ja tez sporo dzis nazbierałem zle sie dzieje ale firma która niedawno była wyceniana na 20 mln teraz wyceniana na ponad 3 tylko przez to ze ukradli 3,5 mln przeciez są szanse na odzyskanie tego powrót na 5 zł w dłuższum terminie całkiem możliwy
4mln do spłaty do dziś dzień , wartość księgowa 1,65 , następnie 3,5 mln wypompowane z firmy ,
To proste sprzedaż śmieci inwestorom giełdowym , upadłość , sprzedaż majątku , spłata kredytu , główni akcjonariusze zgarniają resztę , dla drobnych zostaną wspomnienia o wielkim Promecie . Cała Prawda i tyle w temacie
już za IQ widać było stratę netto , a tu 4 mln kredytu do spłaty .Kuźwa szok , co z tego że robią obrót kasą jak przepływy mają na minusie , z takim aktywami spółki teraz jej wartość na akcję spadnie , jak dobrze wszystko się skończy na daj Bóg 0,50 zł
RAczej sesja panicznej wyprzedaży..Przypomnę-3 miechy temu akcjami tymi handlowano po 15 zeta...Nie jest powiedziane,że Promet bezpowrotnie stracił te pieniądze..W przyszłym tygodniu-megaodbicie tu będzie !
Może będzie jakieś chwilowe odbicie , ale nie da się już ukryć
że Promet to już bankrut , Ludzie nie dajcie sie naganiać na kupno
bo tu działa tylko spekuła
Dnia 2011-06-17 o godz. 20:15 ~Gruby napisał(a):
> RAczej sesja panicznej wyprzedaży..Przypomnę-3 miechy temu
> akcjami tymi handlowano po 15 zeta...Nie jest
> powiedziane,że Promet bezpowrotnie stracił te pieniądze..W
> przyszłym tygodniu-megaodbicie tu będzie !
masz na myśli 15 złotych z wolumenem 15 szt akcji dziennie?,spółka księgowo była warta według raportu na 1 kwartał 2011 - 3.19 mln.zł
http://stooq.com/q/g/?s=pmt
jeśli teraz im wyparowało 3.5mln.zł ich księgowa wartość jest już na minusie,dla tak małej spółki jest to nie lada problem,stracenie takiej sumy dla dużej firmy jest pryszczem,ale taką małą spółkę może pogrążyć do upadłości.
Tak duży spadek na sporych obrotach nie wróży nic dobrego moim zdaniem.
Ja tam sądze,że te pieniądze się znajdą...Przez ponad rok kurs akcji był powyżej 10 zeta i tam też powróci...Warto właśnie teraz skupować od panikarzy, bo akcje są przecenione 10 krotnie prawie-w ciągu trzech miesięcy. .
Dnia 2011-06-17 o godz. 21:54 ~optymista napisał(a):
> Ja tam sądze,że te pieniądze się znajdą...Przez ponad rok
> kurs akcji był powyżej 10 zeta i tam też powróci...Warto
> właśnie teraz skupować od panikarzy, bo akcje są
> przecenione 10 krotnie prawie-w ciągu trzech miesięcy. .
więc kupuj,bo na dzień dzisiejszy są warte najwyżej 10 lub 15 groszy.
Grałem na różnych spółkach i zawsze było +/- jak to na giełdzie, ale finalnie na plus.
Promet okazał sieę bandą pętaków zwaną zarządem, który cały czas tkwi w erze kolesiów, którzy kierują się zasadą, tu się rąbnie, tam zachachmęci, sprzedamy bez FV, wydymamy US i będzie doobrze. Panowie czasy się zmieniły, a my drobni akcjonarjusze będziemy pilnować,, żeby żaden z Was nie próbował nikogo dymać na kasie w przyszłości.
Dobrze piszesz czas najwyższy skończyć ze spółkami wydmuszkami, gdzie nieliczni robią fortuny majac dostęp do akcji po 1 zł , a potem sprzedają i tak są na plusie.
W poprzednich wypowiedziach wreszcie słychać rozsądek , ze tak spólka
jest mało wartosciowo mimo 10 krotnego spadku kursu . Za kilka tygodni będzie kosztowała już poniżej 1 zł i jeszcze raz powtarzam jest na najlepszej drodze do zbankrutowania,
Powiem uczciwie nie naganiajcie na kupno , z raporu rocznego wynika ,że zysk w 2010r
był spowodowany posiadaniem pakietu akcji 3 spółek , które w tym roku straciły po kilkadziesiąt procent , a więc po niespłaconych kredytach dołożą się nastepne straty. Posiadany pakiet akcji Zastalu prawdopodobnie sprzedali IZNS ze stratą 30% ( a więc około 300 tys zł). Dziwne ,że taka mała spólka lokuje w akcje .1 mln zł ( prezesi - zasrani inwestorzy giełdowi cudzych pieniędzy)
Jeszcze raz wzywam do trzeżwego myślenia , omijajcie tę spólkę z daleka