Pytanie jest -jak oni chcą się rozwinąć i stać się popularni jak infa podają z taką częstotliwością.Bierzcie przykład z PHOTON-tu dziś dopiero jest wysyp inf.ASTRO w takim zestawieniu informacyjnym tylko zraża do siebie swoich nielicznych akcjonariuszy.Brak mi słów na beznadziejną politykę informacyjną tej firmy.Wg. ich zapowiedzi do wakacji miało wystartować 6 kanałów.A tu nawet jednego nie ma, tylko gadki na FB że już zaraz,że wkrótce.Szkoda słów.
Dnia 2011-07-01 o godz. 14:52 ~debil gieldowy napisał(a):
> byly infa i co bylo? okazja do ewakuacji tylko
nie naganiaj
> bo bedziesz jeszcze glosniej kwiczal
to ma rosnac bez informacji do 100 haahahah bo jak sa dobre informacje to sp.... ze spolki !!!!!!!!!!!!!
czyli najlepiej niech nie ma ich w ogole !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daj spokój .Pojawiające się infa dają wyobrażenie o postępie działalności firmy.Jak sie nic nie dzieje to sie takiej firmy nie trzyma i tyle.Chyba że ty lubisz inwestować całkowicie w ciemno.Jak by coś pisali to każdy by wiedział czy dalej siedzieć czy nie,a tak przy każdej informacji jest wysyp bo na następną trzeba będzie czekać kilka albo naście tygodni.Oognet też przystopował z nowymi kamerkami -tak na marginesie.
Nie wiem jakich Ty informacji oczekujesz non stop. IR spółki powiedziało z grubsza w czym jest problem i tyle. W wakacje rzeczywiście nie ma sensu uruchamiać wszystkich kanałów.. Skoro photon jest taki zajebisty to idz na niego. Ups, czyżby w ciągu prawie półtora roku photon zjebał się o 50%?;>
Ps.w sierpniu mija 6 msc od przyznania koncesji na wiekszość koncesji i stracą ważność.I co mam dalej wierzyć że ruszą do tej pory z tymi kanałami?.A w kwesti PHOTON -to dobra firma i też ją mam-a polityka informacyjna bardzo dobra i pokazuje że oni tam naprawdę dużo robią i mają o czym informować.
Jest na co czekać. Gdyby Astro miało publikować taki bełkot na EBI o rozwoju 3D, rynku reklamy telewizyjnej, sprzedaży odbiorników 3D itp mielibyśmy 100 raportów miesięcznie..
To ciekawa ile procent bedzie od dzis za 6 msc.Jak podpisali umowe z POLTV to zaraz podali ale nadal nie nadaja.A wy sie łudzicie że zaraz ruszą w Polsce.Cisza w eterze bo g..o z tego będzie.Oby tylko do 10 doszło albo nawet 7
ja na tych akcjach kupionych najwczesniej mam ponad 1000% zysku. Trzymam je juz rok, jak widac cierpliwosc poplaca. I za zadna cholere nie potrafie zrozumiec tych ktorzy chcieliby zarobic jeszcze wiecej w dwa tygodnie.
Jest taka drobna różnica między tymi co zrobili 1000% a tymi co mają chwilowo kilkadziesiąt % straty. Debil, kkk, pg czy ja nie mają powodów do paniki, psychika im się nie pierdoli, tylko cierpliwie mogą poczekać dalej xD
Napisałem co najmniej 7 zł i wiekszy popyt a nie w porywach300-500.Bedzie 1000 proc a ty możesz sobie dalej p..lić o T-Mobile(chore bajdolenie) i robisz tym z siebie prawdziwego d..la
Dnia 2011-07-01 o godz. 17:56 ~debil gieldowy napisał(a):
> dla takich jak ty istnieje cos takiego jak PKC - ale nie
> panikuj, nie zwalisz kursu swoim
> "pakietem" ;)
niby udajesz inteligentnego ale tak na powaznie to chyba klase robotnicza prezentujesz, osobisice jak mialbym taki zysk i tyle akcji co Ty to nie siedzialbym calymi dniami na forum bankiera i bawil sie w dyskusje tego typu jak to robisz,
na NC nie ma zlecen PKC, ochlon w koncu i przestan pisac o swoich wizjach o sloncu i t-mobile
tzn istnieje jeszcze mozliwosc ze spowodowane jest one nieprzyjaznymi dzialaniami ze strony pewnej osoby ale jak wiadomo relacje te sa takie od dawna i inna polityka informacyjna jakos wczesniej nikomu nie przeszkadzala
jedno zdanie IR mnie do takich wnioskow sklonilo jak chcesz wiedziec
co do mojego przesiadywania na forach to bierze sie to glownie z przyzwyczajenia jak i faktu ze sporo informacji odnosnie spolki pojawia sie poza EBI i ESPI
nie wiem czy jest PKC na NC, kiedys nie bylo ale mialem jakies infa z DM ze cos zmieniaja; nie uzywam takowych wiec kwestia ich dostepnosci na tym rynku jest mi nieistotna
jak sie zaczyna taka dzialalnosc to z biznesplanem, w ktorym na pewno byli okresleni odbiorcy tych 10 kanalow TV jak i tez sposob ich rozpowszechniania. I jezeli IR napisalo ze na tym etapie jest duzo lepiej (niz przewidywal biznesplan) to co moze znaczyc owo "duzo lepiej"? bo z tego co widac wcale nie chodzi o terminy, a kablowki chetnie przyjmuja nowe proggramy bo to dla nich dobra metoda podwyzszania oplat ;) wiec co to jest owo "duzo lepiej" ?
3D to element marketingowy i haczyk dla kablowek aby zechcialy miec te programy w swojej ofercie - dla wielu Polakow odbior 3D wiazac sie bedzie z koniecznoscia zakupu nowego odbiornika, wiec nie spodziewalbym sie jakiejs eksplozji
Niby tak, ale wysokość opłat abonamentowych z pakietów specjalnych w dużym stopniu niweluje mniejszą liczbę użytkowników. Za taki pakiet 3-5 kanałów 3D kablówki będą mogły liczyć sobie nawet kilkadziesiąt zł..
No to faktycznie widać tu powiązania z T-Mobile))).Jak idzie im tak dobrze to niech to udowodnią.Czy akcjonariusze to idioci żeby tak ich mamić.Tu są zainwestowane nasze pieniądze w realu a nie w wirtualu i takie teksty powinny miec potwierdzenie.W przeciwnym razie nie dziwi mnie ta cisza informacyjna.
im mniej inf tym kazde ma wiekszawartosc i wplyw na kurs, teraz powinne mam nadzieje sie pojawiac informacje odnosnie prospektu emisyjnego, malo ich trafia do KNF wiec nie powinni jego dlugo zatwierdzac, a sam prospekt bedzie na pewno oparty na DI, wiec nie trzeba go bedzie pisac od podstaw