w pampersie gdy mu ktoś to podkupi
bo ma około 250 tys akcji jakie pieczołowicie uzbierał stają się bardzo tanie do odkupu.
robi to od dawna i ma znacznie większą średnią niż 1,20 zł.
Zasada jest prosta wystawia na pokaz 111111 lub 123345 szt. akcji
ciężko uzbieranych. Wystarczy mu je podkupywać w momencie wystawionego S.
Szybko się schował jak mu podkupiłem 6 K.
Nie zbiera po to żeby stracić tylko sprzedać wyżej to wiadome i proste
Jak mu zaczniecie podkupywać a nie wywalać jak stado baranów
to mu przestanie się opłacać. Długoterminowo i tak z tego będzie zysk.
Gdyby ktoś miał z 200 tys zł mógłby mu zrobić bardzo po nosie
Puścił kurs żeby zrobić trochę zamieszania na akcjach i wolumenu dzięki temu znów mu szybciej się uda zwiększyć pulę. Oczywiście jak mu oddacie swoje akcje.
dany debiut IPO na NewConnect
wtorek, 28 grudnia 2010 17:08 DT Informacje - Debiuty
Dzisiaj na rynku NewConnect odbyło się pierwsze notowanie praw do akcji spółki IPO S.A. Jest to 85 debiut w tym roku oraz 185 spółka notowana na alternatywnym rynku akcji.
Podczas prywatnej oferty objęli 1.250.000 akcji serii C. Cena emisyjna wynosiła 0,33 zł za jedną akcję. W wyniku emisji emitent pozyskał 412.500 zł.
Podczas debiutanckiej sesji papierami spółki IPO handlowano po cenie 0,69 zł, co oznacza wzrost o 109,09 proc. w stosunku do ceny emisyjnej.
IPO prowadzi branżowe portale biznesowe (m.in. ipo.pl, nowebiuro.pl, excluzive.pl, mystartup.pl). Jest również wydawcą raportów finansowo-biznesowych i organizatorem konferencji.
Skad wiesz ze on po 33 groni nie kupowal ?
Moim zdaniem manipulacja to byla jak oni wywalili ten kurs do granic mozliwosci a teraz spolka wraca do jakiejs realnej wyceny. Zreszta nawet dzis ktos wkleil art. o takich wałkach co robia, i to ksiazkowo na tej spolce mogli to robic, Emisja prywatna wiec mozna sobie wyciagnac kurs do poziomow jakich sie chce a pozniej wywalanko.
Zobacz sobie ze w wolnym obrocie jest duzo wiecej akcji niz ta emisja. Czyli zarobili na niej i wlasciciele i Ci co kierowana byla do nich emisja.
Tez go wczoraj czytałem i teraz pytanie czy to wogóle kiedyś urośnie :)
Żałuję że nie wywaliłem przy wyższych poziomach. Uśrednianie raczej w tym przypadku powoduje większą stratę.
Firma jest ogólnie OK bo wynik za I kw rewelacyjny.
Ale kurs jest sterowany i nikt z tym nic nie zrobi :(.
Ciekaw jestem czy to trudne aby zgłosić do KNFu
Ja uważam że to nowa taktyka grubasa - skoro dołowanie kursu batonem mu nie wyszło (bo było zbyt oczywiste) to zmienił taktykę na taką żeby zmusić leszcza do sprzedaży ze stratą a jeśli naprawdę wywala to w tym tygodniu powinien trochę podbić kurs.