• skup ruszył pełną parą.... Autor: ~Zarząd [84.38.83.*]
    post na poprawe humoru.....
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~kat [80.52.228.*]
    Ten "skup" ma ostatnią literkę pisaną cyrylicą?
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~bbauto [85.193.234.*]
    Właśnie ktoś zatrzymał cały program skupu wystawiając akcje na S po 7.99. Tego się Wijata pewnie nie spodziewał. Taki plan wziął w łeb.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~Zarząd [84.38.83.*]
    Chcielismy dobrze i znowu nie wyszlo...
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~focus [83.16.241.*]
    W Graalu wszyscy wiedzą że skup idzie przez dwie firmy jedna skupi niżej 8 i odsprzeda drugiej za 8 wszyscy muszą zarobić tylko nie my akcjonariusze
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~ostry [83.27.112.*]
    Wystarczy nie sprzedawać po niskiej cenie i wtedy będą musieli obejść się smakiem.
    Proste. A zarazem trudne do zrozumienia dla niektórych .
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~LGFT [84.38.111.*]
    popieram nie sprzedawac za bezcen i nie narzekac ze tak nisko takie prawo rynku cierpliwosci do cholery
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~Marco [145.237.88.*]
    "Cena, za którą Spółka będzie nabywać akcje własne nie może być wyższa niż 20,00 zł (dwadzieścia złotych), a niższa niż 8,00 zł (osiem złotych)." I co teraz?
    Pozdrawiam starych akcjonariuszy.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~ostry [83.27.112.*]
    Nie wiem ludzie co wy robicie na giełdzie. Pisząc takie głupoty dajecie tylko pokaz swojej niewiedzy.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~de ja vu [85.219.198.*]
    Tora Tora !!!

co za śmieć !
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~realista [188.146.226.*]
    no cóż realnie rzecz biorąc sytuacja Graala jest prosta : trudny rynek, ogromna konkurencja, nierealne pomysły na integracje rynku i własny rozwój, bardzo słaby zarząd niedouczonych menedżerów, nerwowe ruchy w zakresie deklaracji, w które nikt już nie wierzy. Moim zdaniem ta spółka zjedzie po równi pochyłej chociaż szkoda bo ma dobre produkty. Jedno jest pewne gdyby ogłosić konkurs na słaby, nieudolny zarząd to Graal wygrywa. I nie czarujcie się, że ktoś kombinuje. Ta firma ma naprawdę ogromne problemy i ci co wyprzedają jej akcje doskonale o tym wiedzą.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~kris b [83.9.121.*]
    sprzedajacy graala patrzac na wskazniki to prawdziwi kamikadze .spolka choc zadluzona osiaga jednak pol miliarda obrotow rocznie i ma duze szanse kosolidowac branze rybnaw pl.widzialem wyroby graala w netto i probowalem-sa wysmienite.akcje na ta chwile sa za bezcen.nie chce mi sie wierzyc ze wroci znowu w strefe 5-6 zl.wtedy nawet sam wezme/pozdro
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~ostry [178.235.110.*]
    Ile razy już słyszałem takie historie ......
    Gdyby choć co druga się sprawdziła to na GPW byłoby może z 50 spółek.
    Niech kolega realista puknie się w pustą główkę , pójdzie do najbliższego marketu i spojrzy na regał z wyrobami rybnymi.
    Połowa tego co znajdziesz w każdym sklepie jest ze stajni Graala .
    Fakt , marże są nędzne w hiperkach i stąd zyski są jakie są, stąd plan konsolidacji rynku - gdy się jest dużym można więcej wydusić z realów i kauflandów.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~klipperek [213.92.155.*]
    to prawda, choć po konsolidacji mogliby więcej
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~chu-chu [213.25.19.*]
    > Niech kolega realista puknie się w pustą główkę , pójdzie
    > do najbliższego marketu i spojrzy na regał z wyrobami
    > rybnymi.
    Połowa tego co znajdziesz w każdym sklepie jest
    > ze stajni Graala .

Fakt, nawet syrop klonowy ;-)))
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~PeKaCet [84.38.83.*]
    rynek wycenia graala jak bankruta..... a chyba tak zle to nie jest ?
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~ostry [83.27.115.*]
    Kupuj gdy leje się krew.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~PeKaCet [84.38.83.*]
    tu cały czas sie leje :-)

