Wróciłem z wakacji a tu jakieś wezwanie, jakieś spadki, jakieś naganianie na sprzedaż :) Widzę ze sporo się dzieje wokół spółki... sporo szumu, informacji, dezinformacji.
Sądzę że wezwanie dojdzie do skutku, po jakiej cenie tego się pewnie dowiemy niebawem, sądzę, że nie będzie podbitki przez AZOTY.
Jeżeli ten scenariusz się sprawdzi to rzeczą naturalną jest to, ze kurs musi finalnie opaść na poziomy 11.xx tak aby strona sprzedająca pakiet 66% mogła odtrąbić sukces sprzedaży po dobrej cenie.
Dla Nas oznacza to niestety chude tygodnie, po których przyjdzie upragnione ukojenie nerwów ;)
Myślę że narazie będzie kiszonka w okolicach 12 zł. Dopiero po przejęciu Polic przez Tarnów zacznie kurs powoli odbijać sie do góry. Cały czas podtrzymuje że na jesień kurs będzie oscylował między 18-20 zł. Muszą sie spieszyć z tym wezwaniem bo zysk za półrocze ma być ponoc przyzwoity. Do tego druga nitka instalacji amoniaku rusza niebawem i mają sprzedawać do tarnowa. Teraz tylko dokupować akcje. Pozdrawiam.
Dnia 2011-06-21 o godz. 13:34 ~elszo napisał(a):
> ...no i ruszy nitka Fespolu 14:)
wraz z siarczanem ruszył się też w między czasie kurs... strona popytowa strasznie uboga w akcje co być może zwiastować zieloną końcówką sesji. Poza tym wygląda na to że spory pakiet zmienił dziś właściciela w wymianie po 12,50.
Nie wiem,czy tytuł jest cytatem,ale jeśli nie to brawo za pomysł ;). Myślę,że wiele osób powinno sobie go wziąć do serca :). A dziś jak widać,tymczasowe zatrzymanie spadków...przynajmniej dziś ;].
Produkcja amoniaku w Policach dla Tarnowa to genialny pomysł - szczególnie transport tego produktu na odległość 850 km :( . A z wezwaniem to jak z inwestorem katarskim dla stoczni ?
Dzisiejsza sesja wygląda mizernie pod kątem obrotów, warto zwrócić uwagę na duży pakiet (40K), który poszedł po 12,70. Kurs rośnie przy małym obrocie, więc nie ma się czym podniecać, sama wymiana dużych pakietów (wczoraj i dziś) może świadczyć, że czeka nas niebawem jakieś ciekawe rozstrzygnięcie ;)
No z tymi sygnałami to trzeba się z Tobą zgodzić...bo tak to właśnie technicznie wygląda. No ale cóż,w ramach ciekawostki powiem wam,że ostatnia "szóstka" w Lotto padła w... Policach! Może szczęśliwy gracz zaopatrzy się w akcje PCE za 3 mln zł :)))...no cóż,chyba po prostu trzeba nam czekać,a na razie to skupić chyba się warto na JSW. :) Dziś dzień bez sesji,ale ciekawe co będzie w piątek na naszym papierze...
Co za głupole będą więc teraz kupować od sprzedających jak widome jest tak z wykresików że czekają nas spadki...nawet spekulant daytrader tu nie zarobi.
Chemia ma być prywatyzowana po cenach powyżej WK to raz. a jak nie będzie prywatyzowana to dywidendy w przyszłym roku maksymalne do pobrania.
Na azotach i policach wszystko się rozegra po wynikach wezwania i cenie emisyjnej azotów.