Pamiętaj że inwestorzy na NC załapują trochę wolniej ,
Nie posiadają swoich przemyśleń , działają stadnie np; veno
Na NC jest wielka prostota i wielka przesada
Tu żądzi psychologia działania w stadzie
Tu daleko nie zajedziesz
Jeśli zapakują po 6gr to zaraz ustawią blokadę na 7gr .
widać, że Prezes zdeterminowany aby szybko podnieść kurs do ceny z debiutu wiec myślę, że w przyszłym tygodniu możemy dostać miłą informacje, do tego USA odżywają więc myślę, że nie będzie tragedii :)
to prawda od prezesa bardzo dużo zależy niech stanie w końcu na wysokośći zadania i ogłosi ze skup będzie np do 20 gr to mamy mocną jazdę w górę i to mega szybką ale niech on zacznie działać w końcu!
Wszystko zależy od nowych akcjonariuszy no i od tego czy się szybko wysypią Ci którzy skupują za 5 a sprzedają zaraz za 6.
Od poniedziałku powinien być wzrost ale myślę że bardzo spokojny, dalej Spolka musi przekonywać rynek czyli nas że są podstawy do wzrostów ( realizacja założeń strategii), musząbyć fakty a nie "życzenia".
Drugi kwartał to potwierdzi ale kiedy będzie raport , najpóźniej ma być 14 sierpnia. Powinni jeśli mają takie dane ogłosić takie dane wcześniej, może i w lipcu.
a ja czekam na zupełnie coś innego mianowicie cenę do jakiej będzie skup :) to mocno ruszy kurs na północ jak pojawią się większe pakiety po stronie kupujących to będzie mocny sygnał do tego że kurs będzi eciągnięty faktycznie do ceny z debiutu - 25 gr ;)
oczywiscie ze bedzie kosmos, ale nie moge jakos znalesc informacji ze ma byc skup a tym bardziej nie slyszalem zeby kiedykolwiek ktos podawal cene docelowa takiego skupu. mozesz podac linka?
no pewnie tu masz link a niżej tekst
http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=BTG&id=18935&id_tr=1
Informacja dotycząca scalenia akcji i buy back akcji Spółki Blue Tax Group S.A.
Zarząd Spółki Blue Tax Group S.A. informuje, że - zgodnie z zaleceniami Komisji Nadzoru Finansowego z dnia 10.lutego 2011 - w następnym tygodniu zostanie wyznaczony termin Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki, podczas którego poddana głosowaniu będzie uchwała dotycząca scalenia wszystkich akcji Spółki Blue Tax Group S.A. W porządku obrad planowanego NWZA znajdzie się również uchwała dotycząca buy back. W ocenie Zarządu Blue Tax Group S.A. akcje Spółki są obecnie niedowartościowane, stąd plany dotyczące skupu akcji. Ogólnie działania te mają na celu stabilizację kursu akcji Spółki, a także wiarygodną wycenę Spółki.
Szczegółowe informacje zostaną uwzględnione w ogłoszeniu NWZA, po ustaleniu jego terminu, o czym zawiadomimy zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu ASO "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu"
Aaaa, scalenie. To wszystko jasne. Jeśli scalą 10:1 to rzeczywiście może cena ustabilizuje się na poziomie 25 groszy.
Pan prezes zamiast robic jakies niejasne ruchy i mówić o scaleniu może by tak zrobił coś sensownego a nie tylko zamieszanie. Na takim zamieszaniu akcjonariusze nie zarobią.
przecież jasno i wyraźnie w wywiadzie zaznaczył, że resplit jest planowany na koniec roku a na wzrostu kursu do 25 gr oczekuje już teraz ze względu na skrajne niedowartościowanie spółki.
dokładnie tak wzrostu kursu akcji oczekuje już teraz dlatego myślę że w tym tygodniu coś ciekawego zakomunikuje o czym też pisali ale sami sobie szukajcie ;)
Dzięki rob za życzenia , ale chyba już zauważyłeś że z tymi durniami daleko nie zajedziesz :>)
Ale życzę ci abyś jak najdalej zajechał .
Ci co dziś kupili po 6gr już wystawili blokadę na 7gr i pytam się czy to nie durnie ???????
żeby tyle zarobić muszą je sprzedać więc z pewnością nie jeden dzień!! a tym ze ustawiają od razu na 7 gr to blokują ale mam nadzieje że już jutro tego pożałują ;)
przy dolaczeniu sie tlumu mysle ze 15gr mamy szybko a to bedzie przykladem na to ze takie spolki jak D24 czy Stark Dev zrobia w najblizszej przyszlosci to samo czyli z 3-4 gr na 12-15gr