ostatni dol zostanie przebity wieksze obroty na spadkach pojawia sie wkrotce, rok w branzy gastronautow - tragiczny, koszty niebagatelne. Skubac nie wczesniej niz od 80 gr, choc z duza doza ostroznosci i palcem na enterze, na 90 % spolek z NC teraz w czasie polowy bessy gramy na spadki wykorzystujac podbitki nawet groszowe do wywalania. To samo dotyczy R&C. Zarzad liczyl na poprawe, ale niestey za rok 2011 bedzie potezna strata i nie wiem czy firma nie upadnie, wszystko w nadziei, ze zarobia z nawiazka w przyszlym roku (mistrzostwa), ale patrac na krwawiaca europe bedziemy swiadkami rozwierania nozyc cenowych i lecacych na dno akcji oraz bankructw co najmniej 20 % firm z nc. Analizowalem strategie, lokale i cala spolke. Jako tako sie to trzymalo, teraz nie ma tu najmniejszych szans na wyjscie w tym roku na plus. Ba po emisji ostatniej nie ma sladu, kolejna ratunkowa - pazdziernik 2011.
Pozdr. trzezwo myslacych - Jacek
Po 9 m-cach od wpisu jest jak przewidziałem. Bardzo ostrożnie poniżej 80 gr. można będzie skubać akcje, jest tu nadal olbrzymie p-stwo upadłości > 80 %. Euro niczego nie zmieni, ale spekulacyjnie walor można podebrać z ciasnym SL i grać dosłownie o grosze. Gdyby jakimś cudem przebił 1 zł - akcje należy bezwzględnie wyrzucić!
Pozdr zdroworozsądkowych - JAcek
no i mamy kilkanaście groszy za kwit i prawdopodobieństwo upadłości bliskie 1. Kwestia kiedy i czy warto brać. Moim zdaniem za grosze można spekulacyjnie akcji wziąć, ale pamiętać o czym wcześniej przestrzegałem. Dziś tj 15.11.2013 zrezygnowała kolejna Pani z członka rady. Sam mam na spekulacyjny zakup śmieciucha kilkanaście tys, ale najchętniej bym to brał poniżej 5 gr (3-4) :)
Rozsądnych inwestorów jak zawsze pozdr. i ukłon przednich łapek..
------------
Jacek
Moze, ale nie w tym rzecz. Mamy tu przeze mnie czesto cytowany i ograny klasyk, czyli nikt smieciowych kwitkow nie chce!. Za pare groszy sie pozbiera i zrobi pompke (tak - znowu ja), ale tak by wiekszosciowi odniesli olbrzymia strate. To co jest piekne na gieldzie to umiejetnosc zachowania kapitalu w czasie trwania dlugich bess na malych sieciowych spolkach. Kto te umiejetnosc posiadl, moze robic z rynkiem co chce :)
Pozdr cieplo - JAcek
No i koniec. Tak jak 3 lata temu ostrzegałem i wskazywałem ostrożność tak i się ziściło. Mamy upadłość likwidacyjną i masę ludzi z akcjami bez możliwości odpisania strat. Przez ten czas niektórzy pewnie coś tam zarobili, mniej ostrożnych zatopiła wiara w lepsze lub chciwość.
Podsumowując, uważałem, że spółki z NC w większej ilości bedą upadać już w 2014 roku, na razie od 5 lat mamy tylko 18 % agoni. Docelowo powinno być 66%, czyli kolejne lata przyniosą zauważalne spectrum likwidacji "butików"
-----------------------
Rozsądnych pozdr - JAcek
Dnia 2014-05-06 o godz. 11:55 ~jacek_z_grochowa napisał(a):
> No i koniec. Tak jak 3 lata temu ostrzegałem i wskazywałem
> ostrożność tak i się ziściło. Mamy upadłość likwidacyjną i
> masę ludzi z akcjami bez możliwości odpisania strat. Przez
> ten czas niektórzy pewnie coś tam zarobili, mniej
> ostrożnych zatopiła wiara w lepsze lub chciwość.
> Podsumowując, uważałem, że spółki z NC w większej ilości
> bedą upadać już w 2014 roku, na razie od 5 lat mamy tylko
> 18 % agoni. Docelowo powinno być 66%, czyli kolejne lata
> przyniosą zauważalne spectrum likwidacji
> "butików"
-----------------------
> Rozsądnych pozdr - JAcek
myslisz ze tutaj juz bez szans na podbite chocby do 10 gr?
nawet nie ma chętnych na 1gr...a nie ma jeszcze wyroku..trochę to dziwne może specjalnie a może po prostu tego już nikt nie chce bo i po co. Syndyk za chwilę wejdzie i sprzeda za bezcen resztki taka smutna prawda..tak robi się porządek na NC
Moglbym to pozbierac stosunkowo niska cena, ale po co? Bezwartosciowych smieci jest na nc multum, nie warto nawet walczyc o miejsce. Niech syndyk popracuje, tam i tak niemal nie ma na wynagroodzenia, a spieniezyc co moga? kilka akcesoriow kuchennych i maszyny do kawy. Moze odzsyakaja 20-30 tys. Watpie.. Do posprzatania przez syndyka migiem