• Masakra na Helio Autor: ~leon [31.175.20.*]
    kurs jest najniżej od ponad roku, najbliższe wsparcie wypada w okolicy 9,60, tymczasem leci jak kamień w wodę - kompletny brak popytu

proszę o merytoryczne odpowiedzi - zakupiłem trochę w okolicach 15 zł, wydaje mi się, że firma ma perspektywy
  • Re: Masakra na Helio Autor: ~-laszlo- [89.206.32.*]
    zakupiłem za 13,40 i też mi się tak wydawało. Trzymam, bo firma informuje o wspaniałym okresie i zobaczymy. Jestem trochę rozczarowany fakt.
  • Re: Masakra na Helio Autor: ~Aldik [78.8.255.*]
    50% straty mądry jesteś? Ja kupię za 5 zł i zanim ty odrobisz będę miał 300% w kieszeni.
  • Re: Masakra na Helio Autor: ~leon [31.175.236.*]
    Póki co formuje się wsparcie w okolicy 10 zł.

Dlaczego NIE będzie 5 zł?

- kondycja spółki jest diametralnie lepsza niż przed budową nowego zakładu; spółka ma więcej aktywów i większe moce produkcyjne - to jest zupełnie inna spółka niż 2 lata temu
    - obecne, nazwijmy to, kłopoty są przejściowe - muszą powalczyć o rynek i zamortyzować koszty migracji, które są jednorazowe
    - już wy się nie martwcie, Wąsowicz ma łeb do interesów. Myślę, że wyciągną wnioski z nie do końca udanego debiutu bakalii premium - moim zdaniem powinni dostosować się do kryzysu i powalczyć o klienta dyskontowego, tak, jak to zrobiła Atlanta
    - pozornie niekorzystny parametr c/wk to wynik zdarzeń jednorazowych

- technicznie trend nadal spadkowy, ale rynek ekstremalnie wyprzedany - z każdym dniem spadków rośnie prawdopodobieństwo ich zniesienia - uważam, że wzrost będzie w granicach 30% i dopiero po korekcie wzrostowej będzie bakaliowy orzech do zgryzienia - trzymać czy predawać?

- ogólnie uważam że spółka jest "buffetowska" :)
  • Re: Masakra na Helio Autor: ~leon [87.207.193.*]
    No i mamy korekcyjne odreagowanie spadków. O tym, czy jest to oczekiwana zmiana trendu zdecyduje w dłuższej perspektywie rynek.

Rekomendacja: akumulować.
  • Re: Masakra na Helio Autor: ~prawie umoczony [91.192.165.*]
    Witam!
    Zakupiłem trochę akcji wczoraj i dziś rano. Nie znam spółki dokładnie i w zasadzie wszedłem bardziej spekulacyjnie, ale wydaje mi się że zła sytuacja na głównym i rekomendacja dla spółki utrzyma jeszcze przez jedną, dwie sesje dobre tempo wzrostu. Muszę przyglądnąć się bardziej szczegółowo bo walor wydaje się być interesujący na tle giełdy i można by go dłużej potrzymać.
    Pozdrawiam.
  • Re: Masakra na Helio Autor: ~leon [46.112.45.*]
    Hmm, na razie ten wzrost cieszy, ale obawiam się że to lekka "manipulacja" kursem. Wzrost, aby był trwały musi być powolny i systematyczny.
    Zasugerowałem się wzrostami z lipca tamtego roku. Ponieważ spółka przynosi dochód sezonowo spodziewałem się podobnej sytuacji. Zapomniałem jednak popatrzeć dokładnie w którym kwartale umiejscowiona była Wielkanoc. Nie narzekam, bo jak na początek po sprzedaży i odkupieniu akcji jestem na lekkim plusie, Zastanawiające jest jednak, jak niewielkimi środkami można tu sterować kursem, tu jest raj dla spekuły.
  • Re: Masakra na Helio Autor: ~leon [46.112.45.*]
    żaden raj dla spekuły - spekuła wybiera płynne spółki.

• Re: Masakra na Helio Autor: ~leon [79.190.214.*]
    No i historia zatoczyła koło - znowu jesteśmy na minimach. Zanegowanie praktycznie całego wzrostu źle wróży.
    Na niższych poziomach pojawia się popyt, może jest szansa na zmianę trendu.
    Patrząc na widoczne zlecenia na S to teoretycznie jednym przeciętnym wolumenem można dojść do 15-16 zł. Bardzo ciekawa spółka.
  • Re: Masakra na Helio Autor: ~leon [109.243.131.*]
    Wystąpić ubrani w Bakalie!

Niewykluczone dalsze uderzenia podazy przy niskiej płynności.
[x]
HELIO 0,00% 27,50 2025-10-20 16:29:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.