kurs jest słaby a pbs kupuje po 1,52 , pezeciez taką ilosc smialo można by kopić po 1,10 ,
czy ktoś moze wie o co tu chodzi ?
jako mały akcjonariusz czuję sę dziwnie
czy są tu jakieś inne interesy niż nasze?
pbs napewno zarobi. My mozemy sie najwyzej podpiac :) gdyby wg pbs nie dalo sie wyciagnac wiecej niz 1,90 z akcji to by wtedy sprzedal. Jak kupil po 1.52 tzn ze wie ze zarobi. Nie ma interesu w robieniu nam wody z mozgu za taka kase. :)
a dlaczego tak malo 2 zl .. 5 ... a moze nawet 10 na swieta ... a i pamietaj ze bedziesz mial po pp 2 razy wiecej akcji to zarobisz podwojnie ..najpierw niech wykaza jakis zysk a pozniej bedzie mozna mowic o wzrostach ..
oj przeciez to proste... brodnica nie miala kasy na objęcie praw poboru dlatego połowę od niej odkupili.. teraz obejmie prawa i ma kasę jeszcze żeby tanio kupić przecież ten bank to ma tak mniej więcej kupowane w okolicy 1,6 bo takie były wtedy ceny... a jak będzie to zależy czy obejmiemy prawa poboru... jak tak to kasy w spółce będzie sporo;) i myślę że będzie lepiej...
zal tylko patrzec jak znowu bedziemy jedna z najgorszych spółek na rynku....to juz ktorys dzien z kolei jak patrze to dostajemy lupnia po 4-7% ale wariactwo
1,52 = przybliżona cena wezwania jakie było ostatnio...
dlaczego spadki? o tym trąbią codziennie portale biznesowe typu Klepka
co dalej...
PBS ma 54% PBF, to sporo... i jest to jakby gwarantem kontynuacji strategii z 2010 roku...
kurs obsunął się do tego stopnia, że sam jestem zaskoczony... ale na gównych indeksach obserwujemy ten sam regres... więc spadki na PBF nie niepokoją tak jak w wypadku gdyby odnosiły się do niewielu spółek
nie jestem przekonany czy pod PP nastąpi gwałtowny wzrost notowań w zaistniałej sytuacji...
raczej zakładał bym scenariusz "za WIGami"...
a co z PP...
myślę że PBS obejmie swoje, a ruch będzie się odbywał na poziomie drobnych i średnich akcjonariuszy...
dla drobnych posiadczy waloru > 1,4- 1,6 PLN obecna cena może być dobrym momentem na dokonanie drobnych zakupów...