W środę sypnął tylko 28599 szt. W tamtym tygodniu (bez raportu) 35579. Nie doceniłem go, szachują nas jak chcą. Dzisiaj też wywalał, dlatego to nie przypominało paniki - za długo trwało.
PS
Trzymacie się? Dziś udało się zejść do średniej 2,19, mam nadzieję że gdyby jednak
(w co nie wieżę) położyli lagę na Promet, to na tyle duża podbitka wystąpi aby wyjść bez strat. A tak po cichu to liczę na zarobek.
Pozdrawiam.
Najgorsze jest to, że gość zna całą spółkę od środka a zwłaszcza zawartość wielokrotnie tu omawianej szafy z trupami. Uderza celnie tak aby najbardziej bolało.
Dopóki nie wyjdzie z akcji ani IZNS ani PTI nie wspomogą znacząco spółki bo chcą to zrobić jak najmniejszym kosztem.
Połowa parkietu się już tutaj zbiegła. Nie wystarcza im syf na własnym podwórku
chcą jeszcze u kogoś zrobić. Takiego wysypu "bezinteresownych doradców" już dawno nie widziałem.
IZNS i PTI nie maja gotówki zatem zostaje tylko decyzja o dokapitalizowaniu spółki , czyli emisja kolejnych akcji, wpompowanie w spółkę aby przetrwać pół roku w celu ustabilizowaniu sytuacji i być może wyprostowaniu.
Opcja alternatywna to upadłość z układem , machlojki idą na straty i zaczyna się czystym kontem
Walne odpowie nam na to wszystko.
Tu istotne jest czy w ogóle możliwe jest odzyskanie znaczącej części zaległości za dostarczony złom jeżeli tak to wszystko samo się ułoży. Szmal pewnie mają, ostatnio IZNS kupił od ręki akcje Zastalu tylko czy opłaci się go wykładać. To wszystko skomplikowało plany Sobkowa, bo planował wprowadzenie Prometu na WIG, a w obecnej sytuacji jest to niemożliwe.
Moim zdaniem główni rozgrywający to IZNS i PTI, od ich decyzji zależy dalszy los PROMETU.
Odzyskanie pieniedzy to długa procedura, a kapitał jest im potrzebny od zaraz.
RSY zawarło umowę na remonty silników, DeMolen IZNS chce wypuścić na NC w tym roku, PTI zarobi na krakowskich ciasteczkach, Zastal ma już czystą hipotekę. Kasa w grupie będzie, tylko że za kilka miesięcy. Teraz kwestia przekonania banków o odroczeniu spłaty kredytów oczywiście poparta faktycznymi planami głębokiej restrukturyzacji całej firmy. Powinni szybko spłacić ten mniejszy kredyt i pomyśleć o sprzedaży działki, która była jego zabezpieczeniem. Jeżeli uszczelnią Promet to zyski zaczną szybko rosnąć i spokojnie odbudują stan posiadania sprzed przekrętu.
Ponadto trzeba co jakiś czas obserwować oferty pracy w Bydgoszczy. Pojawienie się
zapotrzebowania na pracowników do Prometu będzie sygnałem o ponownym otwarciu interesu. Będziemy to wiedzieć zanim pojawią się oficjalne infa.