• słabe wzrosty Autor: ~pkon [195.117.88.*]
    słabe wzrosty
  • Re: słabe wzrosty Autor: ~inwestor [83.3.35.*]
    270kilo poszło
  • Re: słabe wzrosty Autor: ~ciekawy [88.156.88.*]
    30 gr dziś czy w poniedziałek?
  • Re: słabe wzrosty Autor: ~adm [83.145.185.*]
    DBB Green Energy planuje zwiększenie marży operacyjnej do 50 proc. w 2012 r. (opis)

22.07. Warszawa (PAP) - DBB Green Energy, spółka z branży energii odnawialnej, która zadebiutowała w piątek na NewConnect, planuje w 2012 r. zwiększyć marżę operacyjną do 50 proc. z 20 proc. obecnie. W przyszłym roku spółka, poza kontynuowaniem sprzedaży i wynajmu urządzeń kawitacyjnych, zamierza rozpocząć sprzedaż energii elektrycznej i certyfikatów CO2 - poinformował na piątkowej konferencji prezes spółki, Mirosław Borucki.

"W 2011 r. nasza marża operacyjna wyniesie ok. 20 proc. Chcemy, żeby w 2012 r. ten wskaźnik osiągnął 50 proc." - powiedział Borucki.

W 2011 r. spółka prognozuje łączne przychody ze sprzedaży w wysokości 6,5 mln zł, EBITDA 1,5 mln zł i zysk netto 1,1 mln zł. W 2012 r. przychody ze sprzedaży mają wynieść 10,3 mln zł, EBITDA 4,1 mln zł, a zysk netto 5,3 mln zł.

DBB Green Energy w wyniku oferty prywatnej akcji serii B, C i D pozyskała łącznie 3,95 mln zł. Z emisji wprowadzonych do obrotu akcji serii D, spółka pozyskała 941,8 tys. zł.

Spółka chce przeznaczyć środki pozyskane z emisji akcji serii B i C na sfinansowanie produkcji urządzeń kawitacyjnych. Środki z emisji akcji serii D przeznaczone zostaną na marketing.

"Obecny kapitał spółki jest wystarczający do realizacji naszych planów inwestycyjnych. Nie planujemy w najbliższym czasie nowej emisji akcji" - powiedział na konferencji prezes Borucki.

Prezes poinformował, że od 2012 r. DBB Green Energy zamierza rozszerzyć działalność operacyjną o sprzedaż energii elektrycznej i limitów CO2.

"Poza sprzedażą i wynajmem urządzeń HWK, zamierzamy również proponować oczyszczalniom wspólne przedsięwzięcie, polegające na instalacji HWK w oczyszczalni, wraz z generatorem do produkcji energii elektrycznej i cieplnej. Taka instalacja może produkować różną ilość energii, w zależności od parametrów oczyszczalni" - powiedział Borucki.

"Cała instalację możemy następnie certyfikować w zakresie redukcji emisji CO2. Taki model powoduje, że oczyszczalnia nie angażując własnych środków inwestycyjnych uzyskuje z projektu dochody" - dodał.

Jak wynika z dokumentu informacyjnego spółki przychody ze sprzedaży energii elektrycznej mają wynieść w 2012 r. 360 tys. zł. Przychody ze sprzedaży certyfikatów CO2 w 2012 r. mają według prognoz osiągnąć 100 tys. zł.

DBB Green Energy powstała w lipcu 2010 r. Spółka zajmuje się produkcją, sprzedażą i wynajmem Hydrodynamicznych Wytwornic Kawitacji (HWK), urządzeń usprawniających pracę oczyszczalni ścieków.

"Cena jednego urządzenia waha się od 1 do 1,5 mln zł. Jest ono produkowane pod konkretne zamówienie w zależności od specyfikacji danej oczyszczalni" - powiedział Borucki.

Dodał, że plany spółki zakładają sprzedaż 6-8 urządzeń HWK w 2011 r. i 12-14 w 2012 r.

W piątek o godz. 14.35 za jedną akcję DBB Green Energy na rynku NewConnect płacono 0,55 zł, po wzroście o 10 proc.(PAP)

kch/ jtt/

DOPIERO CO WESZŁA A JUZ INFA
  • Re: słabe wzrosty Autor: ~ciekawy [88.156.88.*]
    Czekaj, to tak jak np w ATSENERGY Patrowicza....?
    To te same spółki"zielone" co spadły kilkaset proc po debiucie....???
  • Re: słabe wzrosty Autor: ~zorbin [31.174.148.*]
    Jakoś nie bardzo się chwalą, po ile brał zarząd. Domyślam się, że po nominale 10gr, więc pewnie wkrótce ten kierunek będzie. Coś za szybko nam przybywa spólek na NC, więc pewnie kolejny śmieć-wydmuszka, tylko emisja i sypanie, buahahaha
  • Re: słabe wzrosty Autor: ~ja [89.79.176.*]
    konkrety - daj dowód że ktokolwiek obejmował po 0,10
  • Re: słabe wzrosty Autor: ~zorbin [46.112.240.*]
    problem w tym, że nie udało mi się znaleźć takiej informacji, po ile brali. To jest tylko mój domysł, że znacznie poniżej ceny odniesienia. Zbyt wiele razy już dałem się nabrać i straciłem na różnych spólkach, więc teraz jestem wyczulony na takie informacje lub ich brak
  • Re: słabe wzrosty Autor: ~co za kiep [86.154.120.*]
    ale z Ciebie kiep..., żeby pierd... od rzeczy zajrzyj najpierw do DI tam jest wszystko napisane co jest grane z poszczególnymi seriami akcji.
[x]
GREENENER -14,97% 0,25 2024-05-16 15:00:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.