• Dzwoniłem do spółki Autor: ~Inwestor [208.109.91.*]
    Witam,

Kontaktowałem się ze spółką ponieważ od pewnego czasu interesuje mnie ten walor. Chciałem wypytać o kilka informacji, które często się tutaj przewijały w wątkach a wydawały się dosyć nieprawdopodobne.

Konkretnie rozmawiałem z Panem Łukaszem Feldmanem, odpowiedzialnym za relacje inwestorskie.

Tak więc co udało mi się ustalić lub potwierdzić:

- Lock upy (czyli zakaz sprzedaży - w tym przypadku półroczny) - dotyczy faktycznie 90% akcji znajdujących się poza free floatem a wszyscy objęci lock upami mają przekroczone 5% tak więc w wypadku sprzedaży są obowiązani do informowania rynku,

- aktywa we Francji wyceniane przez spółkę na 3-4 miliony euro (hangary, narzędzia, infrastruktura itp) zostały faktycznie przejęte za zaledwie 90 000 euro., i na razie nie są zawarte w wyniku finansowym spółki, która jest niedoszacowana o te aktywa a zostanie to uczynione w przyszłych raportach finansowych. Moje zdziwienie taką dysproporcją pomiędzy wartością aktywów a ceną zostało wytłumaczone tym, że właśnie specjalnością spółki jest dostrzeganie wartościowych aktywów, które są w upadłości i które można przejąć w atrakcyjnej cenie.

- dotacja w wysokości 9,7 miliona złotych dla spółki zależnej IMW została przyznana ale czekają na podpisanie umowy, które powinno nastąpić lada chwila (urlopy),

- pytałem także o spadek kursu. Dowiedziałem się, że obecna cena jest kompletnie oderwana od fundamentów, nieco z rozbawieniem Pan, z którym rozmawiałem przypomniał, że już przyznana dotacja wynosi tyle ile kapitalizacja spółki.

- mamy animatora, który ma prawo wykonać obrót na 2,5k PLN dziennie ale jeśli nie interweniuje danego dnia to niewykorzystany limit przechodzi na następne :)

Jeśli chodzi o sam kontakt, to bardzo przyjemny, pomimo, że dzwoniłem w godzinach wieczornych rozmowa była bardzo długa a przedstawiciel spółki wyczerpująco wszystko wyjaśniał do tego stopnia, że niekiedy musiałem lekko interweniować aby przejść do następnej kwestii bo pytań było o wile więcej niż tutaj zaprezentowałem :).

Relacje inwestorskie zdecydowanie na plus, nie czułem się, ze ktoś chce mnie spławić a wręcz przeciwnie, moje wątpliwości były rozwiewane w stopniu większym niż wystarczający.

pozdrawiam
  • Re: Dzwoniłem do spółki Autor: ~Robert K [79.163.110.*]
    No to panie inwestorze dzisiaj bierz sie za konkretne zakupy a nie 200akcji tylko conajmniej 20 000akcji wystaw zlecenie K po 1,25zł
  • Re: Dzwoniłem do spółki Autor: yaks_tadobar_anuf [62.108.176.*]
    Robert, weź daj sobie na wstrzymanie... Na prawdę przykro się już robi jak się ciebie czyta...
  • Re: Dzwoniłem do spółki Autor: ~Robert K [79.163.124.*]
    To nie od czytania panu sie przykro robi tylko od tego ze walor który pan kupił przynosi straty panu przykro sie robi
  • Re: Dzwoniłem do spółki Autor: ~TecNik [83.7.129.*]
    Dobra nie mam już siły do tego, cześć, do widzenia.

Życzę wam szczerze aby po tym gdy już się wysypałem zaczęło wam rosnąć, naprawdę, ja po prostu potrzebowałem tej kasy.
    to ile straciłes
    Prawie 15% (miałem średnią 1,4zł)
    heheh...ale której? 226,73 zł czy 79 zł...czy może oba PAKIETY? ;-)
    Zobacz transakcję o 13:08:25
    Walor przynosi stratę jak się go sprzedaje taniej niż się kupiło. Póki co ja się stratny nie czuję. A waszmości cierpliwości i jaj brakuje...szczególnie jak na warunki NC. Jak ktoś się nie czuje na siłach to proponuję WIG20...
    Wiem o tym, ale nie mogłem patrzeć jak kapitał topnieje mi z dnia na dzień a jak piszecie, że na 1zł jeszcze ma zlecieć...

