• Gruby zaniża ale ... jeszcze poczuje sam mokro Autor: volky [80.55.164.*]
    w pampersie gdy mu ktoś to podkupi
    bo ma około 250 tys akcji jakie pieczołowicie uzbierał stają się bardzo tanie do odkupu.
    robi to od dawna i ma znacznie większą średnią niż 1,20 zł.

Zasada jest prosta wystawia na pokaz 111111 lub 123345 szt. akcji
    ciężko uzbieranych. Wystarczy mu je podkupywać w momencie wystawionego S.
    Szybko się schował jak mu podkupiłem 6 K.

Nie zbiera po to żeby stracić tylko sprzedać wyżej to wiadome i proste

Jak mu zaczniecie podkupywać a nie wywalać jak stado baranów
    to mu przestanie się opłacać. Długoterminowo i tak z tego będzie zysk.
    Gdyby ktoś miał z 200 tys zł mógłby mu zrobić bardzo po nosie

Puścił kurs żeby zrobić trochę zamieszania na akcjach i wolumenu dzięki temu znów mu szybciej się uda zwiększyć pulę. Oczywiście jak mu oddacie swoje akcje.
  • Re: Gruby zaniża ale ... jeszcze poczuje sam mokro Autor: ~dobieracz!!!! [46.134.136.*]
    sama prawda , też pisałem o wyrzucaniu na wyścigi jak się pokazało 200 na S
  • Re: Gruby zaniża ale ... jeszcze poczuje sam mokro Autor: volky [80.55.164.*]
    Postraszył i znikł
  • INFO Autor: volky [78.88.50.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=258135&_DocID=480238&_Site=ESPI&_CheckSum=-1156849756

CO to nam daje ?
    http://www.surfland.com.pl/

http://imageshack.us/photo/my-images/718/ipo572011.jpg/

Proponuję podać temat do jakiejś gazety w jaki sposób dochodzi do jawnej manipulacji kursem. W dodatku nikt z tego sobie nic nie robi.
  • Re: INFO Autor: ~Jolka [178.56.27.*]
    ta cała nc to mafijny układ skandal
  • Re: INFO Autor: ~lukee [188.33.43.*]
    dany debiut IPO na NewConnect
    wtorek, 28 grudnia 2010 17:08 DT Informacje - Debiuty

Dzisiaj na rynku NewConnect odbyło się pierwsze notowanie praw do akcji spółki IPO S.A. Jest to 85 debiut w tym roku oraz 185 spółka notowana na alternatywnym rynku akcji.
    Podczas prywatnej oferty objęli 1.250.000 akcji serii C. Cena emisyjna wynosiła 0,33 zł za jedną akcję. W wyniku emisji emitent pozyskał 412.500 zł.

Podczas debiutanckiej sesji papierami spółki IPO handlowano po cenie 0,69 zł, co oznacza wzrost o 109,09 proc. w stosunku do ceny emisyjnej.
    IPO prowadzi branżowe portale biznesowe (m.in. ipo.pl, nowebiuro.pl, excluzive.pl, mystartup.pl). Jest również wydawcą raportów finansowo-biznesowych i organizatorem konferencji.

Skad wiesz ze on po 33 groni nie kupowal ?
    Moim zdaniem manipulacja to byla jak oni wywalili ten kurs do granic mozliwosci a teraz spolka wraca do jakiejs realnej wyceny. Zreszta nawet dzis ktos wkleil art. o takich wałkach co robia, i to ksiazkowo na tej spolce mogli to robic, Emisja prywatna wiec mozna sobie wyciagnac kurs do poziomow jakich sie chce a pozniej wywalanko.
    Zobacz sobie ze w wolnym obrocie jest duzo wiecej akcji niz ta emisja. Czyli zarobili na niej i wlasciciele i Ci co kierowana byla do nich emisja.

i znalazlem ten art.

http://blog.parkiet.com/jarosz/2011/07/04/krotka-historia-z-newconnect-czyli-jak-fibak-z-dzoana-rakiety-odpalali/
  • Re: INFO Autor: volky [78.88.50.*]
    Tez go wczoraj czytałem i teraz pytanie czy to wogóle kiedyś urośnie :)
    Żałuję że nie wywaliłem przy wyższych poziomach. Uśrednianie raczej w tym przypadku powoduje większą stratę.
    Firma jest ogólnie OK bo wynik za I kw rewelacyjny.
    Ale kurs jest sterowany i nikt z tym nic nie zrobi :(.
    Ciekaw jestem czy to trudne aby zgłosić do KNFu
  • Re: INFO Autor: ~IPO [94.40.117.*]
    Ja uważam że to nowa taktyka grubasa - skoro dołowanie kursu batonem mu nie wyszło (bo było zbyt oczywiste) to zmienił taktykę na taką żeby zmusić leszcza do sprzedaży ze stratą a jeśli naprawdę wywala to w tym tygodniu powinien trochę podbić kurs.
  • Re: INFO Autor: ~Jolka [31.60.226.*]
    to straszne jak mozna zeszmacic super spółkę na swoje potrzeby gdzie jest knf
[x]
ELQ 8,39% 3,36 2025-09-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.