Tak wyglądają solidne spółki. Przy silnych fundamentach i konsekwentnie realizowanych prognozach kurs nie spadnie. Dziś rynek na czerwono a DEKTRY nikt nie chce oddać. 2 mln zysku do podziału, to po 1,8 zł na akcję. Przy cenie akcji 12,40 zł sami sobie wyliczcie stopę zwrotu. Zgadzam się, że będzie gorąco.
2 mln zysku za 2011 przypadającego na 1.104.000 akcji. Niekoniecznie jako dywidenda. W DI jako cele inwestycyjne jest wskazane dokapitalizowanie producenta folii, przejęcia dystrybutorów i producentów izolacji, poszerzenie działu sprzedaży. Ale jako fundament działalności spółki wskazano wynagradzanie akcjonariuszy poprzez wypłatę dywidendy
To ja już zupełnie Cię nie rozumiem. Skoro wiedziałeś, że Prezes kupi i wiesz, że będzie ruch za trzy tygodnie dlaczego sprzedałeś? Przecież to pewniak większy niż lotto a tak co zrobić z gotówką teraz? Wszystko jest obarczone ryzykiem ale spółka, której Prezes skupuje akcje i gdzie jest niski free float i dużo gotówki i wyniki pewne nie nosi z sobą ryzyka. Ja trzymam po nie widzę nic ciekawszego na GPW
Może źle zrobiłem ale pamiętaj że narazie oprócz Prezesa nie ma zainteresowania..
co z tego że wspólnie z animatorem podbije ale nie wiesz czy skupuje od anima...
oczywiście szanse są na sprzedaż ale prezes nie kupi twoich .....
jak mówisz - mały ff, dywidenda, skup prezesa, takie spółki tylko ubierają na wiele miesięcy, co mi po zysku na poziomie 10 % przez 3 mc
może wrócę ale po danych czyli na koniec lipca a póki co przed spółką okresy bez obrotu