• kasomat.pl Autor: ~niko [84.10.96.*]
    Zastanawiam się nad zainwestowaniem paru złotych, a dokładniej to tak koło 9-10 tysięcy i wpadłem ostatnio na stronę serwisu kasomat, przynam że wydaje się on być interesujący i solidny, ale lepiej się najpierw poradzić tych któzy są obeznani w temacie inwestycji.
    Co sądzicie o tym ? Czy to jest dobre rozwiązanie na inwestycje małej sumy jaką dysponuję?
  • Re: kasomat.pl Autor: ~KatarzynaPiątek [85.219.246.*]
    Kwota 9-10 tysięcy złotych nie jest małą sumą. Dzięki Kasomat.pl możesz zarobić więcej aniżeli na lokacie bankowej czy konkurencyjnych pożyczkach społecznosciowych. W pierwszym przypadku zysk z lokaty, po odliczeniu tzw. podatku Belki ledwo pokrywa inflację. W drugim przypadku, czyli inwestycjach typu SL, nie ma gwarancji zwrotu zaangażowanego kapitału. Portal Kasomat.pl gwarancje taką daje. Więcej można dowiedzieć się na stronie serwisu.
  • Re: kasomat.pl Autor: ~dream [89.74.204.*]
    Tak, tak daje. Taką samą jaką ja mogę dać pisząc teraz tutaj, że daje gwarancje :)
  • Re: kasomat.pl Autor: ~niko [84.10.96.*]
    Tak wiem że mogę wejść na stronę, ale potrzebuję obiektywnej opnii na ten temat bo na stronie to wygląda bardzo dobrze. Musze bezpiecznie podejść do tematu, przyznam że sceptycznie podchodzę do takich zagadnień, ale tu wydaje się wszystko być tak jak powinno
  • Re: kasomat.pl Autor: ~KatarzynaPiątek [85.219.246.*]
    Może dodam, iż umowę o użyczenie własnego kapitału na akcje pożyczkową dla Kasomat.pl podpisuje się z sama firmą, więc zostaje wyeliminowane ryzyko niewypłacalności pożyczkobiorcy. Na stronie Kasomat.pl można znaleźć treść takiej umowy i samemu ocenić czy jest ona korzystna dla inwestora i czy nie zawiera tzw. haczyków.
  • Re: kasomat.pl Autor: ~tom [178.42.229.*]
    Że niby zostaje wyeliminowane ryzyko niewypłacalności -bzdura , gdzie tu gwarancje? tak to kazdy może zagwarantować ,zabawne jest też to że najpierw chcecie szybkiej wpłaty pieniędzy a następnie przesyłacie dokumenty do podpisu ( czy nie powinno być odwrotnie? Mnie to nie przekonuje , ryzyko nieadekwatne do zysku.
  • Re: kasomat.pl Autor: ~fx [178.37.24.*]
    Dnia 2011-07-27 o godz. 15:14 ~tom napisał(a):
    > Że niby zostaje wyeliminowane ryzyko niewypłacalności
    > -bzdura , gdzie tu gwarancje? tak to kazdy może
    > zagwarantować ,zabawne jest też to że najpierw chcecie
    > szybkiej wpłaty pieniędzy a następnie przesyłacie dokumenty
    > do podpisu ( czy nie powinno być odwrotnie? Mnie to nie
    > przekonuje , ryzyko nieadekwatne do zysku.

Dokładnie tak jest. Gwarancja kasomatu jest tyle warta, co Rumuna handlujacego na straganie "złotem". Na dzisiejsze czasy 8% nie stanowi ŻADNEJ rewelacji. Banki już oferują 7,5% lub co najmniej 7%. Należy tez pamietać o rozliczeniu się z fiskusem z inwestycji w kasomacie.
  • Re: kasomat.pl Autor: ~tricky [188.146.246.*]
    Obiektywnie patrząc to gwarancje kasomatu można porównać do gwarancji każdego pożyczkobiorcy któremu w SL można pożyczyć pieniądze. Nie widzę różnicy pomiędzy pożyczaniem Kowalskiemu w SL a pożyczaniem kasomatowi.

