• MWT? Autor: ~krecia [91.150.222.*]
    Spadliśmy mocno. Co dalej?! Bez jakiegoś dobrego infa nie ruszymy.... Jak myślicie, jaki będzie scenariusz ne ten tydzień, bo coś kiepsko to wygląda, obroty małe, jak ktoś przed chwilą wystawił na S 2k to kurs od razu spadł jeszcze niżej , bo boją się brać. Pozdrawiam.
  • Re: MWT? Autor: ~MWT [93.105.159.*]
    FIBAK CHYBA DZISJAJ GRA
  • Re: MWT? Autor: zezik1234 [194.106.193.*]
    Witam.
    Testujemy wsparcie na 15 i trochę trzeszczy.
    Na zamknięciu jak spadniemy poniżej 15 to lecimy na 13,8 ale wtedy dużo będzie wyskakiwać.
    Przydał by się jakiś impuls - może Jeździec by się pojawił :)
    Pozdrawiam
  • Re: MWT? Autor: ~Liza [85.221.149.*]
    Ktoś rysuje :-), ciekawe kto?, ktoś pisał na forum że Wytworzyła się formacja potrójnego dna. To prawda!. Dwa dołki znajdują się na 15,03 i dzisiaj osiągneliśmy trzeci, też na 15,03. Teraz czekać na troszkę wieksze obroty. Zobaczymy co z tego będzie
  • Re: MWT? Autor: ~Jacek [79.191.3.*]
    Problem w tym że trend wzrostowy zostaje właśnie przełamywany.
    Według mnie idziemy na 13,80 droga staje się otwarta.

Pozdrawiam.
  • Re: MWT? Autor: ~Liza [85.221.149.*]
    Właśnie jeszcze nie przecieliśmy lini trendu. Mam przeczucie ze tu naprawde znajduje sie formacja trzeciego dna .Zobaczymy , coś tam wpadło , chyba jesszcze cos dokupię
  • Re: MWT? Autor: ~krecia [91.150.222.*]
    Chyba się obronimy; teraz przydałaby nam sie albo umowa, info albo faktycznie Jeździec (nie przypuszczałam że to napiszę!). Pozdrawiam.
  • Re: MWT? Autor: ~kamil..,.. [82.16.200.*]
    Jednak poziom 15 nie wytrzymal,zobaczymy co bedzie jutro,patrzac na usa zapowiada sie bardzo dobrze,info o zbyciu 54k akcji przyczynilo sie do tych spadkow,nabyli akcje za 10 gr a sprzedali za ponad 15 dobry interes zrobili,pocieszajace jest ze ktos kupil te akcje i to powyzej kursu ktory mamy teraz. Jutro +10 pozd
    Kamil, wskoczyłeś znowu czy obserwujesz? Mam coś złe przeczucia co do naszej przyszłości, nie wiem dlaczego, ale ten brak umów w stosunku do zeszłego roku daje do myślenia. Na razie tu siedzę, ale chyba nadchodzi pora powolnego rozstania z tą spółeczką. Mam nadzieję, że jutro będzie to +10, bo jak nie, to będzie źle. Pozdrawiam.
    Tak sie sklada ze znowu tu jestem,kupilem w piatek 500 akcji po 15,8 wydawalo mi sie bardzo tanio,obstawialem ze odbijemy sie od tego poziomu,ale jednak bylo to zbyt oczywiste zeby moglo stac sie faktem,ostatnio siedzialem tu ponad pol roku jak nie dluzej. Pamietam ze jak we wrzesniu zeszlego roku kupilem spory pakiet po 17,7 jakos tak ,troche to trwalo zanim sprzedalem ,ale udalo mi sie ponad 20 zl opchnac. Mam nadziej ze tym razem nie bedzie tak samo,praktycznie zero umow,nie wrozy to dobrze Badzmy dobrej mysli pozd
    Ja jestem tylko jeszcze ciekawa tych wyników za IIQ i tego w jakiej mierze te prowizje zmienią wyniki, bo inaczej to nie bedzie "różowo". Pamiętam jak kiedyś co kilka dni była nowa umowa, a teraz smutno jakoś tutaj...
    Pocieszające jest, że to nie Quercus sprzedał te 54k tylko Vice; miał prawo, a ktoś kupił, tylko że jak to ktoś nadziany, to może akcje zakopać i na kilka lat, a kurs może dalej dołować, bo generalnie na giełdzie sama czerwień i nic dobrego sie nie zapowiada. Nikt nie chce tego poweidzieć wprost, ale jak Grecja ogłosi bankructwo, to efekt domina murowany.

