• kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~elvis~ [212.67.134.*]
    brać, brać brać..

albo oddawać póki jeszcze dobra cena
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~olek1234 [77.233.241.*]
    chyba za dwie za akcje, narazie spokoj do sierpnia, pozniej sie wyjasni co dalej, ale zapewne do gory pojdzie
  • chyba pomyliłeś spółki... Autor: ~obserwator [77.113.236.*]
    Kierunek na 20 zł to Kompap obiera a nie Police ;)
  • Re: chyba pomyliłeś spółki... Autor: ~anka [77.254.221.*]
    Kompapu jakoś nikt nie chce przejmować a na Police ostrza sobie zęby. Sam tu zaglądasz mając nadzieje na jakiś kąsek.
    Dlaczego mam Police - poniewaz mają zbywalnye produkty w okresie świetnej koniunktury w rolnictwie i dostęp do morza.....
  • Re: chyba pomyliłeś spółki... Autor: ~ss [217.97.212.*]
    tak ale takie pzrejecie i fuzje

to duze pzredsięwziecie orgaznizacyjne i strukturalne

zanim poukładają wszystko możemy pokisić się ze 2 sezony
  • Re: chyba pomyliłeś spółki... Autor: ~kamil.,. [77.255.123.*]
    piekny pakiet poszedl 175k,kupca znamy ,kto sprzedal?? czyzby SP???pozd
  • Re: chyba pomyliłeś spółki... Autor: ~ss [217.97.212.*]
    coś tam skubią i szły pakiety po 25 tys sz kilka

ale ATT sie nei śpieszą codziennie taniej

wiec po co przepłacać?
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~wpe [217.17.45.*]
    Ee tam, wiele zabawy ze zbijaniem kursu to Azoty nie beda mialy! Kazda ilosc ponizej ceny wezwania 11,50 bedzie wciagana przez innych uczestnikow rynku - do ugrania bedzie przeciez pewny zysk. Nawet jesli cena spadnie do 11 zl, to szybko znajda sie chetni po pewny zysk 50gr na akcji. A zatem sterowanie kursem ponizej 11,50 raczej Azotom sie nie uda. Widac to juz dzisiaj - obroty ok. 4,5 mln. Przy ostatnich spadkach wywolanych przez wezwanie (nie liczac pierwszych panikarzy) wynosily ok. 1-1,3 mln. Dzis jest 4x tyle!!! Proste jak slonce, po tej cenie to tylko brac, zwlaszcza ze cena wezwania moze ulec podwyzszeniu.
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~ss [217.97.212.*]
    niestety wywalają poniżej 11,50 ludzie prostaczki

powinni teraz wszyscy wycofac zlecenia spzredazy i niech Azotki kupuja po 15-20 zeta hehe ;)
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~endo2004 [89.73.251.*]
    Papier za ponad 3mln zmienił właściciela na poziomie 11,48-11,50 z czego jeden baton 2mln równiutko 11,50. Czyżby miało nie być podbitki na wezwaniu ????

Obroty duże, wskazują na to że niebawem przemówi minister Grad.......
    skarb państwa wymieni swoje udzialy miedzy dwoma spólkami :)

czyli skrb panstwa pzrejmuje spólke skarbu panstwa hehe ;)

tylko w PL witamy :)
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~max [83.25.174.*]
    ...żeby obie razem sprzedać za wyższą cenę.
    pie... jak potłuczony.
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~giovanni [213.238.93.*]
    Masz rację bo udział SP w Azotach przekracza 52%. Z tego wynika, że Grad chce wypompować pieniądze z Azotów i dalej kontrolować Police. Strategia " zjeść ciastko i mieć dalej ciastko". Może to oznaczać, że podwyżki ceny w wezwaniu nie będzie.
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~ka [77.87.0.*]
    przeciez widac po zachowaniu kursu ze podwyzszenia ceny nie bedzie, czym tu sie podnieca, po oficjalnym info o tym SP odpowie na wezwanie cena spadnie , i tyle w temacie, przestancie bujac w oblokach
    skoro oddają niżej to po co mają podwyższać

predzej obniżą niż podwyższa ;)
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~precz z debilami [79.185.17.*]
    Dnia 2011-07-06 o godz. 13:52 ~ss napisał(a):
    > skoro oddają niżej to po co mają podwyższać

predzej obniżą
    > niż podwyższa ;)

