Ale mnie zwaliles z nog. Buahahaha... I rzeczywiscie jaka wazna prawda i wazne info!!!! Buahahaha... To tak wazne jak zeszloroczny snieg.. Kolego, cala prawda jest zupelnie inna. Powstaje bardzo bardzo perspektywiczna spolka.. Ale ty nie masz o tym pojecia..
Drogi kolego ! Dziwna to sprawa, że spółce się zmienia nazwę i planuje z niczego wejść na giełdę w Londynie. To są bajki jakie nawet w najlepszym kabarecie nie zostały odgrywane. Rzeźbią infa pod marzycieli operując..........NICZYM ! Nawet specjalnie się z tym nie kryją...
ZE WZGLĘDU NA OGRANICZENIA FORUM SYSTEMU BANKIERA BEZPROBLEMOWO MOŻNA PRZEGLĄDAĆ STRONY OD 1-8 I TĄ Z OSTATNIM NAJNOWSZYM WPISEM. NATOMIAST JEŻELI KTOŚ JEST NA JEDNEJ Z POWYŻEJ WYMIENIONYCH STRON I SPRÓBUJE PRZEGLĄDAĆ STRONY OD 9 DO PRZEDOSTATNIEJ TO WYSKOCZY MU KOMUNIKAT, ŻE POST ZOSTAŁ USUNIĘTY PRZEZ MODERATORA. OCZYWIŚCIE TO NIE JEST PRAWDĄ, A JEDYNIE BŁĘDEM SYSTEMU. CO NALEŻY ZROBIĆ ABY MÓC PRZEJRZEĆ UKRYTE WĄTKI. TO PROSTE. BĘDĄC NA STRONIE 8 NALEŻY WCISNĄĆ OSTATNI POST NA SAMYM DOLE NA TEJ STRONIE CO POWODUJE PRZENIESIENIE NA STRONĘ 9. KOLEJNE STRONY PRZEGLĄDA SIĘ TAK SAMO. CZYLI KLIKAMY NA OSTATNI POST I PRZENOSIMY SIĘ NA NASTĘPNĄ I TAK, AŻ DO SKUTKU.
Dnia 2011-07-21 o godz. 09:57 ~olin napisał(a):
> Apple też zaczynał w garażu
Też mi porównanie, tutaj mamy kupowanie spółki o nazwie X , która zajmowała się produkcją powiedzmy smalcu, zmiana nazwy na Y - WYDOBYWAMY GAZ ŁUPKOWY ! WCHODZIMY NA GIEŁDĘ W LONDYNIE /nic jeszcze nie wydobyliśmy ani też nie wyprodukwaliśmy ale co tam będzie NN emisji, będzie kasa/.
Apple z tego co pamiętam zarabiał na siebie od samego początku nie korzystając z głębokich kieszeni akcjonariuszy.
Ophir rok czasu przygotowywal się do debiutu w Londynie . Spólka istnieje kilka lat. A ryży ściemnia o kilku miesiącach. A tak szanuje akcjonariuszy ; Po zakończeniu walnego kilku akcjonariuszy wyrażających już wcześniej swoje oburzenie z powodu nieobecności członków Zarządu oraz Rady Nadzorczej zwróciło się do przedstawiciela spółki z prośba o przekazanie Władzom Bioton S.A. niezadowolenia z braku możliwości skorzystania z ustawowego prawa do informacji. Wojciech Wiśniewski powiedział, że informacje te przekaże Zarządowi oraz Radzie Nadzorczej Spółki.
Sam sie zajmuj smalcem, a nie plec, ze ty wiesz,czym ona sie zajmowala i jaka to dziwna sprawa. Wg mnie jest zupelnie inaczej, nie bylo zadnego smalcu tylko w tej firmie jest specjalista od know how w temacie gazu lupkowego i kmoncesji. I dlatego petrol wszedl w ta firme. A teraz zrob sobie kanapke ze smalcem, i dopatruj sie ze wszystko dookola jest dziwne. Dla amerykanow z powaznej firmy Halywod nie jest to dziwne, ze chca wesjc na gielde w londynie, ale dla ciebie tak. To smacznego.
mar! dzięki! właśnie wstrząchnełem pajdę ze smalcem, a tak serio jak znajdziesz czym właściwie się zajmowała WILLA MODRA Sp z o.o. prześlę Ci beczkę smalczyku ! /nie żartuje/ pozdrawiam !
