Zauwazyłam, że od kilku tygodni nawet jak kurs zniżkuje, to tuż przed zamknięciem ktoś jednym zleceniem zbiera wszystkie akcje, tak aby kurs zamknął się pod progiem 15 zl.
Dobry to znak . Gruby pilnuje kursu. Wiem, że w Millenium TFI jest dobry technik, może to oni.
Jak rynek zauważy, że trwa konsolidacja pod progiem 15 zl, to napewno powyżej 15 zł ustawi się dużo zleceń aktywacyjnych i możemy w ciągu jednego dnia zanotować duże wzrosty.
Ale do tego potrzebny jest pozytywny sentyment na szerokim rynku. Możliwe,że dzisiaj się zaczyna
Pozdrawiam
Też to widzę . Nie wiem czy zwróciłaś uwagę że na ostatnim walnym był fundusz ksati który jest pod progiem pięciu procent wcześniej go nie było . To co się dzieje na tej spółce świadczy o tym że akcji jest coraz mniej w wolnym obrocie . Rynek nie zdyskontował kilku kwestii . Kurs w moim odczuciu jest na śmiesznym poziomie . Co z tego że jest zadłużony ? Wystarczy sklejkę wsadzić na parkiet i już znika problem zadłużenia . Pozdrawiam !
W tej branży jest wiele zadłużonych spółek. Choćby Grajewo. Zadłużenie , nie ma znaczenia dla wzrostów. A akcji rzeczywiście jest bardzo mało w obrocie. Poniżej 14,5 praktycznie nie można już kupić. Jak grubasy będą dalej akumulować, to wzrosty będą pewne i duże. O tym, że akcji jest bardzo mało w słabych rękach może świadczyć i to, że jak jest panika na szerokim rynku, to u nas spokój. W poprzedniej hossie papier kosztował 70 zł. W tej niech dojdzie do połowy tej ceny, to i tak będzie super.
Pozdrawiam
Dzisiaj Grubas zasnął, w rezultacie czarna świeczka. Ale nic tragicznego. Jest jeszcze druga spółka na której grubas pilnuje kursu, aby dobrze się zamknęła. To Polaqua. Wrzuciłam do obserwowanych.
Pozdrawiam
Witam . Czyżby przebudzenie na pagedzie przed wynikami finansowymi ? Myślałem że nie utrzymamy dziś wzrostów jednak się udało . Po przełamaniu 14 zeta szybko wróciliśmy pod 15 zeta - to dobry znak .Obroty dzisiaj też niczego sobie. To jest tylko moje zdanie . Pozdrawiam !
Wczoraj papier odpoczywał nawet jednej akcji nikt nie kupił/sprzedał może dziś ktoś się skusi na większy pakiet pagedziątka i troszeczkę urealni cenę tego waloru . Pozdro !