czy ktos chce sprzedac?wystawiam jeszcze dzis kupna,ale szkoda mi kasy blokowac na calodzienne stanie wiec decydowac sie bo inne spolki tez wolaja jesc..
sprzedawac bo nie ma casu na pierdoly
szczyptę wariactwa
głód świata
odwagi kropel kilka
szczerości listki
owoc dojrzałości
suto podlać wyobraźnią
na koniec adrenalinką doprawić
i mocno zamieszać.
Matka ( Fasing) i corka ( MOJ ) po 0,6 WK. Mamuśka bardziej skora do wzrostów , córcia leniwa do bólu. Zapewne obie z extra wynikami za 2011. Czekam na 30-40 % wzrostu jednego dnia jak to MOJ ma w zwyczaju.
moj sa-od poczatku debiutu prakycznie caly czas na plusie.nawet placil dywidende.oprocz dzialanosci podstawowej spolka skupuije nieruchomosci w katowicach-juz ma ok.7 ha.ladny bankrut nie ma co.sluchajcie sie dalej ojcow dyrektorow/pozdro
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd MOJ S.A . (Kupujący) informuje ,że w dniu 30 czerwca 2011 podpisał w formie aktu notarialnego " Umowę kupna - sprzedaży" na mocy której Emitent nabył od spółki KARBON 2 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Katowicach nieruchomość stanowiącą działkę gruntu o łącznej powierzchni 2,4230 ha zlokalizowanej na terenie miasta Katowice. Nieruchomość ta jest wolna od aktualnych obciążeń , praw i roszczeń osób trzecich oraz wad prawnych i nie posiada dostępu do drogi publicznej .
Zakupu nieruchomości dokonuje się w związku z zamierzeniami inwestycyjnymi Kupującego , na powiększenie posiadanej już nieruchomości sąsiadującej i mającej dostęp do drogi publicznej.
Emitent zobowiązał się w umowie do zapłaty za w/w nieruchomości 3 610 270 zł w terminie do dnia 14 lipca 2011 r. Cena transakcji jest ustalona w oparciu o wycenę rynkową . Zapłata może nastąpić w drodze kompensaty, poprzez potrącenie wymagalnych wzajemnych wierzytelności oraz gotówką. Emitent planuje sfinansować zakup ze środków własnych. Kryterium uznania umowy za znaczącą jest jej wartość , która przekracza 10 % kapitałów własnych Emitenta.
ta malutka spoleczka od poczatku debiutu pare lat caly czas na polusie mimo bess swiatowych.nie wydali w kryzysie 20 mln z ipo na przejecia i tego szkoda a teraz za to skupuja sobie nieruchomosci w katowicach-ostatni komunikat-kupili prawie 2.5 ha za 3.6 mln zl-moj ma naprawde gleboka kieszen.a ze marazm to tym lepiej -tylko akumulowac.ale co maja w glowkach sprzedajacy
a ja dzisiaj wbrew ojcom dyrektorom kupilem z pensji za 4 tys moja po 2.6 ale 400 zst jeszcze na kupi.po tych cenach moge brac miesiacami.mi sie nie spieszy ale wiem ile tu jest umordowanych ludzi grubo wyzej.motto-cierpliwy kamien ugotuje
-kris b ,zauważyłem ,że interesujemy tymi samymi spółkami,jest twój wpis na "Relpolu".Też ten Relpol pilnuję żeby mi za mocno nie uciekł.Tylko nasza gpw, to blokowanie i szlifowanie psychiki drobnicy. Jak jeszcze długo ? Jednak Moj dziś na 2,7przyblokowali większym zleceniem i nikt nie chciał ich ruszyć.Póki blokują to jest dobrze,bo ryzyko jest minimalne.Ciekawe ile oni mogą jeszcze mieć zapasu akcji? Blokują praktycznie na większości małych i dobrych spółkach. Obserwuję Patentus,też blokują -tragedia. Doprowadzili do takiego stanu,że nikt nie podłącza się do handlu,a im tylko w to graj bo mało tracą akcji.
masz racje patentus tez ostro zlany i jak zwylke bez obrotu.ale w porownaniu z mojem wskaznikowo duzo drozszy.ale ma duzo lepsze wyniki.ale tam kadra moze sypac bo obejmowali akcje duzo taniej.a z tymi chinami wyglada na scieme.potegi odchodza powoli od atomu-zostaje wiec wegiel i gaz ale zagrozenie idzie od unii-majstruja znowu przy co2.ale po tych cenach spolki okolgornicze to male ryzyko/pozdro
wskażnik c/wk Patentus ma dużo gorszy. Zleceniami tak samo żonglują jak i na Moj,przypuszczam ,że to zaprogramowany automat.Ostatnio przejrzałem arkusz sprzedaży na Moj to on jest słabo zapełniony. Czyżby brakowało im akcji? W dół też za bardzo nie pchają i nie przerzucają, tylko po południu ustawiają zlecenia kupna i zmniejszają widełki.Im grunt pod nogami też się pali,a odpuścić nie ma jak.!!! Poczekamy zobaczymy??