Szczerze? Nie interesuje mnie to w ogole czym sie jakas willa zajmowala. Wiem, czym sie bedzie zajmowala spolka gdzie petrol ma 29% udzialow. Historia jest dobra, ale w szkole, na gieldzie i biznesie liczy sie przyszlosc. Za smalczyk dziekuje... Beczki nie dam rady zjesc sam...
Dnia 2011-07-21 o godz. 10:16 ~mar napisał(a):
> Sam sie zajmuj smalcem, a nie plec, ze ty wiesz,czym ona
> sie zajmowala i jaka to dziwna sprawa. Wg mnie jest
> zupelnie inaczej, nie bylo zadnego smalcu tylko w tej
> firmie jest specjalista od know how w temacie gazu
> lupkowego i kmoncesji. I dlatego petrol wszedl w ta firme.
> A teraz zrob sobie kanapke ze smalcem, i dopatruj sie ze
> wszystko dookola jest dziwne. Dla amerykanow z powaznej
> firmy Halywod nie jest to dziwne, ze chca wesjc na gielde w
> londynie, ale dla ciebie tak. To smacznego.
yes !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dnia 2011-07-21 o godz. 10:31 ~PD napisał(a):
> Kompletnie nie istotne jest czym się zajmowała, ale ważne
> czym będzie się zajmować
a więc mamy tam między innymi:
> DZIAŁALNOŚĆ AGENCJI PRACY TYMCZASOWEJ
BADANIE RYNKU I
> OPINII PUBLICZNEJ
DZIAŁALNOŚĆ AGENCJI REKLAMOWYCH
> STOSUNKI MIĘDZYLUDZKIE (PUBLIC RELATIONS) I KOMUNIKACJA
> DZIAŁALNOŚĆ CENTRÓW TELEFONICZNYCH (CALL CENTER)
POZOSTAŁA
> DZIAŁALNOŚĆ WSPOMAGAJĄCA USŁUGI FINANSOWE, Z WYŁĄCZENIEM
> UBEZPIECZEŃ I FUNDUSZÓW EMERYTALNYCH
DZIAŁALNOŚĆ
> ŚWIADCZONA PRZEZ AGENCJE INKASA I BIURA KREDYTOWE
> POZOSTAŁE POŚREDNICTWO PIENIĘŻNE
DZIAŁALNOŚĆ AGENTÓW
> ZAJMUJĄCYCH SIĘ SPRZEDAŻĄ TOWARÓW RÓŻNEGO RODZAJU
> DZIAŁALNOŚĆ AGENTÓW SPECJALIZUJĄCYCH SIĘ W SPRZEDAŻY
> POZOSTAŁYCH OKREŚLONYCH TOWARÓW
DZIAŁALNOŚĆ WSPOMAGAJĄCA
> EDUKACJĘ
No parę osób pewnie się czegoś nauczy na
> kolejnych emisjach akcji, skoro jeszcze na petrolu się nie
> wyedukowali.
Pozdrawiam serdecznie
Baranie jak wklejasz to wklej wszystko a nie tylko wybrane i pasujące Tobie i pod nagonkę.
Ja czytając wszystko nie widzę nic dziwnego w wypisanym zakresie działalności. Sam mam firmę i rejestrując ją kilkanaście lat temu wpisałem około 45 pozycji.
Ktoś kto ma firmę wie dlaczego tak się wypisuje.
