Zabawmy się w szanownych prezesów. Co takiego kombinują. Emisja ?
Brakuje 20 milionów. Więc 1 : 1. Ale akcje padnięte - więc załóżmy, że 10 groszy byłoby atrakcyjne. Pozyskamy 15 milionów minus koszty. Ale co z naszymi pp ? Czy drugi raz zrobimy inwestorów w konia ? Pzrzecież doskonale już wiedzą, że nie chcemy dokładać do biznesu, tylko kasować to, co już mamy.
Przyczyn jest wiele. Prezesi są dyletantami, jeśli chodzi o rynki finansowe. W ich otoczeniu sporo jest mętnych typów, którzy kiepsko im doradzają ( choć cyckanie z kasy EUI juz mają nieźle opanowane niestety ).
Same instytucje finansowe. Po co miałyby inwestować w tak mocno spadające akcje ? Rozmowy w maju, przy cenie 43 - 48 groszy - jaki miały sens ? Prezes K, chciał wcisnąć akcje EUI po prawie 50 groszy, a za moment będą za połowę tej ceny. I nie ma gwarancji, że przecena o 50 % się znowu nie powtórzy.
Poza tym, inwestor musiałby zaakceptować taką strukturę akcjonariatu, w której wyłożyłby kasę i nie miał żadnego wpływu na to, co się dzieje. A zarząd EUI nie zna się kompletnie na biznesie. To wychodzi na jaw, po kilku minutach rozmowy.
Więc jak tu inwestować. W co ?
no tak ale przeciez Kiselinski pracowal w Łukoilu , ma tez wlasny biznes, troche moze sie zna , no bo tych dwoch pozostalych to fakt kompletnie nic nie znaja sie
jeśli jesteś taki mądry za jakiego się uważasz to co tu robisz?
Przecież to niegodni ciebie zawodnicy.
Niestety chyba jesteś na garnuszku budżetówki i próbujesz dowartościowania.
Weź się więc do roboty lub innego konstruktywnego działania.
Potrzebują 10 mln - inwestor wchodziłby pewnie po cenie 10 gr, co daje 100 mln akcji. Wtedy liczba wszystkich głosów wynosiłaby około 320 mln, z czego prezesi mieliby tylko 130 mln (mimo, że mają akcje uprzywilejowane) - czyli straciliby stabilny pakiet większościowy. A sami nie zamierzają dokładać do interesu, wolą wydoić was. Tak więc inwestora nie będzie.
jak będzie nowa emisja to mogą na mnie liczyć, traktuje tą inwestycję już jak swoją firmę:) dzisiaj zieleń, otwieramy szampana, jutro dalej smarowanie dupy leszczom i jazda na 15 groni:) pozdrawiam twardzieli i tych z pampersami też:)...:)...a może to DON zbiera??????????????????????:)
łanad jak zawsze wyskakuje jak pajac z rzekomymi rewelacjami..najpierw sobie chłopczyku zajrzyj w CV zarządu a dopiero pleć bzdury..jak będziesz miał przynajmniej 1/10 tego doświaczenia i wiedzy co oni to wypowiadaj się na forum..na razie udajesz wielkiego znawcę w sprawach w których jesteś absolutnym dyletantem
Wanad, ty nie masz racji ani trochę, kurs spada a ty poprostu dostosowujesz swoje zdanie do sytuacji, to normalka w tym kraju, jak się pojawią konkrety, w jedną czy drugą strone to oki, nie ma inf a ty ciągle coś wymyślasz, wiem że na niektórych to działa, mnie już śmieszy...jak bedzie źle wtedy można pierdzieć, sytuacja w spółce nie ulega zmianie od dłuższego czasu
> sytuacja w spółce nie
> ulega zmianie od dłuższego czasu
Przecież to moje słowa. Tylko je cytujesz.
Absolutnie nie dostosowuję - wręcz przeciwnie. Przecież ten wątek jest o tym, że nie będzie nowej emisji - a paniczne oddawanie akcji jest jakby pod nową emisję.
Ps. Nigdy nie czytałeś moich wypocin ze zrozumieniem :))