego czasu

Przecież to moje słowa. Tylko je cytujesz.
    Absolutnie nie dostosowuję - wręcz przeciwnie. Przecież ten wątek jest o tym, że nie będzie nowej emisji - a paniczne oddawanie akcji jest jakby pod nową emisję.

Ps. Nigdy nie czytałeś moich wypocin ze zrozumieniem :))
  • Re: Rozważmy nową emisję. Autor: ~ciekawy [95.50.18.*]
    na duże poty jest PersiBlock.
    Dostępny w wielu aptekach, może ci pomoże
[x]
EUIMPLANT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.