• A ja mam pytanie do j... PZU? Kiedy strzelicie sobie w drugie kolano? Autor: ~Olo [83.16.47.*]
    Co to za fundusze, co to za zarządzanie? Co to za system,że inwestor strategiczny j... kurs aż huczy!
  • Re: A ja mam pytanie do j... PZU? Kiedy strzelicie sobie w drugie kolano Autor: ~bbauto [85.193.234.*]
    Odpowiedz sobie wcześniej na pytanie czyje to pieniądze są (zainwestowane) umoczone w akcje Dębicy? To nie są pieniądze PZU - to jednostki funduszy TFI i OFE zarządzane przez PZU a nie do PZU należące. Nie ma napływu kapitału do TFI, do OFE też nie bardzo. Czyimi pieniędzmi mają oni niby podnieść kurs? Swoimi? Po co? Przecież nie zarobią na tym a jedynie podniosą wartość jednostek, których nie są właścicielami a jedynie nimi zarządzają. TFI i OFE dostają prowizję od napływu środków i za zarządzanie, nie za zarabianie pieniędzy.
    Sam mam akcje Dębicy i dobrze mi z tym, nie napalam się na żadne wezwania - co roku będę otrzymywał dywidendę i być może kiedyś kurs sam wzrośnie bo inni uczestnicy rynku zauważą, że to jedna z najzdrowszych spółek na GPW. Akcje Dębicy traktuje jako pewną lokatę kapitału na starość.
  • Re: A ja mam pytanie do j... PZU? Kiedy strzelicie sobie w drugie kolano Autor: ~Olo [83.16.47.*]
    Z całym szacunkiem, Twoje inwestycje to Twoja broszka, ale to co piszesz o TFI prowizjach i napływie kapitału to herezje, nie będę tego tłumaczył. Niech wytłumaczy się prezes funduszu z tego,że akcje kupował na górce , a teraz tylko może popisać na tzw. BERDYCZÓW.
[x]
DEBICA -0,37% 81,00 2025-12-23 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.