paj.... _u, glowa cie nie boli od proukowania teorii spiskowych?
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~ja [188.33.137.*]
    już bardziej pokrętnej teorii wymyślać się nie da. kto ci każe oddawać? na niektórych spółkach czerwono jak nie wiem, a ty wymyslasz nie wiadomo co, taniej nie bedzie chcesz to bierz, nie to inni wezma, nie martw się:)
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~szczawik [85.28.139.*]
    Z tym, że u nas czerwono jest od dwóch miesięcy. Mi już prawie cały zysk odparował, a końca tych spadków nie widać. Niby małe obroty, ale po raz kolejny 2% w plecy. Jestem zdecydowanie leszczem giełdowym i kwoty jakie inwestuję to dla większości drobne, ale wiem co kupiłem i założyłem sobie cenę za jaką chciałem te akcje sprzedać. Wygląda na to, że sobie jeszcze poczekam. A swoją drogą, czy ktoś może mi wytłumaczyć co się dzieje. ATT dają 11,50 a ludzie wywalają po 11,25 a jak tak dalej pójdzie to 10 z przodu też się pojawi. Czy ktoś ma jakieś racjonalne wytłumaczenie i kiedy możliwy powrót na poziomy 14,xx, pozdrawiam
    z gieldą tak juz jest

jak się wdepnie w gó..o
    nie tak latwo wyjsć

człwiek sobie powie jescze troszke niech urośnie jescze troszke

a tu jak sie zwali to konca nie widac

ogólnie kondycja polskiej giełdy jest do d..y

usa cal czas rosło a tu spadało

usa spada troszke a tu mocne spadki

• Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~precz z debilami [79.185.17.*]
    Dnia 2011-07-06 o godz. 17:50 ~szczawik napisał(a):
    > Z tym, że u nas czerwono jest od dwóch miesięcy. Mi już
    > prawie cały zysk odparował, a końca tych spadków nie widać.
    > Niby małe obroty, ale po raz kolejny 2% w plecy. Jestem
    > zdecydowanie leszczem giełdowym i kwoty jakie inwestuję to
    > dla większości drobne, ale wiem co kupiłem i założyłem
    > sobie cenę za jaką chciałem te akcje sprzedać. Wygląda na
    > to, że sobie jeszcze poczekam. A swoją drogą, czy ktoś może
    > mi wytłumaczyć co się dzieje. ATT dają 11,50 a ludzie
    > wywalają po 11,25 a jak tak dalej pójdzie to 10 z przodu
    > też się pojawi. Czy ktoś ma jakieś racjonalne wytłumaczenie
    > i kiedy możliwy powrót na poziomy 14,xx, pozdrawiam

wytlumaczenie - na gpw "inwestuje" kupa debili, ktora sie jeszcze powiekszyla przez wciagniecie w swiat finansow "akcjonariatu obywatelskiego" takze teraz to nic innego jak psychologia tlumu; ponadto na kurniku gpw jak zwykle brakuje kapitalu swiezego
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~Basia [83.168.108.*]
    Panowie było 15 i będzie 15. A jak patrzę co sie tu na zakładzie dzieje to będzie 20. Przecież biura maklerskie muszą się zapakować i inni. Tak to jest . Wieżcie mi że sama myślałam że zejdzie do 11.50. No ale to jest szulernia. Mówię po raz n-ty , trzymajcie spokojnie akcje i nie panikujcie, na Policach szykuje się po kupnie przez tarnów duże wybicie. II kwartał się skończył a dziś mamy 6 lipca i przez ten tydzień było od zatrzęsienia tirów i statek. Jak tak dalej pójdzie to przypuszczam że Police za ten rok zarobią kupe kasy. To wszystko było już wcześniej zaplanowane. Prezes przychodząc z Kędzierzyna do Polic miał przygotować Police do Konsolidacji z Tarnowem. Ogólnie facet ma jaja i robi dobrą robotę. Nie martwicie się, na jesieni wszyscy będziecie skakać ze szczęścia. Pozdrowionka!!!!
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~Endo2004 [89.73.251.*]
    Koleżanko a czym ty sie zajmujesz w tych policach ? Pytam z ciekawości....
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~Basia [83.168.108.*]
    Pracuje jako specjalista d/s........ w biurowcu Tecnicznym. I naprawde jestem spokojna co do moich zainwestowanych pieniędzy w akcje Polic. A kupywałam po 12,80. Już poraz czwarty. Pozdrowionka!!!!
    fuzja to połączenie

