Bardzo dobre informacje ze Spółki, aczkolwiek jak większość zauważyła bardzo uboga treść. Natomiast nie podlega wątpliwości że Spółka jest na właściwej ścieżce, dobrze się rozwija co odzwierciedlają wyniki, inwestuje - zakup gruntu 30ha pod inwestycję. A tu wieszcze piszą że panika i wyprzedaż akcji. Na veno przy takich wynikach i informacjach mielibyśmy już cenę z 0,50PLN lub więcej a tu ani drgnie. Wartość rynkowa Spółki jest ewidentnie niedoszacowana. Dlaczego kurs nie rośnie? Dlaczego większość pseudo inwestorów kupuje śmiecie a później lamentuje, a tu dobra Spółka i takie małe zainteresowanie....?
Masz racje. Osobiście mam 30k łososia po 0,19 i mam przekonanie, ze kurs zmierza ku 0,16-0,18 grosza albo i nizej i tam bede pakował łososie. Brak popytu pomimo, tego, ze ryby sa zdrowe ;). Tutaj może być wiekszy ruch przy wynikach za IV kwartał bo to zdaje się najlepszy okres na sprzedaż ryb. Sezonowy biznes ot to co. Gdyby Epi rozszerzyl dystrybucje o inne kraje moglo by byc ciekawie. Nie mniej wszystko w rekach Pana Małka. Podejrzewam, ze nie obchodza go Twoje pieniądze ani moje i kurs mu zwisa i powiewa a nawet wolalby aby był niski.
Pozdrawiam
gruby Ł
najprawdopodobniej jak to bywało na początku roku i przez ostatnie dwa lata to stajnia Malka sypie akcjami; ale w jakim celu tak nisko skoro mogliby wyciągnąć kurs na poziomy dwa razy wyższe?
sama sprzedaż akcji jest bardzo prymitywna i widoczna, jakby komuś nie zależało na cenie;
za miesiąc w raporcie zobaczymy czy komuś ubyło akcji;
mógłby jakiś fundusz się zainteresować EPI, trochę by ukrócił tą zabawę;
a z drugiej strony skoro żaden fundusz "nie zauważył" tak prężnie rozwijającej się spółki to może jest coś na rzeczy
- spółka nie ma jasnej strategii rozwoju ,
- robi ruchy , a nikt nie ma pojęcia po co / poza wtajemniczonymi /,
- główny akcjonariusz od roku nie wie co zrobić z 66m akcji kupionymi po 1 gr , a to zamienia na zwykłe , a to chce sprzedawać , a to nie chce ,
- Pan M robiący za napęd tego wehikułu , kupuje akcje po 2 gr od komornika w okolicznościach conajmniej dziwnych i - moim zdaniem - oddaje od razu część po 20-22,
/ pewnie sam bym tak zrobił /, brak prostego określenia się co do strategii jego uczestnictwa w EPI ,
- polityka informacyjna Zarzadu pod psem , że nie wspomnę o prostych wpadkach w raportach dyskwalifikujących tenże.
To tak na początek...
Nie neguję rosnącego wynku finansowego i obrotów , ale jest to rozwój ekstensywny , który moim zdaniem się już wyczerpał. A co dalej?????? A no właśnie co dalej???
w poszukiwaniu odpowiedzi na to pytanie dzisiaj udałem się do Tesco; po kursie można było się obawiać że produktów EPI nie ma już na półkach ale jest wprost przeciwnie, jest ich tam coraz więcej, więc nie wiem o co chodzi; widno komuś kasa szybko potrzebna;
ciekawe lektury są z KRS-u
m.in. można się upewnić, że akcje Kłosa nie są już uprzywilejowanymi, pozostały uprzywilejowane tylko akcje MK Delikatesów
http://tnij.org/mqe7
oraz można się dowiedzieć że na początku tego roku EPI stał się właścicielem spółki Paladium ???
http://tnij.org/mqe8
której prezesem jest Maciej Jakub Kłos, zapewne syn Mirosława, właściciela EPI
oprócz firm transportowych obaj są właścicielami firmy "Granfish" S.C. Przetwórstwo Rybne w Grabnie pod Ustką
http://www.granfish.pl/
nie zdziwiłbym się gdyby te tajemnicze 30ha EPI były właśnie w Grabnie
a w Słupsku na ul. Grottgera 15 przybywa nowych firm – MKD, MKE, MKM - nowe twory ekipy Malka
http://tnij.org/mqe9
http://tnij.org/mqfa
http://tnij.org/mqfk
że oni się w tym wszystkim nie pogubią?