A tak odchodząc od tematu, to w dzisiejszym Wprost piszą, że Pan C. właśnie wydał kilka dni temu książkę "Biznes po prostu". Podobno hit; wypowiadają się na forach, że jest to dobry poradnik jak sie dorobić i pisze to z własnych doświadczeń. Jutro idę kupić!
    Pozdrawiam.
    Jesli Grecja zbankrutuje,to faktycznie nie bedzie zbyt ciekawie,Argentyna zbankrutowala przy znacznie mniejszym zadluzeniu, tyle ze miala wlasna walute,a to robi duza roznice,mysle ze Unia nie dopusci do powtorki z Lehman Brothers,zbyt wiele wpakowanej kasy ,oznaczalo by to druga recesje ,co stalo by sie z naszym mwt az strach pomyslec. pozd
    Historia Lehman Brothers chyba się nie powtórzy, bo Niemcy do tego nie dopuszczą, ale banki europejskie posiadają obligacje greckie i jeśli by zbanktutowali, to banki muszą zapisać je jako stratę. Na naszym MWT na razie jest 15, ale na tym poziomie jest duża sprzedaż, co widać na TKO. Zobaczymy co będzie dalej, albo straszą albo wyprzedają. Pozdrawiam.
  • Re: MWT? Autor: much00l [95.41.24.*]
    TRZYMAĆ !!!
    Trzymamy!!!
  • Re: MWT? Autor: ~karozen [89.72.251.*]
    Dnia 2011-06-21 o godz. 09:12 much00l napisał(a):
    > TRZYMAĆ !!!
    Pocieszyłeś mnie tym jednym słowem. Myślę, że masz jakieś podstawy by tak twierdzić (?).Ja trzymam swój pakiecik chociaż jestem już 10% do tyłu, pozdrawiam.
  • Re: MWT? Autor: much00l [199.253.99.*]
    ja mam zakup po 16,80 ale trzymam.
  • Re: MWT? Autor: ~pimpek [83.17.171.*]
    ja to widzę, ze jest jakos dwóch gości o baaaardzo słabych nerwach którzy się licytuja który niżej sprzeda, jakimis pakiecikami po 170sztuk., a ktos na tym korzysta:)
  • Re: MWT? Autor: ~karozen [89.72.251.*]
    Dnia 2011-06-21 o godz. 10:18 ~pimpek napisał(a):
    > ja to widzę, ze jest jakos dwóch gości o baaaardzo słabych
    > nerwach którzy się licytuja który niżej sprzeda, jakimis
    > pakiecikami po 170sztuk., a ktos na tym korzysta:)

No właśnie, korzysta kupujący bo najniższy kurs zamknięcia w tym roku był 14,49 w dniu 18.01. Większość kupiła znacznie drożej, a więc sprzedaje ze stratą.
    Dlatego mówimy żeby trzymać, bo od rana widzę tego "ktosia", który tak wędruje z tymi swoimi 170 akcjami i nie wie po jakiej cenie się ustawić ze sprzedażą tego "majątku", co sekundę zmieniał cenę. Wielu z nas dokupuje i wszystkim nam średnia się podniosła; może właśnie o to chodzi, żeby taniej kupić i będzie jakieś info?
  • Re: MWT? Autor: ~uhu [89.73.43.*]
    Prawda jest taka, że od ponad pół roku jest trend boczny i brak chęci do wzrostów. A jak nie chce rosnąć to niestety będzie spadać, zwłaszcza że trend wzrostowy ewidentnie został przełamany. Ja na szczęście uciekłem w okolicy 16 zł, szkoda że pomyślałem o tym przy wyższej cenie...
    Witam.
    Uhu znaczy się byłeś na MW cały czas??
    Ja wczoraj pozbyłem się 70% MW i poczekam na 13,80.
    Oczywiście nie mówię tego szyderczo.
    Pozdrawiam
    Byłem, nie tak dużym pakietem jak kiedyś (w zeszłym roku), ale trochę się ostatnio kisiłem. Załuję tylko, że nie wyszedłem powyżej 20 zł na niedawnej podbitce. Zawsze to byłoby 30% powyżej obecnej ceny. 13,80 może się nie obronić moim zdaniem w dłuższym, a nawet średnim terminie, choć w krótkim być może będzie jakieś odbicie, no ale zobaczymy... Ja wszedłem póki co w gpf, mam nadzieję że to będzie równie udana inwestycja jak mwt w zeszłym roku...
    Witam.
    Jeżeli piszemy sobie o portfelu to jedną z moich "nowości" jest PC GUARD.
    Odnośnie MW to liczę na jakieś odbicie gdyż to bardzo ciekawa spółeczka (fundamenty mocne) ale niepokój mój budzi brak nowych umów a co za tym idzie wyniki za 2Q.
    Pozdrawiam
    Uhu, a co zrobiłeś z GOA?
    Ja wyszłam jak był powyżej 2 zł,. ale straciłam jak chyba wszyscy, a teraz zastanawiam się czy nie wejść spekulacyjnie.
    ja sobie goa odpuściłem. Nie wykazują operacyjnej działalności praktycznie. Zyski wyłącznie spekulacyjne... to była moja tragiczna pomyłka inwestycyjna. Jeśli spadnie do 1 zł to może się skuszę z powrotem, wcześniej nie będę tykał. Ale jeśli chcesz wejść to życzę powodzenia!
  • Re: MWT? Autor: ~M.M. [109.243.96.*]
    Kończy sie kolejny kwartał, ciekawi mnie czy Quercus pozwoli na niski kurs MWT i co sie z tym wiąże nieatrakcyjny wykres funduszu na folderach??
    Akcjonariusze nie lubią ciszy i tajemniczości a tego ostatnio na MWT coraz więcej.
    Nie wiem jak Wy ale ja wierzę w Leszka:)
    Ja też; właśnie czytam jego książkę "Biznes po prostu". Pisze w niej jakich ludzi ceni i z jakimi robi biznes. Dlatego nie sprzedaję akcji, bo wiem, że jak nie teraz to niedługo coś wymyślą. Tak samo siedzę na Openie, chociaż wszyscy już go skreślili, ale wiem że grubi się obkupili i czekają. Ja też mogę czekać. Pozdrawiam.
  • Re: MWT? Autor: ~mwt to koniec [195.13.38.*]
    nie przewiduję powrotu mwt do przedziału 18-21 w 2011 roku
    wyrocznia z OHIO.
  • Re: MWT? Autor: ~byk [178.235.189.*]
    Dzisiaj jako jedyny kupiłem po 14,54 i już zarabiam !!!
  • Re: MWT? powtarzam Autor: ~mwt to koniec [195.13.38.*]
    nie przewiduję powrotu mwt do przedziału 18-21 w 2011 roku
    wyrocznia z OHIO.
[x]
MWTRADE 2,33% 4,40 2025-09-25 12:57:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.