a tu ATT chce przejąć police czyli kupić

zatem nazwa policce zniknie

a czy bedzie wybicie to zalezy też od kondycji ATT bo potem nie bedzie dwóch oddielnych spólek tylko jedna

a wiemy ze ATT ma kłopoty uszkodzona linia produkcyjna wiec nie zarobili tyle
    ile chcieli

wiec z tym wybiciem bym sie tak nie podniecal

bo to powstanie spory moloch bardziej mi pachnie tu kiszeniem niż wybiciem

łatwiej sie wybija małym frimom niz ruszyć takie monstrum
    Dnia 2011-07-06 o godz. 21:07 ~ss napisał(a):
    > fuzja to połączenie

a tu ATT chce przejąć police czyli
    > kupić

zatem nazwa policce zniknie

a czy bedzie wybicie
    > to zalezy też od kondycji ATT bo potem nie bedzie dwóch
    > oddielnych spólek tylko jedna

a wiemy ze ATT ma kłopoty
    > uszkodzona linia produkcyjna wiec nie zarobili tyle
    ile
    > chcieli

wiec z tym wybiciem bym sie tak nie podniecal

bo
    > to powstanie spory moloch bardziej mi pachnie tu kiszeniem
    > niż wybiciem

łatwiej sie wybija małym frimom niz ruszyć
    > takie monstrum

jak zwykle "chlopska" logika i demagogia; bzdury bzdury bzdury a styl wypowiedzi ala znawca tematu! dzieki za wyjasniecie pojecia fuzja (mieliscie to na wieczorowych ostatnio?)
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~max [79.191.14.*]
    zamiast wypisywać bajki, zapoznaj się chłopie z tym co powiedziano na wspólnej konferencji w Policach.
    Police zostaną na giełdzie, zmieni się tylko podmiot kontrolujący, ze SP na SP, przepraszam na ATT;))
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~wpe [89.72.157.*]
    Nie rozumiem czemu oddaja po 11,25??? Czy beda oddawac nizej - pewnie tak! Ci, ktorzy zweszyli szybsze zyski na innych spolkach. Ale jednoczesnie znajda sie tacy, ktorzy zechca wejsc w PCE przy tych cenach i to wcale nie pod wezwanie, a po prostu korzystajac z promocji - do jesieni do zgarniecia duzo wiecej niz cena wezwania. Ja sam zgarnalem dzis troche po 11,46. Jak spadnie jeszcze, to znow przygotuje kase. Prawda jest taka, ze im wieksza bedzie roznica pomiedzy aktualna cena a cena wezwania, tym bardziej beda skupowane akcje. Na niekorzysc moze dzialac to, ze dopoki wezwanie sie nie zakonczy pce beda sie kisic. No nic, trzeba przejsc ten okres.
  • Re: kierunek 20 złotych do końca lipca !! Autor: ~rakieta [77.112.166.*]
    ja też dziś kupiłem prawie 50000
    -dziś naprawdę była okazja !!
    ...
    sytuacja na gieldzie jest neiciekawa

i raczej to przypomina koniec średnoterm tredu wzrostowego

spadaja nie tylko police popatrzcie na inne spólki
    Jerzy Marciniak, prezes Azotów Tarnów, mówił zaś wówczas, że jeżeli któryś z większych akcjonariuszy Polic uznałby, że jest gotów sprzedać papiery nieco drożej, zarząd zacznie się zastanawiać nad ewentualnym podwyższeniem ceny w wezwaniu. – Zaproponowana przez Azoty Tarnów cena jest atrakcyjna – mówi Kamil Kliszcz, analityk DI BRE Banku i przypomina o kwietniowej rekomendacji „sprzedaj” z ceną docelową 9,7 zł. Wtóruje mu Michał Buczyński z Millennium DM. – Sezonowość, spadek cen zbóż oraz wzrost cen surowców doprowadzi już w II połowie roku do istotnego pogorszenia wyników Polic, co zapewne wpłynie na niższą wycenę rynkową. W długim okresie spółka będzie się zmagać z konkurencją producentów zlokalizowanych w regionach o niskich kosztach wytworzenia – uzasadnia. Istnieje więc prawdopodobieństwo, że resort skarbu zdecyduje się odpowiedzieć na wezwanie.

jak spadnie do 9, 7 zgodnei z rekomendacją to w sumie niedaleko z 11 na 10 to tylko 1 złocisz
[x]
POLICE 0,00% 7,68 2026-05-20 15:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.