A jak już będą na NewConnect (jeśli oczywiście będą) to ich "gwarancja" będzie większa niż gwarancja dawana przez kowalskiego, któremu miałbym pożyczyć pieniądze.

Tylko jak już będą na NC to czy im się będzie opłacało pożyczać te pieniądze od ludzi, zamiast np. wyemitować obligacje na catalyscie?

@tom, moment podpisania papierów nie jest istotny. Według mojej wiedzy prawniczej to nie ma znaczenia. Bo inwestycji dokonujesz w momencie kliknięcia na stronie. Dowodem jest regulamin - który warto sobie wydrukować, włożyć do szuflady i oczywiście potwierdzenie przelewu.

• Re: kasomat.pl Autor: ~Inwestor [109.173.195.*]
    Dnia 2011-07-27 o godz. 15:37 ~fx napisał(a):
    > Dnia 2011-07-27 o godz. 15:14 ~tom napisał(a):
    > Że
    > niby zostaje wyeliminowane ryzyko niewypłacalności
    >
    > -bzdura , gdzie tu gwarancje? tak to kazdy może
    >
    > zagwarantować ,zabawne jest też to że najpierw chcecie
    > > szybkiej wpłaty pieniędzy a następnie przesyłacie
    > dokumenty
    > do podpisu ( czy nie powinno być
    > odwrotnie? Mnie to nie
    > przekonuje , ryzyko
    > nieadekwatne do zysku.

Dokładnie tak jest. Gwarancja
    > kasomatu jest tyle warta, co Rumuna handlujacego na
    > straganie "złotem". Na dzisiejsze czasy
    > 8% nie stanowi ŻADNEJ rewelacji. Banki już oferują 7,5% lub
    > co najmniej 7%. Należy tez pamietać o rozliczeniu się z
    > fiskusem z inwestycji w kasomacie.

Takie ryzyko jak na FOREX, a nawet większe w dzisiejszych czasach... Zero transparentności. Tak jak Amber Gold. Zysk do 12%,a nie 12%. Banki nie dają nawet 7 bo to chwyt. Wolę dywersyfikacje na Forex, przynajmniej mam ok 10% w miesiącu a ryzyko jestem w stanie kontrolować mając wgląd do transakcji.
  • Re: kasomat.pl Autor: ~tom [178.42.229.*]
    Pani Katarzyno Piątek jest firma z wrocławia która działa na podobnych zasadach i oferuje oprocentowanie 5-6% w skali miesiąca a nie marne 8-12% w skali roku. Tylko niech pani nie pisze o gwarancjach.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.220.110.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: kasomat.pl Autor: ~stan [46.205.24.*]
    Jest taka spółka firma - amono ap.o.o - bardzo rozwojowa można kupić w niej udziały jest z Warszawy lepsze jak kasomat
  • Re: kasomat.pl Autor: ~Inwestor [109.173.195.*]
    Dla mnie to dziwna sprawa...zero informacji jak wygląda sprawa pożyczki i gwarancji ponoć 100%. Firma Kasomat.Pl już trafili na ostrzeżenia KNF na ich stronie,a jak długo działa?Nie zadbali o ta sprawę i już tam zostaną, a to źle rokuje. Jeśli bawię się w takie pożyczki to tylko pod zastaw albo na Kokosie. Tam jest wszystko klarowne i możliwość wyboru.
    Oprocentowanie firmy Kasomat dla pożyczkobiorcy jest zbliżone do lichwy...
  • Re: kasomat.pl Autor: ~Blaisto82 [194.54.21.*]
    Takim profesjonalistom nie tylko wypada ale TRZEBA ufac!!!