cel -> spółka groszowa
    Widać że rusza skup, jedni maklerzy co wiedzą z kim Graal podpisał umowę na skup mogą już śmiało działać i to widać
    Jaki skup? Wywalają drobni którzy boją się o swoje zaskurniaki, ze względu na rozciągający się na Europę kryzys (ludzie ratują po prostu pieniądze). Graal jeśli by coś skupował to musiałby podać informacje o tym że cokolwiek zebrał z rynku. Takich informacji nie ma, nie spełnione są warunki skupu które wymyślił zarząd. Kompletny brak popytu. Rynek lewdwo zipie, to żadna zmowa między spółką a biurem maklerskim.
    Jeśli ktoś ma możliwość przeczekania tego trudnego okresu to nie sprzedaje. Kto wie, może za rok Morpol który zamierza wejść na GPW w przyszłym roku przejmię jakąś spółkę i może to być także Graal.
    o święta naiwności , nie ma umów, nie ma śladu, nie ma informacji, nie ma postępowania KNFu, to widać, warunki, jakie warunki, a kto Graalowi broni kupić tak skupione akcje po 8?
    Gdyby mieli pieniądze na ten skup to by skupili sami bez pośredniczących słupów, nie przesadzajmy z wymysłami które równoznaczne by były z działaniami na szkodę spółki. Ktoś powiedzmy skupi po 5 za przyzwoleniem GRL a potem zarząd kupi od nich grzecznie po 8. To się kupy nie trzyma i dopiero jest naiwne.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~ostry [178.235.110.*]
    W zasadzie zawsze przy takich okazjach spółka korzysta z usług jakiegoś Biura Maklerskiego, Biuro może skupić po np 7,90 i sprzedac Graalowi po 8 , ale równie dobrze Graal lub ktoś w ich imieniu skupujący może postawić zlecenie kupna np. na fixingu lub na otwarciu przykładowo 10 tys. po 8 zł i juz warunki będą spełnione bo przecież kupią po 8...
    To takie scenariusze które naprędce przyszły mi do głowy.
    W każdym razie pogłoski o śmierci Graala są nieco przesadzone.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ostry- [83.4.185.*]
    Zadzwoniłem dziś do Graala i rozmawiałem z członkiem zarządu na ten temat.
    Ich stanowisko jest takie - nizszy kurs akcji lezy chwilowo w interesie spółki , jeśli do czasu uruchomienia skupu cena będzie się utrzymywać poniżej 8 zł zwołane zostanie Walne które obnizy minimalną cenę.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~Ted [80.245.182.*]
    Mogłeś spytać kiedy się "skup" zacznie, albo o biuro które będzie go prowadzić. Tu twoi rozmówcy by się mocno zająknęli...
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ostry- [83.4.185.*]
    Zapytałem - odpowiedź brzmi - prawdopodobnie na przełomie lipca i sierpnia , najpóźniej na koniec sierpnia , umowa z biurem nie jest jeszcze podpisana, kredyt na ten cel nie jest jeszcze uruchomiony.
    Czyli - krotko mówiąc - wszystko jest na takim samym etapie, jak sprzedaż akcji funduszom pe i przejęcie Contimaxu. I myślę, że też tym samym się skończy. Czyli niczym.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ostry- [178.235.110.*]
    Też to zasugerowałem ale pan Wijata gorąco zaprzeczył .Rozmawialiśmy około pół godziny na temat kondycji spółki i według pana dyrektora jest ona dobra a będzie jeszcze lepsza.
    Co do sprzedaży akcji funduszowi wiadomo było od początku że nic z tego nie wyniknie, zobacz jakie są wyceny spółek "rybnych" - średnio 30-40% ceny księgowej ( więc pewnie fund tyle mniej więcej był gotów zapłacić ) a tymczasem spółki chciałyby się sprzedawać conajmnie po cenie księgowej.
    Skup będzie bo jest w interesie Graala.
    Trzeba być cierpliwym i dobierać jak będzie tanio.
    szkoda , że dziś nie dokupiłem - jeszcze było tanio
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~aic71 [217.153.177.*]
    poczucia humoru gratuluje - jeszcze nikomu się nie udało uzyskać jakiejkolwiek odpowiedzi od nich a Ty nawet pól godziny sobie poczatowałes :)

Ps
    Podaj jescze telefon do matki Boskiej - mam kilka gorących pytań
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ostry- [83.7.127.*]
    Dnia 2011-07-14 o godz. 14:27 ~aic71 napisał(a):
    > poczucia humoru gratuluje - jeszcze nikomu się nie udało
    > uzyskać jakiejkolwiek odpowiedzi od nich a Ty nawet pól
    > godziny sobie poczatowałes :)

Ps
    Podaj jescze telefon do
    > matki Boskiej - mam kilka gorących pytań
    To może spróbuj zadzwonić do firmy - ja tak zrobiłem i zapewniam cię że nie miałem żadnego problemu z tym by porozmawiać z panem Wijatą.
    Chciałbym Ci wierzyć, ale niestety to nie kto inny jak sam "Pan Wijata" ogłosił, że podpisanie umowy z PE odbędzie się "w ciągu kilku dni", a teraz twierdzi że od początku nie było na to szans ? Czyli oficjalnie przyznaje, że uważa nas za debili. I tak nas też traktuje.
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ostry- [178.235.110.*]
    Dnia 2011-07-14 o godz. 20:20 ~Ted napisał(a):
    > Chciałbym Ci wierzyć, ale niestety to nie kto inny jak sam
    > "Pan Wijata" ogłosił, że podpisanie umowy
    > z PE odbędzie się "w ciągu kilku dni", a
    > teraz twierdzi że od początku nie było na to szans ? Czyli
    > oficjalnie przyznaje, że uważa nas za debili. I tak nas też
    > traktuje.
    On nie twierdził że od początku nie było na to szans , to ja tak twierdzę.
    Na temat tej sprawy z funduszem z nim nie rozmawiałem, zadzwoniłem by się czegoś więcej dowiedzieć na temat skupu , a potem rozmowa przeszła na sytuację ogólną spółki.
    to wszystko trzyma się niestety kupy i to kupy pieniędzy którą mozna łatwo wyleszczyć, a widełki dolne, powtórnie powtarzam to zabieg zarzadu żebyśmy wierzyli w wartość ale zarząd to chyba wierzy w to że warto korzystać z niewiary w spółkę bo to wyjdzie taniej- czytajmy dokładnie uchwały, a cel wykupu to cel inwestycyjny czyli zarobek
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~kibol [84.38.83.*]
    a co to sie dzieje na sprzedazy ? dzieci maja wakacje ?
    Jedno jest pewne : nie radzę słuchać naganiaczy na sprzedaż - to między innymi dzięki nim spada kurs - na spółkach, gdzie akcjonariat bardziej zdyscyplinowany i optymistyczny nie muszą się martwić spadkami, a tu myślę, że może być podobnie - więcej optymizmu :) a mniej uleganiu psychozie i ... nie panikować !!!
  • Re: skup ruszył pełną parą.... Autor: ~kibol [85.219.198.*]
    a może by tak Lisner kupił graala ? Szukaja spółeczki do przejecia...
[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.