Na to wychodzi, że po całej tej konsolidacji chemi i tak Skarb Państwa sprzeda całość jakiemuś inwestorowi. Wiedzą że koniunktura do jesieni będzie trwała, podpompują ile się da i całość opchną ( oby to nie byli turcyy czy pakistańczycy ). To już nie ma pożądnych europejskich inwestorów branżowych. Powiem szczerze nie podoba mi się to wszystko - jeżeli chodzi o sprzedaż.
Oczywiście, że z połączenia wyniknie sporo dobrego: większa odpowrnośc na kryzysy, zróżnicowanie produktowe, konkurencyjność, Police przeszły już restukrturyzacje więc nie maja się czego obawiać, z reszta zwiazki wydały niedawno oświadczenie ze sa pozytywnie nasatwione więce nie bedzie niespodzianek jak np. JSW ze przed debiutem mieli nagel strajk. po połaczeniu na pewno bedzie prywatyzacja, moim zdaniem 15 zł to jeszcze nie wszystko co mielismy do powiedzenia
Ja tez mysle, ze 15 zl to jeszcze nie ostatnie slowo w tym roku. Ludzie beda sie jeszcze zabijac o ten papier po, lub jeszcze przed wynikami za 2q. A jesien bedzie bardzo dochodowa i 20 w zasiegu. Dlaczego wiec jeszcze nikt nie zabija sie o akcje pce? Bo cala ta operacja z wezwaniem zamieszala na tyle, ze ludzie sie boja co bedzie dalej i po cichu licza na jeszcze nizsza cene. Prawda jest taka, ze duzo nizej niz 11,50 nie bedzie. Moze sie bujac w przedziale 10,50-11,50, ale akcje beda mocno skupywane w dolnym zakresie przedzialu. Przez miesiac mozemy miec teraz bujanke formujac ostatecznie boczniaka. Ludzie chca ten czas wykorzystac do zarobku na innych spolkach, przy czym wielu stoi zaczajonych, gotowych do szybkiego zakupu, gdyby zakres okolic 11,50 (w gore i w dol) wymknal sie spod kontroli.
SS,rozumiem,że sugerujesz spadki po ogłoszeniu wyników za II kwartał i analogiczną sytuację do majowej? Co jak co,ale ja też jestem za wcześniejszą realizacją wezwania. Nie wiem tylko,czy jest to możliwe technicznie...Pozdrawiam was :]!
Emisja nowych akcji Tarnowa kończy się 20 lipca. Myślę że Skarb Państwa sprzeda akcje do końca lipca. Ponieważ ze względu na dobre wyniki za półrocze, nawet ich blokowanie kursu im już nie pomoże. I wtedy potoczy się pomyślnie dla kursu. Pamiętajcie że Jałosiński zapowiedział że na sezon jesienny chce powtórzyć wynik jak za I kwartał. To niewiem czy nie lepiej przeczekać do jesieni ze sprzedarzą.