Mam ten papier około pięciu lat. I wiem, ze fundamentalnie wyglada społka bardzo dobrze, dotego jeszcze podpisana umowa z Gaz System, narazie czastkowa a dalesze juz niedlugo. Poprostu nierozumie dlaczego tak obnizaja kurs. Mam nadzieje, ze to krotko terminowa sprawa. Prosze o inne spostrzezenia
Też mnie to zastanawia. Umowa cząstkowa na 61 milionów i to już są środki pewne. Umowa ramowa została podpisana pewnie na znacznie większą kwotę, czyli jeszcze wiele więcej mogą na tym zarobić. Jestem optymistą
No i już dyszka z przodu - alez fajnie leci. Obstawiam ze jesli cały rynek dalej bedzie taki jak jest zlecimy pod wartośc księgową czyli okolice 7zł. Tam upatrywałbym uspokojenia i uklepywania dołka.
Cały rynek na plus, wig80 na +7% odrabia a Twoje Ferrum dzis -7% :-))
Mega lol - nikt nie chce tego śmiecia.
Gdzie jest więc dołek w którym ludzie zauważą papier ?? 5zł ??
Wróżka, zajmij się lepiej czyms innym niz giełdą bo jak widać pojęcia o tym nie masz
Ja nie panikuje, ja sie ciesze ze taka trąba dostała po dupie. Szkoda mi tylko tych co w społke wierzyli, bo sama w sobie jest Ok, jednak ruch na papierze jest taki a nie inny. Sam czaje sie z kupnem, ale to jeszcze nie na tych poziomach co obecnie.
zobacz co sie dzieje na rynkach, usa znów pik w doł, u nas to samo, jeszcze co najmniej z tydzien zeby sie unormowało, wtedy ferrum bedzie w okolicach 7-8zł i mysle ze te poziomy mozna brac juz spokojnie, nawet jak bedzie lekka wtopa to poczeka sie chwilke i powyzej 10zł powinno wyjsc przy obecnych wynikach i działaniach spółki
Póki co dalej w dół tak jak pisałem, jesli dzis juesej zakonczy na wiekszym minusie to jutro kontynuacja przeceny i moze zobaczymy juz 8 zł na horyzoncie
Na początku pozdrowienia dla wróżki - sucho ci w ryju frajerze nie ??
Wawa - pisałem ci ze te poziomy całkiem realne, dzis już są, myśle ze to nie koniec, rynek dalej jest jaki jest, poki co oczekuje zjazdu na 7zł, tam chyba warto dobrać pierwszą partię.
Szczerze - to chyba poki co odpuszczę tą społke.
Gniot gniotem, ale gdy inne odbijają przez 2 dni po 10-25% a Ferrum przez 2 dni odbiło -4,3% to coś tu jest nie tak...
Dziwi mnie tylko pakietówka na początku sierpnia za 15zł na 300k papiera do członka rady nadzorczej - przecież chłop w ciągu 10 dni stracił 2 mln zł.
Zobacz na same notowania - piszesz o 9,5zł, teraz nie ma chetnych zeby brac po 9.3 i leżą aukcje - mysle ze do 9,5 spokojnie z 2-4k by sie zebrało bo co stopien to jakieś ukryte. Ktoś z tego gówna chce wyjść i ma duzo papiera chyba.
Coś mi tu śmierdzi - póki co poobserwuje.
Wawa - patrzac jeszcze na zamknięcie napisze tylko jedno :
Weź chłopie to sprzedaj w cholere i uciekaj - tu nie będzie dobrze w niedalekiej przyszłości.
A szkoda bo spółka fajna na średni term
nie wiem o czym piszesz, kto stracił 2mil? spróbuj kupić 300k po tej cenie, możesz kupić ale 3tys ustaw pare tys na kupno i nie ma kto sprzedać, wystaw oferte kupna to zobaczysz 5min i już jesteś przeskoczony, zdejmiesz oferte to kurs spada, nawet nie wiesz jak trudno jest kupić.
Trudno ?
Dzis w przedziale 9.03 a 9,55 przewinęło sie 27k akcji. Mało zeby coś kupić ? Na fiksie miałeś jeszcze do wzięcia 3,5k za 9,03 - lezało do konca i nikt tego nie chciał.
Obstawiam we wtorek zjazd na 8 z przodu, a rynek pokaze kto miał racje.
Cóż, pisze jak było. Czy to wazne kiedy weszło te 3k ? Wazne ze obrót jako taki był, i 27k sie przewineło w tej cenie a ty piszesz ze cudem kupiłeś co jest poprostu bzdurą.
Czy nie mam pojęcia o giełdzie ? Cóz juz jeden wrózka tutaj był, jak bardzo sie mylił wystarczy poczytac poprzednie posty.
Wszystko pokaze rynek - ja na nic nie naganiam, poprostu znam tą spólke i ostrzegam a robic bedziesz co bedziesz chciał - póki co to swoje pieniadze tracisz, nie moje.