" Do końca czerwca sąd powinien ostatecznie rozstrzygnąć sprawę - mówi Wojciech Faszczewski "
CZY W KONCU NASTAPI PRZEŁOM W PEPEESIE ..???
i jak to wpłynie na kurs akcji ...??
CZY PO LATACH W KONCU NASTAPI POROZUMIENIE ...??
" Midston nie jest zainteresowany utratą pozycji w Pepeesie i rozwodnieniem akcjonariatu - mówi Katarzyna Bilewska z kancelarii Salans, pełnomocnik Midston Development. "
http://pb.pl/a/2011/05/10/Przelom_w_Pepeesie
JAK WIDAC MIDSTON nie chce tanio oddac sterów w spolce ...??
JAKI PRZEWIDUJECIE WYROK SADU , wpisywac sie smialo,
do konca czerwca zostało tylko 4 sesje , wiec jest pod co grac ...?)))
Ta nie jest zainteresowany rozwodnieniem akcjonariatu, sorry ale myślę, że Gierowski próbował przeprowadzić w Pepeesie to samo, co wcześniej w perle, tam właśnie rozwodnił akcjonariat. nie wiem co dla spółki lepsze, z jednej strony kurs sie na pewno posypie jesli Midston utraci głos, ale z drugiej strony będzie to jednoprazowe cięcie i potem może wyjdziemy na prosta, a tak to takie cyrki będą w nieskończoność, dopóki ten człowiek i jego spółeczki będą mieć wpływ na pepees.
Zarząd Przedsiębiorstwa Przemysłu Spożywczego "PEPEES" S.A. ("Spółka") powziął wiadomość, że Sąd Okręgowy w Białymstoku odrzucił pozew Spółki przeciwko Midston Developments Limited ("Midston") o ustalenie, iż Midston nie ma prawa wykonywania prawa głosu z akcji spółki, z uwagi na brak jurysdykcji Sądu polskiego do rozpoznawania sprawy przeciwko spółce cypryjskiej.
Jak bys nie zauwazył to to info jest z 2010 r. nie wiem czy to twoje niedbalstwo czy robisz to z premedytacją, ale proponuje uważać bo manipulowanie informacjami jest karalne. Decyzja zapadnie dopiero 30 czerwca:
Parkiet
27-06-2011, 07:44
30 czerwca sąd apelacyjny w Białymstoku wyda wyrok w sprawie wniosku Pepeesu przeciw głównemu akcjonariuszowi spółki, Midston Developments - czytamy w "Parkiecie".
Pepees domaga się ustalenia, że Midston utracił, ze względu na liczne naruszenia giełdowych regulacji, prawo głosu z wszystkich posiadanych akcji Pepeesu.
i mam nadzieję, że Midston i stojący za nim Gierowski dostaną po tyłku, jesli w Polsce liczy się cos takiego jak etyka w biznesie, nie mozna sobie swobodnie manipluować akcjonariatem jak się chce, czy to w Pepeesie czy Perle, bo to się odbija na kursie i to dotyczy tez mnie pojedynczego akcjonariusza. Nie zyjemy na Dzikim Zachodzie.
według mnie sad uzna ze mids... nie ma prawa głosu ..?
i wowczas nie bedzie mial innego wyjscia jak dojscie do porozumienia
(lub jezeli nie), to bedzie zbieral akcje z rynku aby nie utracic wiekszosci
po nowej emisji .....?? nastepnie rubicon otrzyma warranty i dalej jazda ...? po branzowego
Przeciez juz w maju mialo dojsc do porozumienia, a skoro to ma byc juz ostateczne
rozstrzygniecie w sadzie, to dlatego chyba sie wstrzymali z rozmowami do wyroku sadu ..
jak bedzie negatywny wowczas rozmowy o zakonczeniu konfliktu beda faktem ...?)))
Wcześniej czy później dojdzie do uporządkowania spraw w akcjonariacie, a przed PEPEES-em kolejny rok naprawdę niezłej koniunktury i wysokich zysków.
Fundamentalnie spółka znakomita. Myślę, że niedługo ponownie znajdzie to odzwierciedlenie w kursie akcji PEPEES-u.
No dojdzie, ale mam nadzieję, że na korzyść Pepeesu, a nie Midstona i Gierowskiego. Dopiero wtedy można będzie się przestac przy okazji każdego wlanego bać się o kurs spółki, bo jeszcze tylko tego brakuje, żeby jak w Perle zwołał walne bez informowania o tym innych akcjonariuszy bo juz i takie cyrki były. Choć tych http://www.rp.pl/artykul/657150.html to chyba rzeczywiście nic nie przebije
Autor: ~endo2004 [80.188.127.*], 2011-06-27 08:12
MIDSTON z prawem głosu, docelowo ktoś przejmuje ich pakiet akcji i wtedy rajd. Ponadto sądzę, że wyrok może nie ujrzeć światła dziennego w czerwcu ...
Czyżby moja prognoza o braku wyroku w czerwcu miała się sprawdzić? ;)
Dnia 2011-07-01 o godz. 15:46 ~Grandt napisał(a):
> endo
wedlug Ciebie orzeczenie sadu nie ujrzy swiatla
> dziennego ....)))
a co dopiero prognoza ....
wrozysz z
> fusow , czy co ..?
Przeczytaj uważnie. Pisałem ze w czerwcu nie będzie orzeczenia - tak sie stało. Będzie w lipcu, potem prognoza. Miałoby to sens.