Dnia 2011-07-21 o godz. 10:44 ~miki1968 napisał(a):
> Dnia 2011-07-21 o godz. 10:31 ~PD napisał(a):
>
> Kompletnie nie istotne jest czym się zajmowała, ale ważne
> > czym będzie się zajmować
a więc mamy tam między
> innymi:
> DZIAŁALNOŚĆ AGENCJI PRACY TYMCZASOWEJ
> BADANIE RYNKU I
> OPINII PUBLICZNEJ
DZIAŁALNOŚĆ
> AGENCJI REKLAMOWYCH
> STOSUNKI MIĘDZYLUDZKIE (PUBLIC
> RELATIONS) I KOMUNIKACJA
> DZIAŁALNOŚĆ CENTRÓW
> TELEFONICZNYCH (CALL CENTER)
POZOSTAŁA
>
> DZIAŁALNOŚĆ WSPOMAGAJĄCA USŁUGI FINANSOWE, Z WYŁĄCZENIEM
> > UBEZPIECZEŃ I FUNDUSZÓW EMERYTALNYCH
DZIAŁALNOŚĆ
> > ŚWIADCZONA PRZEZ AGENCJE INKASA I BIURA KREDYTOWE
> > POZOSTAŁE POŚREDNICTWO PIENIĘŻNE
DZIAŁALNOŚĆ
> AGENTÓW
> ZAJMUJĄCYCH SIĘ SPRZEDAŻĄ TOWARÓW RÓŻNEGO
> RODZAJU
> DZIAŁALNOŚĆ AGENTÓW SPECJALIZUJĄCYCH SIĘ W
> SPRZEDAŻY
> DZIAŁALNOŚĆ WSPOMAGAJĄCA
> EDUKACJĘ
No parę osób
> pewnie się czegoś nauczy na
> kolejnych emisjach
> akcji, skoro jeszcze na petrolu się nie
>
> wyedukowali.
Pozdrawiam serdecznie
Baranie jak wklejasz
> to wklej wszystko a nie tylko wybrane i pasujące Tobie i
> pod nagonkę.
Ja czytając wszystko nie widzę nic dziwnego w
> wypisanym zakresie działalności. Sam mam firmę i
> rejestrując ją kilkanaście lat temu wpisałem około 45
> pozycji.
Ktoś kto ma firmę wie dlaczego tak się wypisuje.
Dnia 2011-11-11 o godz. 08:05 ~grs napisał(a):
> Dnia 2011-07-21 o godz. 10:44 ~miki1968 napisał(a):
> > Dnia 2011-07-21 o godz. 10:31 ~PD napisał(a):
> >
> Kompletnie nie istotne jest czym się
> zajmowała, ale ważne
> > czym będzie się
> zajmować
a więc mamy tam między
> innymi:
> > DZIAŁALNOŚĆ AGENCJI PRACY TYMCZASOWEJ
>
> BADANIE RYNKU I
> OPINII PUBLICZNEJ
DZIAŁALNOŚĆ
> > AGENCJI REKLAMOWYCH
> STOSUNKI
> MIĘDZYLUDZKIE (PUBLIC
> RELATIONS) I KOMUNIKACJA
> > DZIAŁALNOŚĆ CENTRÓW
> TELEFONICZNYCH
> (CALL CENTER)
POZOSTAŁA
>
> DZIAŁALNOŚĆ
> WSPOMAGAJĄCA USŁUGI FINANSOWE, Z WYŁĄCZENIEM
>
> > UBEZPIECZEŃ I FUNDUSZÓW EMERYTALNYCH
> DZIAŁALNOŚĆ
> > ŚWIADCZONA PRZEZ AGENCJE
> INKASA I BIURA KREDYTOWE
> > POZOSTAŁE
> POŚREDNICTWO PIENIĘŻNE
DZIAŁALNOŚĆ
> AGENTÓW
> > ZAJMUJĄCYCH SIĘ SPRZEDAŻĄ TOWARÓW RÓŻNEGO
> > RODZAJU
> DZIAŁALNOŚĆ AGENTÓW
> SPECJALIZUJĄCYCH SIĘ W
> SPRZEDAŻY
>
> DZIAŁALNOŚĆ
> WSPOMAGAJĄCA
> EDUKACJĘ
No parę osób
>
> pewnie się czegoś nauczy na
> kolejnych emisjach
> > akcji, skoro jeszcze na petrolu się nie
> >
> wyedukowali.
Pozdrawiam serdecznie
> Baranie jak wklejasz
> to wklej wszystko a nie tylko
> wybrane i pasujące Tobie i
> pod nagonkę.
Ja
> czytając wszystko nie widzę nic dziwnego w
>
> wypisanym zakresie działalności. Sam mam firmę i
>
> rejestrując ją kilkanaście lat temu wpisałem około 45
> > pozycji.
Ktoś kto ma firmę wie dlaczego tak się
> wypisuje.