Moje zdanie o spółce się przy tym nie zmieniło ale są wakacje i kasa jest potrzebna, jak kiedyś będę miał wolną gotówkę to z pewnością tutaj wrócę, może po niższych, może po wyższych cenach.

pozdrawiam
    To nie było do ciebie tylko do pana R. Powodzenia.
    Pan R jeszcze nic nie sprzedał a wrecz dokupił dzisiaj
    I jeszcze dodam tak jak pisałem papier posiadaja studenci bo jak im kasa potrzebna na wakacje to o wszystkim mówi kto ma wakacje a kto ma wczasy
    Owszem jestem studentem i tego nie ukrywam, natomiast nie wiem czy należy po tym wyciągać wnioski co do większości akcjonariatu.

Chciałem po prostu zarobić żeby zabrać dziewczynę do Chorwacji, no ale cóż, nie wyszło...
    własnie w tym jest sęk ze studentom łatwo kasa przechodzi i godza się sprzedawac ze stratą bo nie wiedza jak jest ciężko zarobic kasę ale dzieki moze to ja od ciebie dokupiłem
    Ja nikomu nie mam zamiaru mówić czy ma trzymać czy sprzedać, bo to jego kasa i nie ważne czy to student czy hrabia Szczydoniecki... a co mi chodzi to raczej jasno wynika z postów. Z resztą popisałem sobie i już mi ulżyło więc róbta co chceta :). Pozdrawiam.
  • Re: Dzwoniłem do spółki Autor: ~Robert K [79.163.98.*]
    No i co narobiłes powiedziałes róbta co chceta i masz zaczeli sprzedawac wszyscy
  • Re: Dzwoniłem do spółki Autor: yaks_tadobar_anuf [77.92.35.*]
    Od poprzedniego piątku poszło 100k co daje nam mniej więcej dwutygodniowe wczasy dla 40 osób. Spadek 20%. Strata do odrobienie podczas dwóch przyzwoitych sesji, ewentualnie raz a porządnie na widły... Mamy do czynienia z balonem... nienapompowanym. OVER.
  • Re: Dzwoniłem do spółki Autor: ~Robert K [79.163.95.*]
    Próg kapitalizacji dla emitentów wybierających się na główny rynek GPW wzrośnie do 15 mln euro, czyli w zaokrągleniu 60 mln zł, wobec 10 mln euro obecnie (40 mln zł). Pułap zostanie podwyższony od 1 stycznia 2011 r.
    To ja się pytam was wszystkich jak pan Herodecki chce wejść na główny rynek w tym roku teraz jest kapitalizacja spółki ksiegowa 7 400 000zł a rynkowa 9 400.000zł ?
    Czy może pan Herodecki jest pinokiem

• Re: Dzwoniłem do spółki Autor: ~AER [77.254.208.*]
    Dlatego spółka będzie latała w 2012 roku po 5zł, a jak przyjdzie hossa to dycha minimum.

Wspomnicie moje słowa.

A tak do poczytania na dobranoc (stare, ale może ktoś nie czytał)

http://inwestycje.pl/new_connect/AerFinance-8211-dlaczego-warto-zainwestowac;122249;0.html
  • Re: Dzwoniłem do spółki Autor: ~Eryk [212.126.56.*]
    moze by tak teraz ktos do nich napisal, moze cos ciekawego maja do powiedzenia?
  • Re: Dzwoniłem do spółki Autor: ~andrzej [212.14.54.*]
    pewnie standardowo ze wszystko jest ok, nie maja pojecia skad taki kurs, ze to wina ogolnej sytuacji na rynku i takie tam...
[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.