upor fanatyka i fanatyczne twierdzenie o kontynuacji spadkow cen zboz (chyba ma dane sprzed miesiaca); naturalnie w swojej "analyzie" zapomnial wspomniec o bieli tytanowej, ktora pewnie przyniesie 20-30mln zysku, baran!
Prognozują roczny zysk poniżej swojej estymacji na H1(116mln) ?? Czyli EBIT H2 na minusie?? Jakiś kosmos, a może ja źle to czytam....
Co do cen zbóź to sporo się ostatnio zmieniło ... pszenica mocno tanieje (25% w ostatnim miesiącu), prognozy zbiorów w EU są wyższe r/r, znika rosyjskie embargo, ukraina rosja i kazachstan spodziewa się dużych zbiorów. Niewątpliwie pogoda pomogła rolnikom.
do ss..a! Autor: ~mózio karcąco... [178.182.115.*]
Czy waćpan wycieczki na REDANA traktujesz jak odskocznię od swoich problemów inwestycyjnych!? Nieładnie tak natrząsać się z mniej zorientowanych w temacie rodaków
w chwilach dla nich trudnych! To jest jak ciosy Andrewsa Goloty!!!
Dnia 2011-07-27 o godz. 20:57 ~25% napisał(a):
> Jakie 25%? Spójrz na notowania. Pszenica jest powyżej
> średniej, a w lipcu podrożała o 14,7%.
Pod koniec 2010 na paryskim parkiecie w kontraktach 3miesiesznych płacili 250e. Obecna cena to poniżej 200e. Powody tego stanu rzeczy opisałem powyżej.
Dnia 2011-07-28 o godz. 07:13 ~Endo2004 napisał(a):
> Dnia 2011-07-27 o godz. 20:57 ~25% napisał(a):
>
> Jakie 25%? Spójrz na notowania. Pszenica jest powyżej
> > średniej, a w lipcu podrożała o 14,7%.
Pod koniec
> 2010 na paryskim parkiecie w kontraktach 3miesiesznych
> płacili 250e. Obecna cena to poniżej 200e. Powody tego
> stanu rzeczy opisałem powyżej.
easy easy; placili juz nawet i nizejale spadki zostaly powstrzymane, ponadto Europa to nie caly swiat