Zresztą wiele można się także nauczyć o tym jak z firmy kupionej za 30tyś. zrobić w krótkim czasie firmę wartą 2mln. Wystarczy dwóch inwestorów (petrol i hollywood) potrzebujących na gwałt pozytywnych info dla swojego dalszego funkcjonowania w modnym temacie gazów łupkowych.
W dużym uproszczeniu Silurian tworzony jest od podstaw z wykorzystaniem istniejącego wcześniej podmiotu - w naszych realiach biurokratyczno-gospodarczych działanie jak najbardziej sensowne. Koncesje, umowy, zabezpieczenie dostępu do technologii, zamówienie stosownych urządzeń to powinniśmy oceniać zastanawiając się nad wartością Siluriana teraz i za parę miesięcy.
Oczywiście, że piszę i umieszczam to co mi pasuje. Fakty są następujące:
1. Słynny na cały świat Silurian powstał w dość trudnym okresie dla Petrola, gdzie przy braku pozytywnych wiadomości z rynku wydobycia ropy, będzie mamił inwestorów pozytywnymi infami z ostatnio modnego tematu gazu łupkowego. Jestem ciekaw czy przy swoich założeniach o sukcesie tego przedsięwzięcia, bierzecie pod uwagę opcję, że unia rękami Francuzów i Niemców przegłosuje dyrektywę zabraniającą wydobycia gazu łupkowego wg technologii Hollywooda, bo jest im to nie na rękę biorąc choćby pod uwagę Nordsteam i niechęć francuzów do łupków przy ich zaangażowaniu w atom.
2. Hollywood na swoim rynku również potrzebuje pozytywnych informacji bo jeszcze niedawno był blisko bankructwa i w ostatnich kwartałach przynosi straty. Dla niego wejście w temat łupków w Polsce po ostatnich informacjach amerykanów, że możemy siedzieć na największych złożach w Europie to też hit niczym Petrol na ropie w Kazachstanie, a więc także mają czym mamić inwestorów.
A najlepsze jest to, że nawet w USA zastanawiają się nad zakazem używania technologii szczelinowania hydraulicznego z użyciem chemikaliów, która często powoduje niekontrolowane przenikanie gazu do atmosfery oraz zanieczyszczenie wód gruntowych gazem i chemikaliami.
Dnia 2011-10-23 o godz. 21:52 ~mol napisał(a):
> Dnia 2011-07-21 o godz. 11:32 ~lok napisał(a):
> No
> i adres:
Silurian Energy Services Sp. z o.o.
00-432
> > Warszawa,
ul. Górnośląska 16 m 17
pod 18-tką
> mieszka
> Staszek co wychodzi z psem na spacer,
> twierdził, że
> sąsiedzi faktycznie borują coś tam
> po nocach...
Dobre !!!!!!!!!!!!!
http://www.pb.pl/2516346,75167,zapomnijmy-o-lupkowym-eldorado
rychu i gem chwytaja sie najrozniejszych sposobow aby opchnac leszczom papier a leszcze sa pazerne i jak zrobia im podbitke o kilka procent to mysla ze petrol znalazl rope i kupuja to scierwo a potem nie ustawiaja stop losow i placz
Faktem pozostaje, że próbuje się zrobić się z firmy pana Wieśka kupionej za 30tyś. firmę gdzie swoje aktywa w postaci koncesji za parę złotych i trochę sprzętu oraz know-how z hameryki zrobić firmę za 300mln dolarów.
Uczyć się Panowie, uczyć jak się zarabia pieniądze.
Niezłe jajca z tą wklejką logo w fotoszopie na kasku kolesia. Amatorka. Uważam, że kolesie od strony internetowej trochę przedobrzyli. Osobiście jestem ciekaw czy w Willi Modrej - tfu co ja plotę - w Silurianie są już jakieś kaski. Co do już poważnych zdjęć sprzętu to mogli je dostać n.p. z Hollywood. Nie ma co zrobione z klasą i budzi zaufanie. Pełen profesjonalizm.
Natomiast wasze idiotyczne, smierdzace manipulacja naganianiem zolcia i checia ograbiania z pieniedzy inwestorow akcyjnych z profesjonalizmem nie maja w ogole nic w spolnego. Z pasozytnictewm i owszem..
