• teraz to już można........... Autor: ~parowkowy skrytozerc [217.144.201.*]
    wszyscy w koncu na "NIE", wiec można zacząć kupować.
  • Re: teraz to już można........... Autor: ~hm [89.228.24.*]
    To samo sobie poweidziałem jak był po 4,8-4,9
    i już mam 25 tyś sztuk tylko o wiele za wcześnie. Ale może i warto bo jak nie teraz to kiedy? Przeceiż nie bedzie po 2 zl jak 2 lata temu...
  • Re: teraz to już można........... Autor: ~Delfin Biznesu [95.48.107.*]
    Hmmmm, ta cena już jest absurdalna...
    ciekawe co będzie dalej...?
  • Re: teraz to już można........... Autor: ~ATman [77.237.15.*]
    Zgodnie z AT jeszcze musi solidnie opaść:) Jeżeli wyniki i pomysły na przyszłość będą optymistyczne to obecna wycena wygląda naprawde obiecująco dla drobnicy...i tu jest właśnie cały problem zachowania się kursu. Zarząd nie wpuszcza grubasów bo musiał by wydrukować po 3zł a leszczyzna nie połknie haczyka jak nie zobaczy super wyniku netto. Prawdopodobnie jak dojdzie do zmiany trendu to będzie ona gwałtowna bo obroty jak na takie spadki są nadal bardzo małe więc ci co kiszą przy 6-7zł (a takich jest zdecydowana większość) nie zadowoli się byle +10%.
    Jest jeszcze drugi ogólny równie prawdopodobny scenariusz.....zarząd rucha od dobrego czasu drobnice i wystawia "złotoustą" Madzie jako "hamulcową".
    Sama spłata kredytu to na dzień dobry ok -3mln w plecy (może zobaczymy już w następnym raporcie) a zysk z nieco niższej obsługi nowego nie da wielkich oszczędności. Gdyby te "nieruchomości inwestycyjne" były coś warte to dużo lepszym wyjściem było by ich upłynnienie i spłata tego kredytu. Zawyżona watrość tego istotnego składnika aktywów to główna przyczyna tak niskiego C/WK i doprawdy nie mogę pojąć skąd jako zastaw 17mln kredytu widnieje hipoteka na 65mln!!!!

• Re: teraz to już można........... Autor: ~MK [87.99.60.*]
    Ta nieruchomość jest naprawdę sporo warta, to nie jest jakiś stary budynek w kiepskiej lokalizacji tylko nowo wybudowane centrum logistyczne z pomieszczeniami biurowymi i sporym parkingiem w niezłej lokalizacji we Wrocławiu. Ja tu fundamentalnie nie widzę zagrożenia i uważam że kupno działki i wybudowanie centrum było dobrą inwestycją. Jedyny problem jest taki, że TFO nie do końca wykorzystuje potencjału tej nieruchomości.
    Jak spłacą dług to faktycznie zysk netto będzie wyglądał gorzej ale jak ktoś wie o co chodzi to będzie patrzył na zysk operacyjny.
  • Re: teraz to już można........... Autor: ~Akcjonariusz [89.79.18.*]
    tez mam sporo. Ale teraz powaznie sie zastanawiam czy nie kupic sobie nowego pakietu. Cena atrakcyjna. Wiem jedno i tak nie trafie pewnie w dolek wiec moze na raty :). Predzej czy pozniej bedzie jakies info i wtedy znow beda obroty duze i szybkie wzrosty i wielu znow powie dlaczego nie kupilem jak byly obroty po 50k.

Swoja droga jako akcjonariusz tez mam pretensje do zarządu ze nas maja w d...e. To ze dali sobie akcje juz nie jest takie zle, ale w oczy jednak kole. poco to zrobili ?
    Kiedy wyniki?

Ja czekalem tyle wiec poczekam dalej.
    Pozdrawiam cierpliwych. (i niecierpliwych tez ;)
  • Re: teraz to już można........... Autor: ~marcin [83.142.222.*]
    Skonsolidowany raport półroczny zawierający skrócone jednostkowe półroczne sprawozdanie finansowe:
    I półrocze 2011 – 30.08.2011 r.

III kwartał 2010 r.- 8.11.2011 r.

Zgodnie z § 101 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim Spółka podjęła decyzję o rezygnacji z publikacji raportu za II kwartał 2011 r.
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.