Maciej Doliński – Kilkuletnie doświadczenie w branży pośrednictwa finansowego oraz w sprzedaży (Procter&Gamble, Militaria.pl)

Wymienione firmy tak srednio sie finansami zajmuja... Czemu brak jakichkolwiek przykladow doswiadczen z branzy finans?

Hubert Wochyński – CEO Planet Soft, załozyciel kilku startupów internetowych, inwestor w branży innowacyjnych projektów (czy pozyczenie cioci 200 zlotych na nowy plaszcz (bo chce ladnie wygladac i znalezc nowego faceta) mozna zakwalifikowac jako inwestycje w branze innowacyjnych projektow?)

Obaj współpracowali razem w ramach projektów Toastmasters International: a co Toasters ma wspolnego z finansami? Ot co:
    Toastmasters International is a world leader in communication and leadership development
    Toastmasters meeting is a learn-by-doing workshop in which participants hone their speaking and leadership skills in a no-pressure atmosphere.

A ja chodze na Taize, to znaczy ze mam tez kwalifikacje aby sie zajac posrednictwem finansowym?

Konkrety Panowie, albo sie znacie na tym co robicie, albo nie mydlic oczu frazesami....

• Re: kasomat.pl Autor: ~agent [193.138.208.*]
    ciekawszy jest chyba www.bankshop.pl więcej propozycji do inwestowania
  • Re: kasomat.pl Autor: ~Marecki [83.28.49.*]
    Inwestor, masz po pierwsze przestarzałe, a po drugie niewiarygodne informacje gdyż kasomat trafił na listę KNF w wyniku anonimowego zgłoszenia i w ten sposób profilaktycznie został umieszczony na liście. O niczym złym to nie świadczy, zatem powstrzymaj się od negatywnych opini nie mając pełni informacji.
  • Re: kasomat.pl Autor: ~c4ash [31.174.115.*]
    Skoro jest przestarzala, to oznacza, ze firmy tej nie ma juz na liscie KNF. Wiec moze wyslesz mnie do okulisty, bo jak byk na pozycji 14 dalej jest widoczny kasomat.

Co do niewiarygodnych, to R. Gajcy, wszedzie dokladnie miesiac temu pisal, ze sprawa sie wyjasni wkrotce. Jak mowilem, minal miesiac i... patrz pozycja 14.

Ostatnia kwestia ktora najmniej mnie przekonuje - obaj panowie chwiala sie doswiadczeniem, ale zaden z nich nie ujawnia swojego nicka na kokosie. Czy nie dodalo by wiarygodnosci firmie, gdyby zobaczyc statystyki tych panow? Oczywiscie, jesli sa tak dobrzy. A skoro sa tak dobrzy jak pisza, to czemu ich nie ujawnia? Przeciez swoje dane personalne dali do publicznej wiadomosci..
  • Re: kasomat.pl Autor: ~Damian [83.6.136.*]
    Witam, ale jeśli są zapewnienia, że cała ta sprawa z KNF jest nieporozumieniem, to chyba warto jeszcze trochę poczekać i się przekonać, czy coś w tej sprawie się zmieni? Serwis oferuje atrakcyjne warunki, ale tak jak panowie piszecie, trzeba poczekać, uzbroić się w cierpliwość. Może niedługo sprawa się wyjaśni? Pozdrawiam
  • Re: kasomat.pl Autor: ~monika [79.185.241.*]
    no właśnie, może erzecnik powie nam jak ma się srawa z knf?
  • Re: kasomat.pl Autor: ~RobertGajcy [83.6.201.*]
    Witam, sprawa dotycząca umieszczenia serwisu www.Kasomat.pl na liście KNF jest obecnie w trakcie wyjaśniania. Jest to rzeczywiście niepomyślna okoliczność dla nas. Zaznaczyć jednak trzeba, że nie wykonujemy czynności bankowych, oraz nie podlegamy nadzorowi KNF. Nasza nazwa widnieje tam więc profilaktycznie, do czasu wyjaśnienia.