Bardzo fajnie, ze powstaje z niczego firma, ktora ma takie perspektywy poprzez polaczeniu z amerykanami oraz moda na gaz lupkowy, ktory swieci triumfy w ameryce. Takiemu przedsiewzieciu nalezy kibicowac, ale polaczki ujadaja jedynie i kibicuja, zeby innym nogi sie podwinely, zawisc rzadzi. Sami nie umieja nic. To zenujace. Przestance szczekac ,i tak nie macie akcji, a dla tych co maja, jestescie zwyklym g...
Obyś się nie zdziwił bo po pierwsze posiadam akcje Petrola (sic!), a po drugie to co napisali użytkownicy forum Petrola wczoraj o prezesie Wiesławie to też jest prawda więc wróćmy do niego bo niektórzy się zastanawiają czy to jednak jest ta sama osoba którą podaje się w raporcie prezentowanym już wczoraj:
OPTIMUS (OPT): Zmiany w składzie Zarządu (raport nr 3/2009)
30.01.2009 17:41
Raport bieżący nr 3/2009
Podstawa prawna:
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Optimus S.A. informuje, że w dniu 30 stycznia 2009 roku Rada Nadzorcza powołała w skład Zarządu Optimus S.A. Pana Wiesława Skrobowskiego do pełnienia funkcji Prezesa Zarządu.
Pan Wiesław Skrobowski w przeszłości pełnił między innymi następujące funkcje:
- Prezes Zarządu Polmos Lublin S.A. w latach 2004-2005.
- Vice President Estee Lauder International w latach 2000-2004
- Prezes Zarządu Elbrewery Co. Ltd. w latach1997-1999.
- Senior Vice President Benckiser GmbH w latach 1992-1997.
- Marketing Director Johnson&Johnson Inc. w latach 1989-1992.
Pan Wiesław Skrobowski jest od 01/2005 Członkiem Rady Nadzorczej Commercial Union Life Polska (AVIVA Group).
Według oświadczenia złozonego Spółce w/w działalność nie jest konkurencyjna wobec Spółki.
Wiesław Skrobowski - Prezes Zarządu OPTIMUS S.A.
Joanna Horoszko - Członek Zarządu OPTIMUS S.A.
A jest to naprawdę zdolny i szeroko wykształcony facet. Co prawda niektórzy wypominają mu jakieś porażki związane z Polmosem i Elbrewery, ale to zazdrośnicy, którym żal d... ściska, że są po prostu głupsi i gorzej wykształceni.
Tak tak. W tym samym raporcie podano jego wykształcenie:
Pan Wiesław Skrobowski jest absolwentem: MBA Simon Business School University of Rochester - Rochester, New York, Master of Science, University of Houston - Houston, Texas, Studiów Magisterskich (Geografia) Uniwersytet Jagielloński - Kraków.
I pomyśleć, że po ukończeniu tylu fakultetów i zajmując się tyloma biznesami i w/w firmami w swoim życiu zdążył jeszcze zrobić nawiązując do raportu Petrolinvest nr 100/2010 fakultet z geologii i popracować dla Digicon Geophysical oraz Exxon Production Research. Cytat z w/w raportu:
"Spółka nabywa udziały w Silurian od pana Wiesława Skrobowskiego, który jest inicjatorem i organizatorem tego przedsięwzięcia. Pan Skrobowski jest m.in. absolwentem MS Petroleum Geology University w Houston i przez wiele lat związany był z amerykańską branżą naftową. Pracował m.in. dla Digicon Geophysical oraz Exxon Production Research Co. Dla realizacji przedsięwzięcia pan Skrobowski zorganizował zespół wysokiej klasy specjalistów posiadających wieloletnie doświadczenie w branży naftowej i wiertniczej z pracy dla takich firm jak Texaco, Amoco, AGIP, Saipem (część koncernu ENI) oraz Parker Drilling."
Pełen szacun dla człowieka renesansu. Po geografii i szkole biznesu znalazł jeszcze czas dla przyszłościowej branży geologii. A więc mamy do czynienia z humanistą, menedźerem i pewnie inżynierem w jednym. Takich ludzi nam brakuje w kraju i dobrze, że jest z nami na pokładzie, No chyba, że petrol naściemniał inwestorom (w tym i mnie) w w/w raporcie (co pewnie jest karalne), ale tego nie bierzemy pod uwagę. Prawda. To niemożliwe.