• nic nie słychac? Abes trzymasz się? Autor: ~Aldabert [79.163.108.*]
    j.w.
  • Re: nic nie słychac? Abes trzymasz się? Autor: ~peaker [95.40.35.*]
    Ja się trzymam :)

Alkal to dobra spolkach o mocnych fundamentach. Jednak jest to spółka mała, więc raczej duży inwestor się nie nie zainteresuje, tak zeby skupowac akcje z rynku. Na NC duży wpływ na notowania mają inwestorzy indywidulani, a oni raczej podążają za aktualnymi, mocno rosnącymi "smieciami", na ktorych mozna szybko zarobic. Jedyne co pozostaje to cierpliwie czekac. Moim zdaniem inwestycja w Alkala, przy zalozeniu, ze nagle nie pojawi sie owczy ped na kupowanie akcji tej spolki, jest raczej inwestycja dlugoterminowa, co najmniej 1/,2 lata. Ostatnio slyszałem że, podobno w domach maklerskich zaczynaja/mysla nad zartrudnianiem analitykow zajmujacych sie NC, a oni raczej patrza na fundamenty. Bez watpienia Alkal nalezy do spolek o przyzwoitych fundamentach, ktora zasluguje na uwage. Jezeli sytuacja ekonomiczna sie nie pogorszy i budownictwo nadal bedzie sie rozwijalo w takim tempie jak obecnie, to wydaje się, że również Alkal będzie sie dynamiczne rozwijał. A czy znajdzie to odzwierciedlenie w kursie, to już nie wiem. NC jest specyficznym rynkiem, na którym fundamenty niekoniecznie maja duzo do powiedzenia.

Pozdrawiam
  • Re: nic nie słychac? Abes trzymasz się? Autor: ~Aldabert [79.163.108.*]
    witam,
    w pełni się z tobą zgadzam, z małym zastrzeżeniem, że jednak fundamenty jakieś znaczenie mają. Pojawiają się kontrakty i nawet tu kurs "rusza".
    pozdrawiam
  • Re: nic nie słychac? Abes trzymasz się? Autor: ~peaker [95.40.35.*]
    No rzeczywiscie, jakis znaczacy impuls moze spowodowac wzrost kursu.

Są na GPW i NC jakies podobne spolki do Alkala, które zajmują się tym samym ?

Z jednego z ostatnich raportów bieżących: "Harmonogram realizacji inwestycji przewiduje budowę zakładu stolarki aluminiowej oraz lakierni proszkowej do końca IV kwartału 2011 r. oraz uruchomienie działalności operacyjnej tych zakładów do końca I kwartału 2012 r.", wiecie cos wiecej na temat tych inwestycji ? Czy budowa już w ogóle ruszyla? IV kwartał to to już w gruncie rzezy niedługo.
  • Re: nic nie słychac? Abes trzymasz się? Autor: ~abes [89.229.137.*]
    cześc chłopaki, wciąż jestem z Wami ;)
  • Re: nic nie słychac? Abes trzymasz się? Autor: ~Aldabert [79.163.109.*]
    cześc,
    miło, nie dziękuj, niedługo się odkujemy i możemy spotkac się na jakieś wino albo piwo. Wdziałeś dzisiaj, korekta na szerokim, niby zjechało, ale zaraz wróciło. Osobiście ja będę jeszcze dobierał. Alkal nie ma i nie bedzie miał nic wspólnego z Grecją ani też z innymi krajami PIGS tylko z solidną gospodarką niemiecką, lokomotywą Unii, zresztą Grecja według niektórych analityków jest już bankrutem, ponieważ nie jest w stanie regulowac swoich zobowiązań i jest to zdyskontowane w kursach spółek. Natomiast tworzy to okazję do dobrania. Jak pisałem na nc takich spólek jest może 5 do 10%. Solidnych, a nie wydmuszek, lepiej zbierac, a nie skakac po jakiś wynalazkach. Moim zdaniem liczy się zysk, a przyjdzie czas, że obecna nasza sytuacja będzie bez znaczenia.
    co myślicie?
    pozdrawiam
  • Re: nic nie słychac? Abes trzymasz się? Autor: ~abes [80.50.55.*]
    trzyma mnie tu niezwykle ciekawa strategia, choć jak mówiłem, martwi płynność. ale taki jest nc-leszczyna pobiera co nagle odskoczy 5% i oddaje jak zobaczy -3% ;)

Alkal nie jest moją jedyną inwestycją, choc przyznam, że najpokaźniejszą ;) obecnie mam tu 55% portfela. kazdy komunikat s-ki mówi "poczekaj, najlepsze przed nami". przestałem biadolić bo to nie ma sensu. nie zarzekam sie jednak, że będę czekał tu na astronomiczne ceny za akcję, ale zarobic zamierzam, byc może nie raz.

poza tym z zainteresowaniem patrzę na węgiel, cholernie duzo zaczyna się dziać,zarówno na nc (GPH, Szar) jak i na głównym (Famur, JSW). Alkala póki co nie dobieram, obecny pakiet mi wystarczy. i wciąz czekam na info o inwestorach. konkrety juz muszą być, bez nich żadne prognozy nie byłyby do oszacowania. a cisza??? pieniadz ja lubi ;)
[x]
ALKAL 0,00% 0,42 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.