• uwaga, spadi nabieraja tempa Autor: ~Jacek z Grochowa [89.72.103.*]
    ostatni dol zostanie przebity wieksze obroty na spadkach pojawia sie wkrotce, rok w branzy gastronautow - tragiczny, koszty niebagatelne. Skubac nie wczesniej niz od 80 gr, choc z duza doza ostroznosci i palcem na enterze, na 90 % spolek z NC teraz w czasie polowy bessy gramy na spadki wykorzystujac podbitki nawet groszowe do wywalania. To samo dotyczy R&C. Zarzad liczyl na poprawe, ale niestey za rok 2011 bedzie potezna strata i nie wiem czy firma nie upadnie, wszystko w nadziei, ze zarobia z nawiazka w przyszlym roku (mistrzostwa), ale patrac na krwawiaca europe bedziemy swiadkami rozwierania nozyc cenowych i lecacych na dno akcji oraz bankructw co najmniej 20 % firm z nc. Analizowalem strategie, lokale i cala spolke. Jako tako sie to trzymalo, teraz nie ma tu najmniejszych szans na wyjscie w tym roku na plus. Ba po emisji ostatniej nie ma sladu, kolejna ratunkowa - pazdziernik 2011.
    Pozdr. trzezwo myslacych - Jacek
  • Re: uwaga, spadi nabieraja tempa Autor: jacek_z_grochowa [31.178.126.*]
    Po 9 m-cach od wpisu jest jak przewidziałem. Bardzo ostrożnie poniżej 80 gr. można będzie skubać akcje, jest tu nadal olbrzymie p-stwo upadłości > 80 %. Euro niczego nie zmieni, ale spekulacyjnie walor można podebrać z ciasnym SL i grać dosłownie o grosze. Gdyby jakimś cudem przebił 1 zł - akcje należy bezwzględnie wyrzucić!
    Pozdr zdroworozsądkowych - JAcek
  • Re: uwaga, spadki nabieraja tempa Autor: ~jacek_z_grochowa [79.187.176.*]
    no i mamy kilkanaście groszy za kwit i prawdopodobieństwo upadłości bliskie 1. Kwestia kiedy i czy warto brać. Moim zdaniem za grosze można spekulacyjnie akcji wziąć, ale pamiętać o czym wcześniej przestrzegałem. Dziś tj 15.11.2013 zrezygnowała kolejna Pani z członka rady. Sam mam na spekulacyjny zakup śmieciucha kilkanaście tys, ale najchętniej bym to brał poniżej 5 gr (3-4) :)
    Rozsądnych inwestorów jak zawsze pozdr. i ukłon przednich łapek..
    ------------
    Jacek
  • Re: uwaga, spadki nabieraja tempa Autor: ~leffi [89.65.137.*]
    Coś się szykuje. Jest wyznaczone NWZ R&C na 8 stycznia z ciekawym projektem uchwały nr 6. DGA chce sprzedać?
  • Re: uwaga, spadki nabieraja tempa Autor: ~jacek_z_grochowa [79.187.176.*]
    Moze, ale nie w tym rzecz. Mamy tu przeze mnie czesto cytowany i ograny klasyk, czyli nikt smieciowych kwitkow nie chce!. Za pare groszy sie pozbiera i zrobi pompke (tak - znowu ja), ale tak by wiekszosciowi odniesli olbrzymia strate. To co jest piekne na gieldzie to umiejetnosc zachowania kapitalu w czasie trwania dlugich bess na malych sieciowych spolkach. Kto te umiejetnosc posiadl, moze robic z rynkiem co chce :)
    Pozdr cieplo - JAcek
  • Re: uwaga, spadi nabieraja tempa Autor: ~L B [83.7.32.*]
    Gratulacje dla Jacka za trafną ocenę sytuacji .

Teraz można już zbierać , ale ciągle strach brać bankruta.
  • Re: uwaga, spadi nabieraja tempa Autor: ~oooooo [5.173.228.*]
    i co?dalej Jacku?
  • Re: uwaga, spadi nabieraja tempa Autor: ~jacek_z_grochowa [83.15.204.*]
    No i koniec. Tak jak 3 lata temu ostrzegałem i wskazywałem ostrożność tak i się ziściło. Mamy upadłość likwidacyjną i masę ludzi z akcjami bez możliwości odpisania strat. Przez ten czas niektórzy pewnie coś tam zarobili, mniej ostrożnych zatopiła wiara w lepsze lub chciwość.
    Podsumowując, uważałem, że spółki z NC w większej ilości bedą upadać już w 2014 roku, na razie od 5 lat mamy tylko 18 % agoni. Docelowo powinno być 66%, czyli kolejne lata przyniosą zauważalne spectrum likwidacji "butików"
    -----------------------
    Rozsądnych pozdr - JAcek
  • Re: uwaga, spadi nabieraja tempa Autor: ~huzior [46.113.189.*]
    Dnia 2014-05-06 o godz. 11:55 ~jacek_z_grochowa napisał(a):
    > No i koniec. Tak jak 3 lata temu ostrzegałem i wskazywałem
    > ostrożność tak i się ziściło. Mamy upadłość likwidacyjną i
    > masę ludzi z akcjami bez możliwości odpisania strat. Przez
    > ten czas niektórzy pewnie coś tam zarobili, mniej
    > ostrożnych zatopiła wiara w lepsze lub chciwość.
    > Podsumowując, uważałem, że spółki z NC w większej ilości
    > bedą upadać już w 2014 roku, na razie od 5 lat mamy tylko
    > 18 % agoni. Docelowo powinno być 66%, czyli kolejne lata
    > przyniosą zauważalne spectrum likwidacji
    > "butików"
    -----------------------
    > Rozsądnych pozdr - JAcek

myslisz ze tutaj juz bez szans na podbite chocby do 10 gr?
  • Re: uwaga, spadi nabieraja tempa Autor: ~ferdek [83.145.186.*]
    nawet nie ma chętnych na 1gr...a nie ma jeszcze wyroku..trochę to dziwne może specjalnie a może po prostu tego już nikt nie chce bo i po co. Syndyk za chwilę wejdzie i sprzeda za bezcen resztki taka smutna prawda..tak robi się porządek na NC
  • Re: uwaga, spadi nabieraja tempa Autor: ~jacek_z_grochowa [83.15.204.*]
    Moglbym to pozbierac stosunkowo niska cena, ale po co? Bezwartosciowych smieci jest na nc multum, nie warto nawet walczyc o miejsce. Niech syndyk popracuje, tam i tak niemal nie ma na wynagroodzenia, a spieniezyc co moga? kilka akcesoriow kuchennych i maszyny do kawy. Moze odzsyakaja 20-30 tys. Watpie.. Do posprzatania przez syndyka migiem
  • Re: uwaga, spadi nabieraja tempa Autor: ~ribi [83.31.138.*]
    co myślisz o BOA ?
[x]
RCUNION 0,00% 0,01 2015-02-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.