Pan Małek wraz z MKS zrobi tutaj armagedon.
Dlatego apeluje nie kupować.
Ponad 300k akcji może sprowadzić kurs już dziś do 0,17-0,18.
Potem kolejne 300k akcji i mamy 0,15-0,16, następnie dołączą sie inni sprzedający bo będą cieli strate i mamy 0,13-0,14 i dwa tygodnie na tym poziomie zagwarantuje nam cene 0,11-0,12 , choć uważam, że po tej cenie będą niewielkie ilości do kupna, ale mogę się mylić.
Apeluje nie kupujcie będzie taniej bo Ci co brali powyżej 0,2 będą musieli oddać.
Pan Małek i jego MKS gra na epi przeciwko nam.
Mnie nurtuje tylko jedno, jaki Pan Małek ma plan co do akcji Kłosa. Mam nadzieje, że nie odkupi po 0,02-0,04 następnie sprzedając po 0,1. Straciłby wiarygodność totalnie, nie mniej pamięć inwestorów jest dość krótka. Czy zaryzykuje?
Nie kupujcie. Kupimy sobie niżej. Ja mam 30k po 0.19 i chętnie kupie niżej.
Chłopie ogarnij się,nie widzisz że ktoś ewidentnie blokuje kurs w coraz bardziej chamski sposób.A a to może świadczyć tylko o jednym ,niedługo szykuje się przełom na Epi.
Dla mnie to nie wygląda na blokadę tylko na chęć sprzedaży, ponieważ tutaj nie ma popytu nie ma obrotu. Byłbym skłonny uwierzyć, że to blokada jakbym zobaczył popyt, niestety tutaj jego jest brak. Zasypywane jest 0,19 i moje podejrzenia są takie, że zasypane zostanie 0,18 i niżej.
To, żę Pan Małek kupił 30h ziemi poprzez epi pod przyszła wytwórnie ryb to wiem. Tylko jaki jest związek pomiędzy wartością kursu epi a dobrą wiadomością. Z obserwacji nie widzę związku ponieważ Pan Małek gra z rynkiem czyli z nami. Jesteśmy dla niego taką samą okazją do zarobienia jak każdy inny jego biznes.
Jak znalazł "łososi" co kupowali powyżej 0,25 to teraz znajdzie "łososi" co będa sypali poniżej 0,2.
Panowie, ja nie naganiam na spadki tylko widzę co tutaj jest grane. Przecież to się nie dzieje pierwszy raz. Każda podbitka jest wykorzystywana do sprzedaży akcji aby ponownie napełnić sieci, podbić wyżej i wysypać. To jest gra a inwestycje Pan Małek zrobi na działeczce 30hektarowej a tutaj sobie gra tak jak my.
Pozdr
podzielam zdanie przedmówcy - jak bym miał więcej wolnej kasiorki to bym temu kolesiowi - staszaczkowi zapakował dwa strzały to by mu chyba rurka zmiękła. ale nie mam a kredytu na NC brać nie będę :)
Nie ironizuj sobie z mojego pakietu. Wszyscy wiemy, że 30 k to jest bardzo malutko. Jak spadnie dużo niżej to będe sobie kupował. Poki co nie widze sensu płacić drożej skoro będzie taniej. Zaklinać rzeczyywistości nie zamierzam.
Zamierzam grać wespół z Panem Małkiem.
Dziś już 0,19 zayspane teraz chwile poczekamy na zayspanie 0.18.
Pan Małek ma czas a inwestorzy z NC przeważnie chcą szybkich zysków.
Pozdr